Microsoft vernieuwt Knipprogramma in Windows 11

Verwachte leestijd: 3 minuten

Met Windows 11 her ontwerpt Microsoft verschillende inbox apps, waaronder ook Paint en Microsoft Foto. Het lijkt erop dat Microsoft ook werkt aan een nieuwe Knipprogramma voor het besturingssysteem. Insiders testen het binnen het Windows Insider programma. Later deze maand of begin volgende maand zullen we de nieuwe ervaring kunnen uitproberen.

Windows 11 Krijgt Nieuw Knipprogramma

Panos Panay

Panos Panay laat op Twitter bevestigde weten dat de nieuwe tool binnenkort naar Windows Insiders komt met een aantal kleine wijzigingen in de interface van de legacy Knipprogramma. In plaats van de verouderde Knipprogramma te beëindigen, heeft Microsoft Knipprogramma en Knip & schets samengevoegd. De nieuwe app zal Knipping Tool worden genoemd.

Bron: Twitter.com

De Knipping Tool wordt niet met pensioen gestuurd, maar het zal grotere veranderingen kunnen krijgen. Zoals u kunt zien in de bovenstaande afbeeldingen, heeft Microsoft het knipknop pictogram vervangen door een plusteken en heeft de modusknop vervolgkeuzeschakelaars.

Bijgewerkt

Alle pictogrammen en knoppen zijn bijgewerkt, zodat ze aansluiten bij de nieuwe ontwerp taal van Windows 11.

Zoals eerder vermeld, gebruikt Knipping Tool nu functies van Knip & schets. Als gevolg hiervan verschijnen bedieningselementen voor vrije vormselectie en vensterselectie bovenaan het scherm wanneer u op de nieuwe knipknop klikt.

Windows 11 Krijgt Nieuw Knipprogramma
Bron: Microsoft.com

Werking van nieuwe Knip & schets

In de knipmodus maakt Windows uw scherm donkerder en kunt u kiezen tussen vrije vormselectie, rechthoekig knipsel en een knipsel van het momenteel geselecteerde venster. Het knipsel wordt geopend in het venster Knip & schets. In de Knip & schets app kunt u de inhoud naar het klembord kopiëren nadat u de schermafbeelding hebt gewijzigd.

U kunt het knipsel ook opslaan in JPEG, PNG of andere formaten naar keuze.

De schermafbeelding kunt u markeren, tekenen of bijsnijden om aan uw vereisten te voldoen. U kunt basisnotities toevoegen met een pen en markeerstift. Op een desktop kunt u in plaats daarvan teksten toevoegen.

De schermafbeelding kunt u markeren, tekenen of bijsnijden om aan uw vereisten te voldoen. Basisnotities kunt u toevoegen met een pen en markeerstift. Op een desktop kunt u in plaats daarvan teksten toevoegen.

Gebruikers kunnen bovendien voor het gemak een stukje van hun scherm rechtstreeks in een map plakken. Wanneer u Windows 10 gebruikt moet u schermafbeeldingen handmatig opslaan met de knop Opslaan als in MS Paint, Knip & schets.

In Windows 11 kunnen gebruikers knipsels rechtstreeks in een map in Verkenner kopiëren en plakken. Deze functie kan echter ook iets later arriveren. Deze update lijkt op het eerste gezicht misschien onbeduidend, maar het zou de algehele knipervaring kunnen verbeteren door het beste van beide apps te combineren: Knip programma en Knip & schets.