Verwachte leestijd: 3 minuten

Windows 11 heeft verschillende kleine functie updates voor 2023 klaar staan. We hebben nu een aantal glimpen opgevangen van de interfacewijzigingen die mogelijk in ontwikkeling zijn in de preview build van het Dev Kanaal.

Windows 11 Weg Met Het Windows 8 Ontwerp

Volgens bronnen binnen Microsoft, hebben Microsoft-ontwerpers verschillende wijzigingen voorgesteld om de pop-up waarschuwingsvensters in Windows 11 te vervangen. Deze Windows pop-up vensters zijn voor het laatst vernieuwd met de komst van Windows 8 op 15 augustus 2012. Windows 10 en zelfs sommige Windows 11 functies zijn afhankelijk van het ontwerp uit het Metro tijdperk.

Microsoft wil alle resterende pop-ups uit het Windows 8 en Windows 7 tijdperk vervangen door WinUI en het moderne uiterlijk van Windows 11. Zoals te zien is in de onderstaande schermafbeeldingen, test Microsoft een nieuwe look voor alle pop-up waarschuwingsvensters in Windows 11. Deze pop-upvensters gebruiken nu WinUI en ze hebben ook afgeronde hoeken.

Windows 11 Weg Met Het Windows 8 Ontwerp

Natuurlijk zijn de knoppen in de pop-upvensters ook afgerond voor een modernere uitstraling en ziet het er ook beter uit. Als onderdeel van de modernisering schaft Microsoft de achtergronden met een solide accentthema af. Het komt in plaats daarvan met meer gebruikelijke kleuren, zoals donkergrijs in de donkere modus of wit in de lichte modus.

Het ontwerp vereenvoudigen

In een van de voorstellen merkte Microsoft de noodzaak op om het ontwerp te vereenvoudigen en meer aandacht te besteden aan kleine details.

De softwaregigant is al begonnen met het testen van een moderne uitstraling voor pop-ups zoals: Windows Firewall, Hernoem deze pc, Reset deze pc, enzovoort. Meer vakken in de app Instellingen gebruiken een moderne interface met ondersteuning voor donkere thema’s en afgeronde hoeken. De vernieuwde Het dialoogvenster Ga terug naar eerdere build, ziet er ook geweldig uit in Windows 11.

Natuurlijk worden de onderdelen Hernoem deze pc of Reset deze pc niet vaak bezocht door gebruikers. De vernieuwing is echter een andere belangrijke stap in de modernisering van het besturingssysteem.

Windows 11 Weg Met Het Windows 8 Ontwerp

De WinUI en afgeronde hoeken lijken het primaire thema te zijn voor Windows 11 als in andere Microsoft producten. Zoals altijd kan er de komende jaren veel veranderen, omdat Windows altijd in ontwikkeling is. Volgens de laatste rapporten overweegt Microsoft zelfs al Windows 12.

In de productieversies hebben we al belangrijke elementen van de gebruikersinterface gezien. Waaronder: het configuratiescherm, het contextmenu, het meldingscentrum en knoppen die WinUI gebruiken. Fluent Design, WinUI en ontwerpideeën met afgeronde hoeken zweven al voor de afgelopen drie of vier jaar rond.

De nieuwe grote Moment update van Windows 11 zal naar verwachting in februari of maart uitkomen. Microsoft werkt naar verluidt ook aan een grote onderdelen update voor de herfst van 2023.