In Windows 10 is Microsoft opnieuw begonnen met het weergeven van een pop-up venster in een volledig scherm. Deze is vergelijkbaar met de eerste opstartervaring en biedt Microsoft 365 aan om te kopen.

Fout in Windows 10 koop Microsoft 365
Bron: Office.com

De pop-up zelf is niet nieuw, er zit echter een addertje onder het gras. Een fout in Windows 10 22H2 voorkomt dat gebruikers de Microsoft 365 aanbieding kunnen overslaan. Wat betekent dat ze worden gevraagd om hun creditcard gegevens in te voeren.

De opdringende pop-up in volledig scherm, wordt met regelmaat door het bedrijf gepusht. Microsoft probeert Microsoft-services, zoals OneDrive en Microsoft 365 hiermee te promoten. Deze pop-ups maken deel uit van de inspanningen van het bedrijf om Windows nog beter te maken. Dat doet het bedrijf door klanten te helpen met de bovengenoemde diensten.

Op bureaublad en mobiel

Het probeert ook uw Android mobiele telefoon te koppelen aan Windows 10. Vervolgens dwingt Microsoft gebruikers om in te loggen op hun Microsoft-account. De pop-ups in volledig scherm van Windows 10 bestaan al jaren en werden voor het eerst opgemerkt in 2018. Microsoft probeerde toen haar gebruikers enthousiast te maken om hun pc en account te verbinden met andere Microsoft-services.

Fout in Windows 10 koop Microsoft 365
Bron: regedit.com

Microsoft heeft Windows 10 22H2 geleverd met een niet gedocumenteerde fout. Waarbij gebruikers gedwongen kunnen worden hun creditcardgegevens in te voeren om de proefversie van Microsoft 365 te gebruiken.

Omgedraaid: ‘Probeer gratis’ en ‘Nee, bedankt’

Wanneer u zich in het configuratiescherm of het scherm eerste opstartervaring bevindt (OOBE), heeft u twee opties voor de Microsoft 365 aanbieding. Probeer gratis en Nee, bedankt. De knop Nee, bedankt zou u idealiter de Microsoft 365 registratie moeten overslaan en doorgaan naar het volgende scherm. Maar er is een fout in het OOBE waarbij de knop Nee, bedankt het registratievenster opent.

Een bron binnen Microsoft, bevestigde anoniem dat deze fout niet opzettelijk is ingevoerd. Het bedrijf verwisselde per ongeluk de knoppen voor Nee, bedankt met Probeer gratis. Mocht bij de volgende Windows 10 installatie het scherm in OOBE worden weergegeven klik dan op Probeer gratis in plaats van Nee, bedankt. Let wel op of de fout door Microsoft niet inmiddels gerepareerd is.

De knoppen zijn gewoon omgedraaid vanwege een bug.

Zo bevestigt een bron.

U kunt teruggaan naar het vorige scherm en de aanbieding overslaan door op de andere knop te klikken. Het is ook mogelijk dat u de Internet verbinding verbreekt bij het instellen van Windows 10 (OOBE scherm).

Microsoft moet het probleem nog erkennen. We verwachten echter dat het wordt opgelost in een toekomstige cumulatieve update.

Promotie voor Windows 11

Zoals u weet wordt Windows 10 wordt ondersteund tot 14 oktober 2025. Het zal functies en verbeteringen blijven ontvangen, waaronder een oplossing voor het bovenstaande specifieke probleem.

Fout in Windows 10 koop Microsoft 365
Windows 10 herinnert gebruikers eraan dat ze Windows 11 gratis kunnen krijgen.

Wanneer u het nieuws over het stoppen van de verkoop van Windows 10 heeft gevolgd, zal het volgende u niet gek in de oren klinken.

Microsoft experimenteert ook met een andere pop-up in volledig scherm om gebruikers over te halen te upgraden naar Windows 11 en deze gratis te proberen. De pop-up in volledig scherm wil met behulp van vier dia’s proberen het nieuwe vlaggenschip: Windows 11 te promoten. In de dia’s komen promoties voor zoals het Menu Start en het opnieuw ontworpen meldingscentrum.