Met een nieuwe functie in het menu Start en meer

Verwachte leestijd: 6 minuten

Een nieuwe versie in het Dev kanaal van Windows 11 Build 22579 is nu beschikbaar. Het wordt geleverd met een nieuwe Menu Start functie waarmee u een aangepaste naam voor mappen kunt instellen. Deze preview van Windows 11 voegt de ondersteuning toe voor nieuw beleid om verwisselbare USB schijven uit te sluiten van BitLocker codering en meer.

Nieuwe Windows 11 Dev Build 22579 is Uit

Zoek naar updates als Insider

Wanneer u op updates controleert, wordt de build weergegeven als Windows 11 Insider Preview 22579 (NI_RELEASE). Deze is afkomstig van de Nickel tak. Volgens Microsoft zijn de wijzigingen in de update niet gebonden zijn aan een bepaalde release, maar de meeste verbeteringen en functies zullen later dit jaar worden geleverd als onderdeel van versie 22H2 of ervaringspakketten.

Build 22579 is geen grote functie update en wordt meestal geleverd met verbeteringen op basis van functies die de afgelopen weken zijn toegevoegd. Het menu Start is bijvoorbeeld onlangs bijgewerkt met ondersteuning voor mappen. De update van vandaag voegt ondersteuning toe voor het Hernoemen, van mappen kunt maken met een aangepaste naam.

Nieuwe Windows 11 Dev Build 22579 is Uit

Zoals u wellicht weet wordt het startmenu van Windows 11 niet geleverd met live tegels en de aanpassingsopties zijn beperkt. Met Sun Valley 2 is Microsoft van plan nieuwe manieren toe te voegen om het Startmenu te personaliseren. Dit omvat ondersteuning voor mappen en een optie om meer pictogrammen of aanbevolen bestanden in het menu te hebben.

Nieuw in Windows 11 Build 22579

Microsoft werkt aan een nieuw beleid om gebruikers te helpen verwisselbare USB schijven uit te sluiten van BitLocker. Dit nieuwe beleid is gericht op IT-professionals, maar iedereen kan er desgewenst gebruik van maken.

Zoals de naam al doet vermoeden, is het nieuwe BitLocker beleid bedoeld om het probleem van automatische of onbedoelde versleuteling aan te pakken.

BitLocker locatie uitsluiting

Nieuwe Windows 11 Dev Build 22579 is Uit

Dit zijn de stappen die een IT beheerder kan nemen om opslag uit te sluiten van versleuteling:

STAP 1: Verzamel hardware ID’s van apparaten die u wilt uitsluiten. U kunt de stappen volgen om hardware ID’s van apparaten op te halen die hier op deze Documenten-pagina worden beschreven.

STAP 2: Configureer BitLocker uitsluitingslijst beleid in Intune:

 1. Log in op de Endpoint Manager portal.
 2. Ga naar Apparaten > Configuratieprofielen.
 3. U klikt op Profiel aanmaken.
 4. Selecteer Platform Windows 10 en later daarna op Profieltype: Sjablonen; selecteer vervolgens Sjabloonnaam: Aangepast.
Nieuwe Windows 11 Dev Build 22579 is Uit
Maak een profiel met deze datums in de Endpoint Manager portal om uw BitLocker uitsluitingslijst beleid in te stellen.
 1. Geef op een tabblad Basisprincipes uw beleid een naam en plaats een beschrijving.
Nieuwe Windows 11 Dev Build 22579 is Uit
Voeg een naam toe voor uw beleid en een beschrijving op het tabblad Basis voor het profiel dat u zojuist hebt gemaakt.
 1. Op een tabblad Configuratie-instellingen op Toevoegen klikken. Vervolgens:
 • Voer uw naam en beschrijving van de instelling in.
 • Oma-URI:  ./Device/Vendor/MSFT/BitLocker/RemovableDrivesExcludedFromEncryption
 • Gegevenstype: String
 • Waarde: voer uw hardware-ID in dat u in de vorige stappen hebt gekopieerd. U kunt elk item scheiden met een komma.
Nieuwe Windows 11 Dev Build 22579 is Uit
Voeg de bovengenoemde details toe op het tabblad Configuratie-instellingen voor het profiel dat u zojuist hebt gemaakt.
 1. Hierna klikt u op Opslaan en vervolgens op Volgende.
 2. Selecteer in het tabblad Opdrachten de groep waarop u dit beleid wilt toepassen.
Nieuwe Windows 11 Dev Build 22579 is Uit
Selecteer op het tabblad Toewijzingen voor het profiel dat u zojuist hebt gemaakt de groep waarop u het beleid wilt toepassen.
 1. Klik op Volgende, Volgende en klik op het tabblad Controleren op Maken.

