Verwachte leestijd: 5 minuten

Op dinsdag 13 september was het weer Patch Dinsdag. Voor gebruikers van Windows 11 is er de update KB5017328. Die moet de inlog problemen van de preview update in augustus oplossen.

Voor Windows 11 is Nu Update Kb5017328 Uit

Hoofdpunten 

 • Hiermee wordt een bekend probleem opgelost dat van invloed is op Microsoft-accounts (MSA). Het web dialoogvenster dat u gebruikt om u aan te melden of af te melden, wordt mogelijk niet weergegeven. Dit probleem treedt op op apparaten waarop de preview update KB5016691 is geïnstalleerd.
 • Er worden beveiligingsproblemen opgelost voor uw Windows-besturingssysteem opgelost.   

Verbeteringen

Voor Windows 11 is Nu Update Kb5017328 Uit

Deze beveiligingsupdate bevat verbeteringen die deel uitmaken van update KB5016691. Die werd uitgebracht op 25 augustus 2022 en lost ook de volgende problemen op: 

 • Hiermee wordt een bekend probleem opgelost dat van invloed is op Microsoft-accounts (MSA). Het web dialoogvenster dat u gebruikt om u aan te melden of af te melden, wordt mogelijk niet weergegeven. Dit probleem treedt op op apparaten waarop KB5016691 is geïnstalleerd.

Als u eerdere updates hebt geïnstalleerd, worden alleen de nieuwe updates in dit pakket gedownload en geïnstalleerd op uw apparaat.

Raadpleeg de website van de beveiligingsupdates en de security Updates van september 2022 voor meer informatie over beveiligingsproblemen.

Oplossingen die in de preview update KB5016691 zaten

De preview update van augustus KB5016691 zit ook in de update van Patch Dinsdag voor september 2022:

 • Een probleem is opgelost met betrekking tot afdrukken via USB. Dat ertoe kan leiden dat uw printer niet goed werkt nadat u deze opnieuw hebt opgestart of opnieuw hebt geïnstalleerd.
 • Lost een probleem op dat verhindert dat Windows 11 SE sommige Microsoft Store applicaties vertrouwt. Dit kan voorkomen dat u de niet vertrouwde app downloadt.
 • Een probleem is opgelost dat ertoe kan leiden dat bepaalde Bluetooth audioheadsets stoppen met afspelen na een aanpassing van de voortgangsbalk.
 • Bekent probleem is opgelost waardoor Microsoft Edge niet meer reageert wanneer u de IE modus gebruikt. Dit probleem zorgt er ook voor dat u geen interactie hebt met een dialoogvenster.

Deze update brengt Windows 11 naar build 22000.978.

Een lijst met alle reparaties in Windows 11

 • Microsoft geeft IT-beheerders de mogelijkheid om op afstand extra talen en taal gerelateerde functies toe te voegen. Beheerders kunnen ook taalscenario’s beheren voor verschillende eindpuntbeheerders.
 • Een probleem is verholpen waardoor een dubbele afdrukwachtrij ontstond.
 • Microsoft heeft een probleem opgelost dat van invloed was op roaming van gebruikersprofielen. Wanneer dit gebeurt, kan Windows bepaalde instellingen niet herstellen wanneer u zich aan- of afmeldt.
 • Er is een probleem opgelost waarbij Server Assigned Configurations. Als null kan worden gerapporteerd in enkele volledige configuratiescenario’s.
 • Een probleem is opgelost dat van invloed was op de automatische HDR-functie met hoog dynamisch bereik op bepaalde GPU-systemen.
 • Er is een probleem opgelost waarbij Microsoft Edge niet meer reageerde wanneer u de IE-modus gebruikte.
 • Een probleem is opgelost waardoor gevirtualiseerde App-V Office-apps niet konden worden geopend.
 • Er is een probleem opgelost waarbij de implementatie van Windows Hello for Business kon mislukken. Wanneer u het systeem onder bepaalde omstandigheden opnieuw instelde.
 • Microsoft heeft verschillende problemen opgelost met betrekking tot afdrukken via USB.
  • Een fout waarbij de printer niet meer werkt nadat u hem opnieuw hebt opgestart of opnieuw hebt geïnstalleerd.
  • Problemen met stuurprogramma’s en communicatie problemen waardoor u geen toegang meer hebt tot apparaat functies.
 • Prestatieproblemen met BitLocker opgelost.
 • Lost een probleem op dat voorkomt dat Hyper Visor Code Integrity automatisch wordt ingeschakeld.
 • Er is een probleem opgelost waarbij niet Windows apparaten niet konden worden geverifieerd met een smartcard.
 • Er is een probleem opgelost waardoor de tool Resultant Set of Policy niet meer werkte.

Bekende problemen in Windows 11

Windows 11 Build 22000.978 draaien we nu al 48 uur op onze test machines. We konden geen groot verschil merken. Over het algemeen lijkt Build 22000.978 een redelijk stabiele release te zijn. Gebruikers hebben nog geen kritieke problemen gemeld.

Microsoft onderzoekt nog steeds meldingen dat XPS Viewer XML Paper Specification (XPS)-documenten niet kan openen in sommige niet-Engelse talen. De getroffen talen zijn Japans en Chinees, maar alleen bepaalde tekencoderingen worden beïnvloed. Dit probleem is van invloed op zowel XML Paper Specification (XPS) als Open XML Paper Specification (OXPS) bestanden.

Deze fout veroorzaakt een foutmelding of kan zelfs leiden tot prestatieproblemen op bepaalde systemen. Woordvoerders van Microsoft hebben echter bevestigd dat het XPS-probleem de consumenten niet echt zal treffen. Omdat de functie zelf vanaf 2020 niet standaard is geïnstalleerd.

Microsoft beloofde dat het een update zal uitbrengen in een aankomende release. Een ander bekend probleem treft consumenten in Chili. Waar de tijd die wordt weergegeven in Windows en apps niet correct is.

Downloadkoppeling voor Windows 11 KB5017328

Windows 11 KB5017328 directe downloadkoppeling:

Veel gebruikers meldden installatieproblemen met enkele eerdere Windows 11 updates. U dient de bovenstaande offline installatie-programma’s te gebruiken als u regelmatig problemen met Windows Update tegenkomt.

In sommige gevallen is het hebben van meerdere updates in de wachtrij een van de belangrijkste oorzaken van het mislukken van Windows Update. Wanneer dat gebeurt, kunt u het apparaat opnieuw opstarten of het .msu-bestand uitvoeren om de update te installeren.