Verwachte leestijd: 4 minuten

De taakbalk van Windows 11 is helemaal opnieuw opgebouwd. Veel functies ontbreken echter nog, zoals de mogelijkheid om de locatie te wijzigen. Of een volwaardig contextmenu met al uw favoriete aanpassingsopties.

Taakbeheerknop Op Taakbalk Van Windows 11

 Als gevolg hiervan wordt de taakbalk ook (nog) niet geleverd met de snelkoppeling in het contextmenu voor Taakbeheer.

Ook al moet u nog steeds met de rechtermuisknop op de menu Start klikken om de snelkoppeling van Taakbeheer te vinden. Willen sommige gebruikers toch een eenvoudigere manier om toegang te krijgen tot Taakbeheer door ergens op de taakbalk te klikken.

Microsoft heeft geluisterd naar de feedback en de Taakbeheer snelkoppeling keert terug naar de taakbalk in de Moments-update

Het is nu al mogelijk om de snelkoppeling te vinden wanneer u met de rechtermuisknop op de taakbalk klikt in de nieuwste preview-builds.

Microsoft zegt dat het Taakbeheer heeft toegevoegd aan het contextmenu; op basis van gebruikersfeedback. Zoals u kunt zien in de onderstaande schermafbeelding, kunt u Taakbeheer openen door met de rechtermuisknop op de taakbalk te klikken.

Taakbeheerknop Op Taakbalk Van Windows 11
Merk op dat de functie in Engels wordt weergegeven.

Houd er rekening mee dat functionaliteit in het Windows Insider-programma niet altijd naar gebruikers gaat voor algemeen gebruik. Het is dan ook nog niet duidelijk wanneer de update gereed is en voor Microsoft wordt beschouwd als algemene beschikbaarheid. Maar aangenomen wordt dat het begin 2023 voor het grote publiek beschikbaar zal komen.

Windows 11 Build 25211 in DEV Kanaal

Deze wijziging is beschikbaar met Windows 11 Build 25211 in Dev Kanaal. De preview-update wordt ook geleverd met veel extra verbeteringen, waaronder een modern systeemvak dat slepen en neerzetten ondersteunt, en meer

De build wordt weergegeven als: Windows 11 Insider Preview 25211.1000 (rs_prerelease) wanneer u controleert op updates in het Dev Kanaal. Een van de belangrijkste wijzigingen in deze release is ondersteuning voor een nieuwe instellingenervaring voor widgets.

Widget instellingen

Microsoft creëert een nieuwe beheerervaring voor widgets door de widgetkiezer en Widgets instellingen te scheiden

Taakbeheerknop Op Taakbalk Van Windows 11
Bron: Microsoft

In deze update is de widgetkiezer en Widgets instellingen gescheiden. Dit moet het voor u gemakkelijker maken om elke weergave te vinden en ermee om te gaan. Nu wordt de widgetkiezer geopend door de knop + en de instellingen van Widgets worden geopend door de knop Ik (profielfoto). 

Taakbeheerknop Op Taakbalk Van Windows 11
De knop die rechtsboven op het bord wordt weergegeven om Widgets-instellingen te starten. Bron: Microsoft

De ruimte wordt hergebruikt die de kiezer innam in Widget instellingen om de veelgevraagde taakbalkinstellingen te dekken op basis van Insider-feedback. Hiermee heeft u controle over hoe het Widgets-item op uw taakbalk werkt.

Wanneer u Widgets-instellingen opent door op de knop ik hierboven te klikken, ziet u drie taakbalkgedragingen die u kunt in- of uitschakelen.

Taakbeheerknop Op Taakbalk Van Windows 11

Systeemvak

  • Deze build bevat voorlopige ondersteuning voor het herschikken van systeemvak pictogrammen voor insiders die de systeemvak updates hebben die zijn uitgerold met build 25197 . Binnenkort komen er verdere verbeteringen hiervoor. 

Ter herinnering: Deze systeemvak-updates worden nog steeds uitgerold en zijn nog niet beschikbaar voor alle Insiders. Als uw pc deze wijzigingen niet heeft, blijft uw systeemvak ervaring hetzelfde als voorheen.

Verkenner

  • Er is een probleem opgelost waarbij het bovenste deel van Verkenner, met het zoek- en adres vak, niet kon worden gebruikt. Wanneer Verkenner in de modus Volledig scherm was met functietoets F11.

Instellingen

  • Voorlopig kunt u niet langer apps met onderlinge afhankelijkheden verwijderen. Bijvoorbeeld: Steam en gaming-apps die op Steam draaien, of Win32-apps repareren onder Instellingen > Apps > Geïnstalleerde apps. U kunt nog steeds Win32-apps wijzigen en verwijderen zonder onderlinge afhankelijkheden.

Reparaties

Algemeen

  • Microsoft is begonnen met het uitrollen van een server-side oplossing voor het probleem waardoor het bericht datum, tijd en tijdzone-instellingen zijn onjuist onjuist werd weergegeven. Wat ook de installatie van de nieuwste Insider Preview-builds verhinderde.

Verkenner

  • Het probleem waarbij de opdrachtbalkitems zoals kopiëren, plakken en lege Prullenbak onverwacht niet werden ingeschakeld, is opgelost. Deze Items waren soms al ingeschakeld.
  • Een probleem opgelost dat onverwachte zwarte balken veroorzaakte aan de zijkanten van horizontale schuifbalken bij gebruik van de donkere modus.

Microsoft heeft vorige week ook nieuwe Outlook naar Windows 11 preview builds gebracht. Met de laatste update, kan het Knip-programma (Snipping Tool) nu automatisch uw screenshots opslaan. Er zijn, naast bovenstaande verbeteringen en reparaties, nog meer verbeteringen en reparaties in deze preview update om de algehele ervaring en stabiliteit te verbeteren.