Snapt u het nog?

Microsoft heeft deze week nieuwe Windows 11 Insider-build uitgebracht. Voor het bètakanaal heeft zij onder andere nieuwe OneDrive waarschuwingen toegevoegd en een hoog CPU gebruik verholpen. Het Dev kanaal kreeg build 25252 met veel nieuwe functies en wijzigingen. Waaronder een VPN schild-overlay, nieuwe zoekstijlen in de taakbalk en meer.

Reparatie Bestanden Kopiëren Windows 11

Naast de nieuwe functies repareert de Dev build 25252 ook een fout in Windows 11 22H2. Die veroorzaakte een merkbare vertraging bij het op afstand kopiëren van grote bestanden. Dit is goed nieuws, omdat er nogal wat mensen klaagden en raakte geïrriteerd over deze langdurige fout. Zo wordt de oplossing van de fout omschreven in de release-opmerkingen:

Er is een probleem opgelost waarbij kopiëren van netwerk naar lokaal, bijvoorbeeld bij het kopiëren van een bestand van een netwerkshare, langzamer ging dan verwacht van sommige gebruikers.

Ned Pyle over het oplossen van de fout

Ook al werd er aanvankelijk vermoed dat het probleem verband hield met het Server Message Block (SMB)-protocol. Heeft de Principal Program Manager, Ned Pyle in de Microsoft Windows Server High Availability and Storage-groep bevestigd dat het een probleem was ergens in de kernel. Het zou volgens hem: niets te maken hebben met SMB of compressie. Daarom werden ook de kopieersnelheden van lokale bestanden beïnvloed. Bovendien meldden sommige gebruikers ook een veel slechtere prestatie hit dan aanvankelijk werd gedacht.

Reparatie Bestanden Kopiëren Windows 11

Ned Pyle zei ook dat de oplossing later beschikbaar zou moeten zijn als een cumulatieve update. Voor alle gebruikers herhaalde hij nogmaals dat het probleem niet gerelateerd was aan SMB. Zei hij:

De permanente productie reparatie komt in een normale maandelijkse cumulatieve update nadat deze is gevalideerd. Zoals ik (Ned Pyle) al eerder heb vermeld, bevindt de oplossing zich niet in SMB. Aangezien het geen onderdeel is dat ik bezit, heb ik geen verdere details over de timing.

Het probleem met het kopiëren van bestanden is niet het enige waar Microsoft mee te maken heeft dat onlangs is opgelost. Het bedrijf loste ook de fouten op die de verslechtering van de spelprestaties veroorzaakten in Windows 11 22H2.