Wanneer u het beleid inschakelt, kunnen gebruikers de opslag die op de uitsluitingslijst staat niet versleutelen.

Wijzigingen en verbeteringen

Algemeen

 • Zoals sommige Insiders hebben opgemerkt, heeft Microsoft, samen met haar bijgewerkte afdrukwachtrij ervaring, ook een update gemaakt. Zodat win32-apps die CPrintDialog gebruiken om de afdrukdialoog weer te geven, nu de moderne afdrukdialoog zullen tonen. Bovendien detecteert het moderne afdrukvenster automatisch lokale netwerkprinters. Als u een nieuwe printer kiest, wordt deze geïnstalleerd zonder dat u naar Instellingen hoeft te gaan. 
 • Het herontwerp van het dialoogvenster Openen dat met build 22567 is begon met uitrollen, is terug gedraaid naar het vorige ontwerp. Microsoft is van plan dit in de toekomst weer terug te brengen na het oplossen van enkele prestatieproblemen die door Windows Insiders zijn geïdentificeerd.
 • Om ervoor te zorgen dat gebruikers nog steeds snel toegang hebben tot de console wanneer Windows Terminal is verwijderd. Werk Microsoft het WIN + X menu bij om naar Windows PowerShell te verwijzen. Als u Windows Terminal hebt geïnstalleerd en u wilt dat Windows PowerShell wordt geopend in Windows Terminal, raden we u aan naar: Instellingen -> Privacy en beveiliging -> Voor ontwikkelaars te gaan. U kunt daar Windows Terminal instellen als uw standaard terminal app.
 • Vergrootglas en het schermtoetsenbord hebben nu nieuwe pictogrammen in vloeiende stijl.

Ontwerp verbeteringen

Er zijn ook enkele ontwerpverbeteringen in deze update. Microsoft heeft onlangs een nieuw Fluent- en WinUI ontwerp toegevoegd aan de afdrukwachtrij.

Met deze update vernieuwt Microsoft het afdrukvenster voor Win32-apps. De desktop apps die CPrintDialog gebruiken, kunnen nu het moderne afdrukvenster weergeven dat past bij het uiterlijk van Windows 11.

Nieuwe Windows 11 Dev Build 22579 is Uit
Opnieuw ontworpen afdrukvenster

Ook heeft het bedrijf verbeteringen aangebracht aan de afdrukfunctie in Windows 11. Als u een nieuwe printer kiest, zal Microsoft deze automatisch installeren.

Nieuwe Windows 11 Dev Build 22579 is Uit

Andere verbeteringen in Windows 11 Build 22579

 • Microsoft verbetert de Aan de slag app, waarmee gebruikers websites op uw taakbalk kunnen vastzetten. Om de nieuwe functie uit te proberen, opent u de app Aan de slag en gaat u naar de pagina ‘Apps en sites waarvan we denken dat u ze geweldig zult vinden’. Vanaf daar klikt u eenvoudig op een van de aanbevolen websites op de pagina. U kunt het nu vastzetten op de taakbalk en gemakkelijk toegang krijgen tot sites die u belangrijk vindt.
 • Als onderdeel om de gebarenfunctie van Windows 11 te verbeteren, introduceert Microsoft responsieve en animaties voor aanraakbewegingen met meerdere vingers. U kunt de nieuwe bewegingsfunctie met drie vingers uitproberen om naar links en rechts te vegen en te schakelen tussen recent gebruikte vensters.
 • Taakbeheer is bijgewerkt met een nieuwe knop Nieuwe taak uitvoeren.
 • Sommige tool tips geven de gewenste visuele instelling niet nauwkeurig weer wanneer Taakbeheer is geconfigureerd voor de donkere modus.
 • Emoji’s die kunnen worden gepersonaliseerd, hebben nu een kleine stip met een accentkleur onderaan, zodat u ze gemakkelijk kunt vinden.
 • Vergrootglas en het schermtoetsenbord hebben nu nieuwe pictogrammen in vloeiende stijl

Afbeeldingenbron: Microsoft.com