In april bevestigde Microsoft zijn plan om het OneDrive programma de 64x behandeling te geven om de algehele ervaring in Windows 10 te verbeteren. Volgens een bericht in het beheercentrum werd de algemene beschikbaarheid van OneDrive 64 bit uitgesteld tot half april. De uitrol zal naar verwachting later deze week worden afgerond.

Windows 10 Onedrive 64x Versie Uitgegeven

De nieuwe editie van OneDrive is bedoeld voor iedereen met een school, thuis en zakelijke account. Het vormt een aanvulling op de bestaande 32 bits versie. Als u een 32 bits versie of een 64 bits versie van Windows hebt, kunt u het bestaande OneDrive programma blijven gebruiken, dat in 32 bits indeling is.

Wanneer u van plan bent om grote bestanden te gebruiken en als u veel bestanden wilt overbrengen, met een computer met een 64 bits versie van Windows 10, dan is de gloednieuwe OneDrive client de versie van uw voorkeur. Dit komt omdat een pc met Windows 10 op een 64 bits processors meer bronnen heeft en extra verwerkingskracht aankunnen. Daarnaast herkent een 64 bit versie van Windows 10 meer RAM geheugen 32GB+. Een 32 bit Windows 10 versie komt niet verder dan 4GB RAM.

Windows 10 Onedrive 64x Versie Uitgegeven

Als gevolg hiervan leveren 64 bits apps ook betere prestaties en het algehele synchronisatieproces is sterk verbeterd.

OneDrive is een synchronisatie cliënt dat is ingebouwd in Windows. Microsoft heeft bevestigd dat het het programma stilletjes zal bijwerken naar 64 bits als uw machine en Windows versie aan de eisen voldoen.

Reactie Microsoft

Microsoft in een reactie:

We stellen een 64 bits versie van de OneDrive synchronisatie client beschikbaar voor Windows. De uitrol zou half april tot half mei, voorheen eind april, moeten zijn. Als alles gaat volgens de normale gang van zaken. Zullen gebruikersapparaten stilletjes worden bijwerkt van de 32 bits versie naar de 64 bits versie. Alle functionaliteit is hetzelfde als in de 32 bits installatie.

U kunt de configuratie van het apparaat altijd controleren, ga hiervoor naar: Instellingen> Systeem> Info. Kijk onder de kop Apparaat specificaties naar het systeemtype om te controleren of uw werkt met een 32 bits of 64 bits processor.

Eenmaal geüpgraded, zal de OneDrive desktop beter presteren op ondersteunde systemen. Het zal toegang krijgen tot grotere hoeveelheden bronnen, wat het back-up- en synchronisatieproces zou moeten versnellen, vooral als u een groot aantal bestanden hebt.


Windows 10 Onedrive 64x Versie Uitgegeven
PAE betekent Physical Address Extension
bron: Wikipedia.org

Samenvatting:

  • 64 bits processor presteert het beste met 64-bits software.
  • Een 64 bits processor kan achterwaartse compatibiliteit ondersteunen, waardoor deze 32 bits applicatiesoftware kan draaien voor de 32 bits versie van zijn instructieset.
  • De 32 bits processor is niet compatibel met 64 bits software.

Volgens de ‘roadmap’ wordt OneDrive voor Android deze maand ook verbetert. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld door PDF door pagina’s bladeren en het paginanummer in Ga naar pagina typen.

Naast OneDrive zullen ook andere Microsoft 365 producten zoals Microsoft Teams worden bijgewerkt.