Deze update brengt Windows 11 naar Build 22000.194

Er zijn updates uitgerold voor verschillende apps die deel uitmaken van Windows 11 naar Windows Insiders in het bètakanaal. De uitrol van vandaag omvat de volgende app updates: Knipprogrammarekenmachine en klok met focussessies

Windows 11 Update Kb5005635 is Uit

Apps updates

Controleer op updates in de Store en probeer deze apps uit!

Windows 11 TPM vereist voor iedereen

Na de cumulatieve update van vandaag kunt u Windows 11 niet meer installeren op virtuele machines zonder TPM 2.0. Eerder stond Microsoft gebruikers toe het nieuwe besturingssysteem te installeren op virtuele machines die niet aan de minimale hardware vereisten voldeden. Dat gaat veranderen na deze preview update.

Windows 11 Update Kb5005635 is Uit

Op Twitter heeft Microsoft bevestigd dat TPM 2.0 nu een vereiste is voor virtuele machines.TPM 2.0 wordt ook een verplichte vereiste voor iedereen wanneer Windows 11 op 5 oktober naar consumenten wordt verzonden.

Virtual machines die momenteel geen TPM gebruiken, krijgen de nieuwe cumulatieve updates niet. Als u Hyper-V gebruikt, kunt u overschakelen naar Generation 2 VM en de TPM module inschakelen. Voor degenen die VM gebruiken, moeten ze codering inschakelen (vereist vrije schijfruimte) en vervolgens de TPM 2.0 module toevoegen vanuit de VM instellingen.

Wilt u weten hoe u de TPM module aanzet op uw pc, in dit artikel leest u er alles over.

Reparaties

 • Er is een probleem opgelost waarbij als u een contrastthema inschakelt en vervolgens uitschakelt, dit zou leiden tot artefacten in titelbalken, waardoor de knoppen voor minimaliseren, maximaliseren, sluiten in sommige gevallen moeilijk te zien en te gebruiken zijn.
 • Crash opgelost met bepaalde verbonden apparaten die ertoe konden leiden dat Bluetooth niet kon worden gebruikt.
 • Probleem verholpen dat ertoe leidde dat ondertitels niet werden weergegeven wanneer verwacht in bepaalde apps, met name ondertitels in de Japanse taal.
 • Een probleem is opgelost waardoor bepaalde pc’s tijdens moderne stand-by op fouten werden gecontroleerd.
 • Probleem verholpen bij het typen met bepaalde IME’s van derden in het zoek vak in Instellingen, waardoor het kandidaat venster ergens anders op het scherm (niet gekoppeld aan het zoekvak) kan worden weergegeven en/of tekens die in het zoekvak zijn ingevoegd, niet worden weergegeven.
 • Er is een probleem opgelost waardoor PowerShell een oneindig aantal onderliggende mappen aanmaakte. Dit probleem treedt op wanneer u de opdracht PowerShell Move-Item gebruikt om een ​​map naar een van de onderliggende items te verplaatsen. Als gevolg hiervan raakt het volume vol en reageert het systeem niet meer.
 • Deze build bevat een wijziging die de handhaving van de Windows 11-systeemvereisten op virtuele machines op één lijn brengt, zodat deze hetzelfde is als voor fysieke pc’s. Eerder gemaakte virtuele machines met Insider Preview builds worden mogelijk niet bijgewerkt naar de nieuwste preview-builds. In Hyper-V moeten virtuele machines worden gemaakt als een Generation 2 VM. Het draaien van Windows 11 in virtuele machines in andere virtualisatieproducten van leveranciers zoals VMware en Oracle blijft werken zolang aan de hardware vereisten wordt voldaan. Zie deze blogpost hier voor meer informatie over de systeemvereisten van Windows 11.

Bekende problemen

Windows 11 Update Kb5005635 is Uit

Algemeen

 • We onderzoeken rapporten van Insiders in het bètakanaal waarin ze na het upgraden naar Windows 11 de nieuwe taakbalk niet zien en het menu Start niet werkt. Als u dit probleem wilt omzeilen, gaat u naar Windows Update > Updategeschiedenis, verwijdert u de laatste cumulatieve update voor Windows en installeert u deze opnieuw door te controleren op updates.
 • Microsoft werkt aan een oplossing voor een probleem dat ervoor kan zorgen dat de Surface Pro X een foutcontrole uitvoert met een WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR.

Start

 • In sommige gevallen kunt u mogelijk geen tekst invoeren wanneer u Zoeken vanaf Start of de taakbalk gebruikt. Als u het probleem ondervindt, drukt u op Windows 11 Update Kb5005635 is Uit + R op het toetsenbord om het dialoogvenster Uitvoeren te openen en sluit u het vervolgens.
 • Systeem en Windows Terminal ontbreken bij rechtsklikken op de Start knop (Windows 11 Update Kb5005635 is Uit+ X).

Taakbalk

 • De taakbalk flikkert soms bij het wisselen van invoermethode.

Zoeken

 • Nadat u op het pictogram Zoeken op de taakbalk hebt geklikt, wordt het zoekvenster mogelijk niet geopend. Als dit gebeurt, start u het proces “Windows Verkenner” opnieuw en opent u het zoekvenster opnieuw.
 • Het zoekpaneel wordt mogelijk zwart weergegeven en geeft geen inhoud weer onder het zoekvak.

Widgets

 • Het widget bord kan leeg lijken. Om het probleem te omzeilen, kunt u zich afmelden en vervolgens weer aanmelden.
 • Widgets kunnen op externe monitoren in de verkeerde grootte worden weergegeven. Als u dit tegenkomt, kunt u de widgets eerst starten via aanraking of Windows 11 Update Kb5005635 is Uit + W sneltoets op uw werkelijke pc-scherm en vervolgens op uw secundaire monitoren starten.
Windows 11 Update Kb5005635 is Uit

Microsoft Store

 • Microsoft blijft werken aan het verbeteren van de zoekrelevantie in de Store.

Windows sandbox

 • Binnen Windows Sandbox wordt de taalinvoerschakelaar niet gestart nadat op het schakelaar pictogram op de taakbalk is geklikt. Als tijdelijke oplossing kunnen gebruikers hun invoertaal wijzigen via een van de volgende hardware sneltoetsen: Alt + Shift, Ctrl + Shift of Win + Space (de derde optie is alleen beschikbaar als Sandbox volledig wordt weergegeven).
 • Binnen Windows Sandbox wordt het IME contextmenu niet gestart nadat u op het IME-pictogram in de taakbalk hebt geklikt. Als tijdelijke oplossing hebben gebruikers toegang tot de functionaliteiten van het IME contextmenu met een van de volgende methoden:
  • Toegang tot de IME instellingen via Instellingen > Tijd & taal > Taal & regio > (bijv. Japans) drie stippen > Taalopties > (bijv. Microsoft IME) drie stippen > Toetsen bordopties.
   • Optioneel kunt u ook de IME werkbalk inschakelen, een alternatieve gebruikersinterface, om snel specifieke IME functies op te roepen. Ga verder van boven naar Toetsenbord opties> Uiterlijk> IME werkbalk gebruiken.
  • Met behulp van de unieke set hardware sneltoetsen die zijn gekoppeld aan elke IME ondersteunde taal. Zie: Japanse IME snelkoppelingen ,  Traditionele Chinese IME snelkoppelingen.