Onder meer apps en de taakbalk krijgen Mica

Verwachte leestijd: 3 minuten

Een van de aantrekkelijke eigenschappen van Windows 11 is het Mica materiaal of thema. Dat geeft sommige app vensters en de titelbalk een doorschijnend uiterlijk. Dit nieuwe Mica materiaal ziet er geweldig uit en Microsoft heeft bevestigd dat moderne pc’s geen problemen zouden moeten hebben met het verwerken van het effect. Dit in tegenstelling tot het acryleffect van Fluent Design.

edge
Word
Instel
previous arrow
next arrow

Wat u moet weten

Mica is een ondoorzichtig, dynamisch materiaal dat thema’s en bureaublad achtergronden bevat. Om de achtergrond van langlevende vensters zoals apps en instellingen te schilderen. U kunt Mica toepassen op uw toepassingsachtergrond om gebruikers te verrassen. U kunt een visuele hiërarchie te creëren, wat de productiviteit ten goede komt, door duidelijkheid te vergroten over welk venster in focus is. Mica is speciaal ontworpen voor app prestaties, omdat het de bureaublad achtergrond slechts één keer proeft om de visualisatie ervan te maken.

Microsoft Breidt Mica Van Windows 11 Uit

Wanneer Mica gebruiken

Mica is een materiaal dat op de achtergrond van uw applicatie verschijnt achter alle andere inhoud. Het is een ondoorzichtig materiaal waarin het thema van de gebruiker en de bureaublad achtergrond zijn verwerkt om een zeer persoonlijke uitstraling te creëren. Terwijl de gebruiker het venster over het scherm beweegt, past het Mica materiaal zich dynamisch aan. Zo kunt u een rijke visualisatie creëren met behulp van de achtergrond onder de applicatie. Bovendien helpt het materiaal gebruikers zich te concentreren op de huidige taak door terug te vallen naar een neutrale kleur wanneer de app inactief is.

Mica is meestal zichtbaar in de donkere modus en lijnt de achtergrondkleur van Windows apps uit met het bureaublad. Het creëert een modern ogende doorschijnende kleuren hiërarchie. Microsoft zegt dat het Mica effect geen prestatieproblemen veroorzaakt. Het kan onderscheid maken tussen meerdere open instanties van dezelfde of meerdere apps.

De softwaregigant heeft al belangrijke apps zoals Microsoft Edge, Films & TV, MSPaint, Knipprogramma, Foto’s, Calculator en andere apps met het Mica effect bijgewerkt. Als onderdeel van de volgende Windows 11 update, wat kan een functie update of cumulatief kan zijn, is Microsoft van plan de Mica behandeling uit te breiden naar meer apps.

Microsoft Breidt Mica Van Windows 11 Uit

In een preview build heeft Microsoft bijvoorbeeld stilletjes de titelbalk van sommige UWP apps zoals Tips en Feedback Hub bijgewerkt met Mica op de titelbalk. Het is mogelijk dat Microsoft Mica behandelt als een Aero Glassm-thema en dat Mica de standaard ontwerpfunctie voor alle UWP programma’s kan zijn.

In tegenstelling tot Mica was Windows Aero Glass meer resource intensief, maar het zag er ook geweldig uit. Windows Aero Glass werkt zonder problemen op moderne pc’s.

Microsoft Word krijgt Mica achtergrond

Microsoft werkt ook aan een nieuw ontwerp voor Office desktop apps, waaronder Word, Powerpoint, Excel, Outlook en Kladblok. Het herontwerp wordt gemaakt in overeenstemming met de Windows 11 release. Het lijkt erop dat Office apps eindelijk ondersteuning krijgen voor Mica, die van toepassing zal zijn op de achtergrond.

Microsoft Breidt Mica Van Windows 11 Uit

Microsoft heeft het herontwerp van Office UI aangekondigd op basis van gebruikersfeedback. Maar het Mica achtergrond effect is niet toegevoegd aan de apps. De update van vandaag, die naar gebruikers in het productiekanaal lijkt te gaan, maakt een natuurlijker en consistenter Mica ontwerp voor iedereen mogelijk.

Deze nieuwe Office-gebruikersinterface volgt ook het vloeiende ontwerp om een intuïtieve, coherente en vertrouwde gebruikersinterface te creëren. Dat overeen komt met het uiterlijk van Windows 11. Mica elementen zullen niet ten koste gaan van de prestaties. U kunt in 2022 extra prestatieverbeteringen van WinUI verwachten.