Verwachte leestijd: 3 minuten

De nieuwste preview van Windows 10 en Windows 11 is beschikbaar gesteld aan testers in respectievelijk de Dev Kanaal en Release Preview Ring. Het wordt geleverd met een nieuwe zoekervaring voor desktop en verschillende belangrijke reparaties voor andere delen van het Windows-besturingssysteem.

Herontwerp Zoekinterface Windows 10 11

Als onderdeel van een server zijde update die alleen beschikbaar is op testmachines, heeft Microsoft de startpagina van Windows Zoeken in Windows 11 en Windows 10 vernieuwd. Windows Zoeken is webgebaseerd en deze nieuwe zoekmarkeringsfunctie zal ook zijn weg vinden naar oudere versies van Windows.

In de onderstaande schermafbeelding is te zien dat de nieuwe zoekfunctie van Windows 11 of 10 interessante momenten markeert op basis van uw Internet gedrag of Microsoft-account gedrag. De startpagina voor zoeken wordt automatisch gevuld met inhoud. Waar onder leuke illustraties, trending zoekopdrachten, of evenementen zoals Earth Day en meer.

Herontwerp Zoekinterface Windows 10 11
Bron: Microsoft.com

Zoekfunctie gericht op Bing

Deze nieuwe functie is dynamisch en wordt gedurende de dag met nieuwe inhoud bijgewerkt. Het kan gebruikers helpen nieuwe inhoud, websites en interessante onderwerpen te ontdekken om productief te blijven.

Microsoft niet van plan om zijn Nieuws Interesses Widget in het zoekpaneel te integreren. Maar de nieuwe zoekopdracht bevat links naar trending zoekopdrachten op Bing.

Als u deel uitmaakt van een organisatie, zal Windows Zoeken ook proberen om onderwerpen uit uw bedrijf onder de aandacht te brengen. Het belangrijkste doel van de nieuwe startpagina van Zoeken is echter om te laten zien wat er online trending is. Dit geldt voor zowel wereldwijd als in uw regio, zodat u meer rijke, gedurfde inhoud kunt verwachten zonder de browser te openen.

Herontwerp Zoekinterface Windows 10 11
Bron: Microsoft.com

Bovendien heeft Microsoft de integratie van Microsoft Beloningen in ondersteunde regio’s bevestigd. Windows Zoeken toont nog steeds een lijst met recent geopende apps of bestanden aan de linkerkant van het huis pictogram. U kunt ook recent bezochte websites ontdekken vanaf de startpagina voor zoeken. Hierdoor is het gemakkelijk voor u om het werk te hervatten.

De nieuwe zoekervaring in Windows uitschakelen

De nieuwe functie van Windows Zoeken lijkt afhankelijk te zijn van uw persoonlijke gegevens om gepersonaliseerde onderwerpen te tonen. Microsoft stelt echter dat gebruikers volledige controle hebben over de ervaring met het zoeken naar hoogtepunten.

U kunt het uitschakelen en de klassieke interface herstellen via Instellingen -> Privacy en beveiliging -> Zoekinstellingen. Ga vervolgens naar Toon zoekhoogtepunten uitschakelen.

Dezelfde ervaring met zoekhoogtepunten gaat ook naar het zoek vak van Windows 10. Iedereen zal de update later deze maand of begin volgende maand ontvangen.

Naast een nieuwe look, wordt de zoekfunctie van Windows 11 ook sneller en nauwkeuriger in een toekomstige functie-update.