Het vlaggenschip van Windows 10, de Microsoft Edge browser, is eindelijk gezegend met in-line woordenboekfunctionaliteit. Eerder was deze beschikbaar in de inmiddels verwijderde Microsoft Edge legacy browser. Bovendien lijkt Microsoft ook te werken aan een mini-contextmenu en een verbeterde wachtwoordmonitoring.

Microsoft Edge Krijgt Nieuwe Functies

Momenteel test Microsoft deze nieuwe functies in de Canary versie van Chromium gebaseerde versie van Edge. De eerste nieuwe functie is het mini-menu, dat een overzichtelijke ervaring biedt door belangrijke opties aan het licht te brengen. Waaronder kopiëren, zoeken in de Bing zijbalk en een woordenboek. U kunt deze handige functie inschakelen in het menu Instellingen.

Microsoft Edge Krijgt Nieuwe Functies
U kunt binnen een webpagina naar afbeeldingen zoeken

Door een mini-menu integratie heeft Microsoft Edge ook woordenboekfuncties gekregen. Dat betekent dat u nu een woord kunt selecteren en markeren en een definitie kunt krijgen van door Bing aangedreven bronnen. Deze functie is niet exclusief voor webpagina’s maar gebruikers kunnen ook een PDF bestand openen in Edge en zwevende tekstbeschrijvingen voor geselecteerde woorden bekijken.

Microsoft Edge Krijgt Nieuwe Functies

Eenmaal ingeschakeld, hoeft u geen woord te kopiëren en in een ander tabblad te plakken en vervolgens via Google of Bing naar een definitie te zoeken. U kunt in de onderstaande schermafbeelding zien, dat u definities kunt bekijken op de webpagina’s of in een PDF.

Microsoft Edge Krijgt Nieuwe Functies

Al eerder hebben we in dit artikel gemeld dat deze functionaliteit voor het eerst toegevoegd aan de oudere versie van Edge in 2019. Deze werd vervolgens weer verwijderd toen Microsoft overschakelde naar Chromium gebaseerde Edge.

Microsoft Edge Krijgt Nieuwe Functies

Talloze oude functies heeft Microsoft verwijderd toen het begon met het opnieuw opbouwen van de browser. Nu voegt Microsoft echter, langzaam de oudere Edge functies weer toe en werkt zij ook aan een nieuw wachtwoordmonitor.

Microsoft Edge Krijgt Nieuwe Functies

Microsoft Edge wachtwoordmonitor is nog beter geworden

In 2020 is Microsoft Edge bijgewerkt met een functie die gebruikers informeert wanneer wachtwoorden zijn gecompromitteerd. De Password Monitor kan in Edge wachtwoorden uit het Microsoft-account halen en gebruikers informeren wanneer een van hun wachtwoorden betrokken was bij een datalek van een derde partij.

Nu introduceert Microsoft een nieuwe functie die de zwakke en hergebruikte wachtwoorden van verschillende accounts onthult. Momenteel wordt deze functie uitgerold in de preview versies, Microsoft is van mening dat het gebruikers in staat zal stellen om op de hoogte te blijven van de online beveiligingsnormen.

Net als andere wachtwoordbeveiligingsfuncties, kunt u met Edge Password Monitor een wachtwoord wijzigen als dit wachtwoord zwak is.

Bovendien overweegt Microsoft ook de integratie van Windows Zoeken en audio-instellingen voor Chromium Edge. Maar beide functies zijn momenteel niet beschikbaar in het Preview kanaal.