Verwachte leestijd: 4 minuten

Microsoft heeft de update voor Patch Dinsdag KB5016629 van augustus 2022 voor Windows 11 uitgebracht. De nieuwe update wordt geleverd met een paar hoogtepunten en verbeteringen, evenals een aantal bekende problemen.

Uitgave Update Kb5016629 Voor Windows 11

De update bevat ook een Windows 11 servicestack update. Om ervoor te zorgen dat toekomstige Windows updates betrouwbaar worden gedownload en geïnstalleerd. Hieronder volgen de release opmerkingen:

Hoogtepunten

  • Lost een bekend probleem op waardoor sommigen gebruikers mogelijk het menu Start niet kunnen openen.
  • Verder lost de update diverse beveiligingsproblemen op voor het Windows besturingssysteem.

De verbeteringen

  • Deze beveiligingsupdate bevat verbeteringen die deel uitmaakten van update KB5015882, uitgebracht op 21 juli 2022. Het lost ook de volgende problemen op:
  • Een bekend probleem wordt opgelost waardoor sommigen van u mogelijk het menu Start niet kunnen openen. Op de betrokken apparaten heeft het klikken of tikken op menu Start of het gebruik van de Windows-sneltoets mogelijk geen effect.
  • Als u eerdere updates hebt geïnstalleerd, worden alleen de nieuwe updates in dit pakket gedownload en op uw apparaat geïnstalleerd.
  • Raadpleeg voor meer informatie over beveiligingsproblemen de website Security Update Guide en de Security Updates van augustus 2022.

Bekende problemen in deze update

Geldt voorSymptoomTijdelijke oplossing
IT-beheerdersNa het installeren van deze update reageren IE-modustabbladen in Microsoft Edge mogelijk niet meer wanneer een site een modaal dialoogvenster weergeeft. Een modaal dialoogvenster is een formulier of dialoogvenster waarin de gebruiker moet reageren voordat hij doorgaat of interactie heeft met andere delen van de webpagina of app.
Opmerking voor ontwikkelaars:
Sites die door dit probleem worden getroffen, heten window.focus.
Dit probleem wordt opgelost met Known Issue Rollback (KIR) . Houd er rekening mee dat het tot 24 uur kan duren voordat de resolutie automatisch wordt doorgevoerd naar consumentenapparaten en niet-beheerde zakelijke apparaten. Als u uw Windows-apparaat opnieuw opstart, kan de resolutie mogelijk sneller op uw apparaat worden toegepast. Voor door het bedrijf beheerde apparaten waarop een getroffen update is geïnstalleerd en dit probleem is opgetreden, kan dit probleem worden opgelost door het onderstaande speciale groepsbeleid te installeren en configureren. Voor informatie over het implementeren en configureren van dit speciale groepsbeleid, raadpleegt u Groepsbeleid gebruiken om een ​​bekend probleem terugdraaien te implementeren. Groepsbeleid-downloads met de naam van het groepsbeleid: Downloaden voor Windows 11. Windows 11 (oorspronkelijke release) KB5014019 220624_22553 Bekend probleem terugdraaien.
Belangrijk: U moet het groepsbeleid voor uw versie van Windows installeren en configureren om dit probleem op te lossen.
IT-beheerdersNa het installeren van deze update kan XPS Viewer mogelijk geen XML Paper Specification-documenten (XPS) openen in sommige niet-Engelse talen, waaronder bepaalde Japanse en Chinese tekencoderingen. Dit probleem is van invloed op zowel XML Paper Specification (XPS) als Open XML Paper Specification (OXPS)-bestanden. Wanneer u dit probleem tegenkomt, ontvangt u mogelijk de foutmelding “Deze pagina kan niet worden weergegeven” in XPS Viewer, of het reageert mogelijk niet meer en heeft een hoog CPU-gebruik met een voortdurend toenemend geheugengebruik. Als de fout zich voordoet en XPS Viewer niet wordt afgesloten, kan het geheugengebruik oplopen tot 2,5 GB voordat het onverwacht wordt afgesloten. Dit probleem heeft geen invloed op de meeste thuisgebruikers. 
De XPS Viewer wordt vanaf Windows 10 versie 1803 niet meer standaard geïnstalleerd en moet handmatig worden geïnstalleerd.
Aan een oplossing wordt gewerkt en zal in een komende release worden vrijgegeven.

Offline update downloaden

De meeste gebruikers kunnen deze update downloaden via Windows Update. Wanneer u deze methode gebruikt, hoeft u niets te doen. Windows zal de komende dagen de update automatisch ophalen. U kunt er voor kiezen om deze update op een offline computer wilt installeren.

Als u problemen ondervindt met Windows Update, kunt u natuurlijk altijd (.MSU-pakket) downloaden van de Microsoft Update-catalogus.

U klikt daarvoor op onderstaande button om het zelfstandige pakket te downloaden.

In de Microsoft Update-catalogus klikt u op de knop downloaden naast de ondersteunde versie.

Voor updates van Windows 10 kunt u hier verder lezen.