In vergelijking met concurrerende antivirussoftware

Verwachte leestijd: 3 minuten

Volgens nieuwe gegevens krijgt u mogelijk geen hoogwaardige bescherming van Microsoft Defender offline.

Microsoft Defender is Offline Zwakker

Wat u moet weten

  • AV-Comparatives heeft onderzoek gedaan om erachter te komen wat de beste consumentenproducten zijn voor bescherming tegen malware.
  • Ook al scoort Microsoft Defender over het algemeen goed. Microsoft Defender doet het slecht in de categorie offline detectie, het ontdekte duidelijk minder bedreigingen dan services zoals Bitdefender.
  • Microsoft Defender deed het veel beter in categorieën zoals valse positieven, waarin het relatief weinig had in vergelijking met de concurrentie.

Geteste producten

Alle producten zijn geïnstalleerd op een volledig up-to-date 64-bits Microsoft Windows 10 systeem. Producten zijn begin maart getest met standaardinstellingen en met de laatste updates.


Degenen die vertrouwen op Microsoft Defender kunnen zichzelf in een moeilijke positie brengen als het gaat om offline bescherming. Dit is op basis van resultaten van tests uitgevoerd door AV-Comparatives. Bij het testen van de organisatie liet de antivirusoplossing van Microsoft de bal vallen in vergelijking met Avast en Bitdefender, die beide uitblonken in het detecteren van bedreigingen zonder een internetverbinding.

Voordat we in de resultaten duiken, laten we kijken wat AV-Comparatives naar de antivirussoftware pakketten gooide die het testte:

De test set die voor deze test werd gebruikt, bestond uit 10.040 malware monsters, samengesteld na raadpleging van telemetrie gegevens met als doel recente, veelvoorkomende samples op te nemen. Die gebruikers in het veld in gevaar brengen.

Zo luidt het rapport van de organisatie.

Malware varianten werden geclusterd om een ​​meer representatieve test set te bouwen, dat wil zeggen om oververtegenwoordiging van dezelfde malware in de set te voorkomen.

Met dat in gedachten, ziet u hier hoe Microsoft Defender het deed:

Microsoft Defender is Offline Zwakker
Bron: AV-Comparatives

Analyse

Zoals u kunt zien in de resultaten, was Microsoft Defender lastig te verslaan wanneer hij online was. Maar het kon bijna 40% van wat AV-Comparatives er offline mee uitvoerde niet detecteren, mogelijk als gevolg van cloud afhankelijkheden. Die slechte prestaties maakten het de op twee na slechtste offline antivirusoplossing op de lijst. G Data slaagde daar er in tegen in om 98,6% van de bedreigingen offline te detecteren. Het staat daarmee vrijwel gelijk met Total Defense, VIPRE en Bitdefender, die het met 97,8% net iets minder deden.

De tests werden begin maart 2022 uitgevoerd, waarbij alle producten werden getest op volledig bijgewerkte 64-bits Windows 10 installaties. 

Voordat u definitieve conclusies kunt trekken dient u meerdere testbronnen te raadplegen. Het kan immers de moeite waard zijn om een ​​alternatief voor Defender te overwegen als u vooral bang bent voor uw offline veiligheid en beveiligingsrisico’s. U kunt de beste verzameling antivirussoftware raadplegen voor ideeën over waar u moet beginnen; Bitdefender is een optie die het overwegen waard is (red).