Fout in Windows 11 veroorzaakt het probleem

Verwachte leestijd: 3 minuten

Microsoft heeft onlangs verschillende updates voor Windows 10 en Windows 11 uitgebracht. Deze waren onderdeel van de Patch Dinsdag. Nadat de updates op grote schaal werden uitgerold, meldden gebruikers dat sommige apps crashten bij het starten op een Intel gebaseerde pc.

Apps Op Intel Pcs Crashen in Windows 11

Met name apps die gebruikmaken van oudere grafische stuurprogramma’s en die begin 2022 zijn uitgebracht.

Na recente Windows updates zoals KB5022360, hebben sommige gebruikers de apps laten crashen bij het opstarten. Hierbij werd de foutmelding: apphelp.dll ontbreekt weergegeven. Gezien de aard van het probleem en het belang ervan lijkt het er ook op dat het een wijdverspreid probleem is. Dit probleem heeft het niet op alle gebruikers invloed, alleen degenen met een Intel pc komen het tegen.

Sommige van onze lezers met oudere Intel-stuurprogramma’s kwamen de crash tegen, maar we hebben geen problemen op onze systemen opgemerkt. Het enige belangrijke verschil tussen de getroffen en niet-getroffen apparaten is dat er oudere Windows-stuurprogramma’s zijn geïnstalleerd in plaats van nieuwe nieuwe releases.

In een update van een ondersteuningsdocument bevestigd Microsoft dat het op de hoogte is van de problemen met sommige Intel-pc’s. Ook wordt bevestigd dat alleen pc’s met grafische Intel stuurprogramma’s zijn getroffen. Het gaat hier om versies 26.20.100.7463 tot 30.0.101.1190. Door de ernst van het probleem is het waarschijnlijk dat Microsoft binnenkort een update zal uitbrengen.

Apps Op Intel Pcs Crashen in Windows 11

Microsoft-documentatie onthulde verder dat gebruikers het probleem konden verhelpen door een Intel GPU-stuurprogramma te installeren met een nieuwere versie dan 30.0.101.1190. Dit kan worden gedaan via Windows Update of handmatig de nieuwste versie van het Intel-stuurprogramma downloaden en installeren met behulp van de assistent-app om problemen op te lossen.

Microsoft zegt dat het veilig is om een ​​driver te gebruiken die nieuwer is dan versie 30.0.101.1190, eraan toevoegend dat er binnenkort een oplossing zal worden uitgebracht.

Getroffen Windows versies

Apps Op Intel Pcs Crashen in Windows 11 We werken aan een oplossing en zullen in een komende release een update geven.

Zo verklaarde Microsoft, zonder te onthullen wanneer het van plan is de noodpatch uit te brengen.

Volgens de documenten zijn de volgende versies van Windows 10 en Windows 11 getroffen:

  • Windows 11, versie 22H2
    • versie 22H2, Windows 10
  • Windows 11, versie 21H2
    • versie 21H2, Windows 10,
    • Windows 10, versie 20H2
  • Enterprise LTSC Windows 10 2019
  • Windows Server 2022

Andere bekende problemen in deze update

Microsoft is zich bewust van een ander probleem. Zoals: inrichtingspakketten werken op sommige systemen niet zoals verwacht. Als gevolg hiervan zijn sommige pc’s slechts gedeeltelijk geconfigureerd. Deze fout heeft ook invloed op de Out Of Box Experience. Omdat er inrichtingspakketten, de .PPKG-bestanden, worden gebruikt in werk of schoolomgeving hebben ze geen invloed op thuiscomputers.

Een ander bekend probleem houdt verband met het kopiëren van grote bestanden met een omvang van meerdere gigabytes, GB. Microsoft verwacht dat het langer kan duren om bestanden te kopiëren of te verplaatsen. Gebruikers zullen waarschijnlijk een trage data overdracht tegenkomen in Windows 11, versie 22H2 of nieuwer.