Verwachte leestijd: 3 minuten

Vooruitlopend op de lancering van Windows 11 op 5 oktober. Is Microsoft van plan om de native apps bij te werken met WinUI en Fluent Design make-over. Naast een nieuwe Paint en een Knipprogramma, zal Windows 11 naar verwachting ook worden geleverd met een nieuwe Foto’s app. Het wordt voor gebruikers gemakkelijker om hun digitale foto’s te ordenen, vinden en bewerken.

Blik Op Windows 11 Vernieuwde Fotos App

In tegenstelling tot Windows Foto’s Viewer is de Foto’s app ontworpen om te werken met de cloudopslag van Microsoft. De app kan foto’s in realtime synchroniseren of u helpen toegang te krijgen tot foto’s die zijn geüpload vanaf uw andere pc’s en aangesloten apparaten. Het wordt ook geleverd met een eenvoudige, aanraakvriendelijke interface en functies zoals het automatisch maken van albums.

Foto’s bewerken

Met Windows 11 krijgt de Foto’s app een nieuw ontwerp, maar behoudt hij de kerninterface van zijn voorganger. De startpagina van de Foto’s app is nog steeds gesegmenteerd in vijf hoofdsecties: Verzameling, Albums, Personen, Mappen en Video-editor. Vanuit elke sectie kunt u op een individuele foto klikken om deze te openen in een nieuw weergavescherm.

Als u wijzigingen in foto’s wilt aanbrengen, dient u op Bewerken en vervolgens maken te klikken. U kunt dan opnieuw Bewerken selecteren en de app Foto’s brengt u naar de weergave Bijsnijden en roteren. Daar kunt u alle basisfuncties voor beeldbewerking vinden.

Blik Op Windows 11 Vernieuwde Fotos App

De opnieuw ontworpen Foto’s app van Microsoft maakt deze bewerkingsfuncties gemakkelijk toegankelijk.

De bewerkingsfunctie van de Foto’s app zweeft nu boven de afbeelding, waardoor gebruikers toegang hebben tot alle basisfuncties voor het bewerken van afbeeldingen. Er is bijvoorbeeld een pictogram dat u naar de weergave Bijsnijden en roteren brengt. U kunt ook filters gebruiken die door AI worden aangedreven, het heeft een geavanceerd gebruik. Deze opties zijn in het midden uitgelijnd, zodat ze gemakkelijk kunnen worden bekeken op een apparaat met touchscreen.

App gedeeld op Twitter

Windows directeur Panos Panay deelde de video, hierboven en bied ons een glimp van de vernieuwde app. Deze ziet er echter niet veel anders uit dan de huidige Foto’s app. Er is nog niets gezegd over hoe het zijn functies en mogelijkheden zal verbeteren, als dat al gebeurt. Maar één feit hebben we wel; Windows is het slechtste van alle grote platforms voor het maken van kant-en-klare mediabewerking. Maar goed, de tool is wel goed voor het verwijderen van vlekken, het maakt het verbergen van stof van product recensiefoto’s heel gemakkelijk.

Blik Op Windows 11 Vernieuwde Fotos App

Dankzij het nieuwe ontwerp zijn de app opties van Foto’s nu gemakkelijk toegankelijk. Uw recente foto’s verschijnen onderaan en u kunt eenvoudig de informatie van een afbeelding bekijken. Zoals de grootte, resolutie en pixels. Microsoft heeft ook de ondersteuning ingeschakeld voor een nieuwe functie waarmee gebruikers meerdere foto’s tegelijk kunnen bekijken.

Blik Op Windows 11 Vernieuwde Fotos App

Verbeteringen zijn nog nodig

Over het algemeen is Microsoft Foto’s een behoorlijke afbeeldingsviewer en editor met alle basisbewerkingsfuncties, maar het probleem met de bestaande app komt neer op prestatieproblemen. Die resulteren in een app met veel fouten voor een low end pc.

Op dit moment is het niet duidelijk of Microsoft ook werkt aan prestatie- en stabiliteitsverbeteringen voor de native image viewer app.