Verwachte leestijd: 4 minuten

Microsoft heeft ons veel Apps gegeven sinds het begon met het uitgeven van een breed opgefrist besturingssysteem Windows 11. Windows Insiders hebben bijvoorbeeld niet alleen gehoord over massale content droppings, maar ze hebben ze ook ontvangen. Zoals de nieuwe Klok app met Focus Sessions en Paint. ’s Werelds belangrijkste ambachtelijke Windows programma.

Windows 11 Krijgt Nieuwe Media Player
Bron Reddit.com

Wat u moet weten

  • Microsoft heeft previews uitgegeven voor nog meer vernieuwingen van Windows 11 apps. Dat alles in de aanloop naar de lancering van het nieuwe besturingssysteem.
  • Een app die nog geen grote aandacht van Microsoft heeft gekregen, is de Media Player.
  • In dit artikel geven we u een eerste blik. Ook al lijkt het debuut eerder incidenteel dan een focus voor Microsoft te zijn geweest.

Windows 11 Krijgt Nieuwe Media Player
Bron: Microsoft.com

Een media speler

Het afspelen van de media-inhoud in Windows 11 zal binnenkort nog eenvoudiger kunnen worden. Omdat Microsoft naar verluidt werkt aan een nieuwe app genaamd Media Player. Een nieuwe Media Player maar het kan ook een vervanging voor de Films & TV app zijn. Dit zal binnenkort op apparaten verschijnen waarop Windows 11 preview builds draaien.

Windows 11 Krijgt Nieuwe Media Player

Windows 11 heeft een indrukwekkende verzameling opnieuw ontworpen apps beschikbaar om te proberen. Microsoft werkt aan een WinUI 2.6 vernieuwing voor haar media apps zoals de Films & TV app en Groove Music.

Maar hoewel die apps, zoals de vernieuwde Knip Tool en Tips app, een tijd in de schijnwerpers hebben gekregen, is er één bijzonder flagrante omissie: de nieuwe mediaspeler. We hebben het logo ervoor zien opduiken in andere previews van Windows 11 apps. Maar Microsoft is terughoudend geweest om het te laten zien.

Zou zo’n aarzeling het gevolg kunnen zijn van het feit dat Microsoft iets groots in de rij heeft gezet om gebruikers te imponeren? Of verpesten we nu de verrassing van Microsoft?

Reddit

We weten het niet. Toen bekend werd dat de nieuwe Media Player naar Windows komt, kreeg het een hype sessie op Reddit. Nadat het in actie werd gezien tijdens de Windows Insider webcast. We kunnen de trackbalk zien die de lengte van de huidige melodie weergeeft, ook een verscheidenheid aan bedieningselementen. Waaronder de mogelijkheid om vooruit of achteruit te springen in een nummer. Niets revolutionairs, maar nogmaals, waarom iets repareren wat niet kapot is?

In tegenstelling tot de Films & TV app, wordt Media Player geleverd met een paar nieuwe opties. Waaronder de mogelijkheid om de track te wijzigen of de afspeellijst in willekeurige volgorde af te spelen. Met deze update kunnen gebruikers gemakkelijk navigeren tussen de video’s in de bibliotheek en zal het ook helpen de productiviteit te verhogen. Omdat het lijkt te zijn geïntegreerd met de Foto’s app.

Op dit moment is het mogelijk dat de naam Mediaspeler een tijdelijke aanduiding is en dat Microsoft de app branding van Films en tv behoudt.

We kunnen ook zien dat de Media Player wordt gekoppeld aan de Focus Sessions functie van de nieuwe klok app. Waarmee u kunt jammen terwijl u de tijd in gedachten houdt, zodat u uw werk gedaan krijgt. Het is slechts een kwestie van tijd voordat de Media Player goed wordt getoond zodat iedereen het kan zien. Maar voor nu, kunt u van deze informatieklompjes maken wat u wilt.

Apps die ook naar Windows 11 komen

Zoals we in het begin al zeiden, wil Microsoft de gebruikerservaring van alle native apps voor Windows 11 moderniseren. Zo krijgt de Klok app een grote revisie en Spotify integratie. Als onderdeel van de ontwerprevisie kan de nieuwe Klok app van Windows 11 u helpen gefocust te blijven om de taak te voltooien waaraan u momenteel werkt.

Het wordt geleverd met Microsoft To Do integratie en u kunt een Focus Timer maken. Op de achtergrond kunt u naar de afspeellijst van Spotify luisteren terwijl de timer aftelt. Spotify integratie wordt gratis aangeboden.

Ook al is de Klok app voor testers uitgebracht, het is nog niet duidelijk wanneer de nieuwe Media Player voor Windows 11 wordt aangekondigd.