Deze update brengt Windows 11 naar Build 22622.1194

Verwachte leestijd: 4 minuten

De preview update Windows 11 KB5022360 is nu beschikbaar voor gebruikers in het productiekanaal. Dit is een optionele update met enkele opmerkelijke verbeteringen. Dit is de eerste cumulatieve preview update voor versie 22H2 in 2023.

Windows 11 Kb5022360 22h2 is Uitgebracht

Microsoft heeft ook een directe downloadlink gepubliceerd voor Windows 11 KB5022360 offline installatieprogramma’s.

Deze update KB5022360, is een optionele update en wordt niet automatisch gedownload en geïnstalleerd. Hiervoor dient u zelf handmatig door het Windows update proces te gaan. Het brengt niet al te veel merkbare veranderingen met zich mee omdat Microsoft medewerkers onlangs zijn teruggekeerd van de lange kerst en nieuwjaar vakantie.

Nieuw in update KB5022360

Wat is er nieuw aan de optionele update van Windows 11 in januari 2023? Volgens de release-opmerkingen introduceert Microsoft een nieuwe preview ervaring voor .NET Framework updates. Alle optionele .NET Framework updates verschijnen in de app Instellingen > Windows Update > Geavanceerde opties > Optionele updates.

Windows 11 Kb5022360 22h2 is Uitgebracht

Dit is alleen van toepassing op de optionele preview update. Uw verplichte updates verschijnen nog steeds op de in Windows Update. U kunt naar de Windows Update instellingen navigeren, daarna klikt u op Optionele updates. Tenslotte klikt u op de .NET Framework updates die u wilt installeren.

Deze update kunt u gerust overslaan en de verbeteringen ontvangen met Patch Dinsdag, die op 14 februari zal verschijnen. Wanneer u het niet zeker weet, onthoud dan dat dit:

2023-01 Cumulative Update Preview for Windows Windows 11 Versie 22H2 voor x64-gebaseerde systemen (KB5022360).

De installatie vereist ten minste één keer opnieuw opstarten en het kan twee tot zeven minuten duren voordat de wijzigingen zijn doorgevoerd.

Downloadkoppeling voor Windows 11 KB5022360

Directe downloadkoppeling voor Windows 11 KB5022360.

De bovenstaande bovenstaande knop opent Microsoft Update Catalog in de Windows Cumulatieve Update bibliotheek. Wanneer u op de knop Downloaden klikt start u het .msu-installatieprogramma en wordt het uitgevoerd.

Windows 11 KB5022360 veranderingen en reparaties

Microsoft heeft verschillende problemen in Windows 11 22H2 opgelost. Waaronder een fout waarbij de zoek indexer, searchindexer.exe, gebruikers blokkeert om in of uit te loggen. Dit gebeurt willekeurig, maar het is nu opgelost met deze update.

De hoofdpunten

  • Een probleem wordt met deze update opgelost dat kan optreden wanneer de Input Method Editor (IME) actief is. Toepassingen reageren mogelijk niet meer wanneer u de muis en het toetsenbord tegelijkertijd gebruikt.
  • Met deze update wordt een probleem opgelost dat kan optreden wanneer u Japanse Kanji converteert of reconvert met behulp van een MBCS-app. De cursor kan naar de verkeerde locatie worden verplaatst wanneer u typt.
  • Een probleem wordt met deze update opgelost dat van invloed is op afbeeldingsbestanden die u vindt met zoeken op de taakbalk. Door dit probleem kunt u deze afbeeldingen niet meer openen.
  • Met deze update wordt een probleem opgelost waardoor u niet meer kunt zoeken naar een bestand op basis van de inhoud van het bestand.
  • Een probleem wordt met deze update opgelost dat van invloed is op sommige gamecontrollers. Wanneer de gamecontroller is aangesloten op de computer, gaat de computer mogelijk niet naar de slaapstand.

Een andere fout is opgelost waarbij een conflict tussen twee of meer threads resulteerde in een app-crash. Deze fout wordt ook wel deadlock genoemd. Het treft in de meeste gevallen COM+ toepassingen.

Windows 11 Kb5022360 22h2 is Uitgebracht

Alle kritieke Reparaties

  • Microsoft heeft een probleem opgelost waarbij de zoeklijstfunctie voor het Domain Name System (DNS) niet goed werkte. Wanneer u het configureert, ontbreekt het bovenliggende domein mogelijk.
  • Een probleem is verholpen waarbij FindWindo() of FindWindowEx() mogelijk de verkeerde venster handle retourneert.
  • Deze update lost een probleem op dat van invloed was op specifieke systemen met firmware Trusted Platform Modules. (TPM).
  • Er is een probleem opgelost dat van invloed is op de Resilient File System (ReFS) MSba tag en een andere fout die het systeemgeheugen uitput.
  • Een fout verholpen waarbij sommige apps niet meer reageren of niet openen, waaronder Office en Adobe Reader.

Zoals u kunt zien, zijn het meest reparaties en verbeteringen. Dat is volkomen logisch, omdat het doel van de optionele preview update is om wijzigingen te testen voorafgaand aan Patch Dinsdag.