Verwachte leestijd: 4 minuten

Windows 11 wordt zichtbaar aan de horizon en het wordt vrijgegeven op 5 oktober om dan te worden uitgerold. Voorafgaand aan de geplande uitrol, is Microsoft Edge 93 uitgebracht. Het geeft ondersteuning voor twee experimentele functies. Een nieuw ontwerp voor menu’s en moderne schuifbalken die passen bij de vloeiende stijl van Windows 11

Microsoft Verbetert Ontwerp Edge 93

Dit gaan we doen

U kunt onderstaande stappen volgen om overlay schuifbalken geforceerd in te schakelen:

  • Ga naar het vlaggenmenu van Edge.
  • Zoek naar overlay schuifbalken.
  • Selecteer de vlag en zorg ervoor dat deze is ingeschakeld.
Microsoft Verbetert Ontwerp Edge 93

Als de vlag niet zichtbaar is in het vlaggenmenu, kunt u het volgende proberen:

  • Open Opdrachtprompt met Administrator rechten.
  • Voer de volgende opdracht in:
"%LOCALAPPDATA%\Microsoft\Edge SxS\Application\msedge.exe” –enable-features=OverlayScrollbar, OverlayScrollbarWinStyle, OverlayScrollbarWinStyleAnimation

Update Microsoft Edge

In een update van de routekaartpagina heeft Microsoft bevestigd dat de overlay schuifbalk vlaggen zijn hersteld vanwege de vraag van Insiders.

Microsoft Edge 93 wordt geleverd met verschillende verbeteringen en een paar nieuwe functies. Microsoft heeft bijvoorbeeld ondersteuning ingeschakeld voor Chrome achtige tabblad groepen. Dit is ontworpen om gebruikers te helpen tabbladen effectief te vinden, zodat ze gemakkelijk tussen tabbladen kunnen schakelen en ze beheren.

Edge 93 bevat ook ondersteuning voor ga verder waar u was gebleven voor de PDF documenten. Op dezelfde manier kunt u eenvoudig video’s bekijken in de beeld-in-beeld modus. Met behulp van een nieuwe werkbalk, die verschijnt wanneer u de muisaanwijzer over een ondersteunde video beweegt. De werkbalk biedt u de mogelijkheid om een video eenvoudig in een PiP venster te bekijken.

Het ontwerp van de verticale tabbladen is bijgewerkt met een nieuwe optie in edge://settings/appearance. Dit om de titelbalk van de browser te verbergen. Naast deze verbeteringen heeft Microsoft ook ondersteuning geïntroduceerd voor nieuwe experimentele functies. Zoals Windows 11 visuele updates en overlay schuifbalken.

De eerste vlag zal het Mica effect inschakelen, een nieuw exclusief ontwerpmateriaal voor Windows 11. Dat automatisch de kleur van de bureaublad achtergrond toepast op het actieve venster. Het Mica effect is alleen van toepassing op de titelbalk van de browser, zoals u kunt zien in de onderstaande schermafbeelding.

Microsoft Verbetert Ontwerp Edge 93

Fluent Design

Het maakt ook het acryleffect van Fluent Design, gedeeltelijke transparantie, mogelijk voor het Edge menu en contextmenu’s. Als u de vlag in Windows 11 inschakelt, wordt de grootte van de menulettertypen aangepast, zodat ze iets groter lijken. Naast lettertypewijzigingen centreert het ook enkele knoppen, waaronder minimaliseren, maximaliseren en sluiten.

Aan de andere kant worden Overlay schuifbalken volledig ondersteund in zowel Windows 11 als Windows 10. De overlay schuifbalk vlag biedt een afgeslankt ontwerp voor de standaardschuifbalk van de browser en ondersteunt ook de donkere modus.

Microsoft Verbetert Ontwerp Edge 93

Wat nog belangrijker is, is dat de functie overlay schuifbalken is ontworpen om te passen bij het uiterlijk van Windows 11-apps zoals Instellingen en Verkenner.

U kunt deze functies proberen, u heeft dan Edge 93 (stabiel) of nieuwer nodig. Nadat u hebt bijgewerkt naar de nieuwste versie, opent u het menu Edge vlaggen en schakelt u de vlag voor visuele updates van Windows 11 in.

Om de nieuwe schuifbalken in Edge 93 te proberen, opent u het tabblad Eigenschappen van Edge en voegt u de volgende code toe aan het doelveld:

--enable-features=OverlayScrollbar,OverlayScrollbarWinStyle,OverlayScrollbarWinStyleAnimation

Het is mogelijk dat Microsoft de komende maanden nog meer visuele updates voor Edge zal introduceren voor Windows 11 gebruikers.

Meer verbeteringen komen naar Edge voor Windows 11

In Windows 11 heeft Microsoft een vlag genaamd Enable Windows 11 Visual Updates voor Edge Canary, maar ook voor de stabiele Egde 93. Hiermee kunnen gebruikers het Mica thema van Windows 11 inschakelen voor de titelbalk. De titelbalk pictogrammen voor minimaliseren, maximaliseren en sluiten zijn ook in het midden uitgelijnd, wat de browser in lijn brengt met het ontwerp van Windows 11.

De vlag maakt ook het acryleffect van Fluent Design mogelijk voor verschillende context en browsermenu’s, inclusief het hoofdmenu. Andere wijzigingen in de gebruikersinterface zijn helderdere teksten, verbeterde lettergrootte, en afgeronde hoeken zijn nu zichtbaar wanneer gebruikers de muisaanwijzer op verschillende browseritems houden.

Deze UI vernieuwing is niet groot, maar het is mogelijk dat Microsoft verdere visuele updates voor Edge kan introduceren. Uiteindelijk zal het ook ten goede komen aan de gebruikers van Windows 10.

Naast UI verbeteringen wordt verwacht dat Microsoft Edge ook nieuwe PDF functies zal krijgen. Dit samen met ondersteuning voor verbeterde slaap tabs, meeslepende lees verbeteringen en meer.