Verwachte leestijd: 4 minuten

Als uw pc blijft crashen, kan het dumpbestand hints bevatten om het probleem op te lossen. In dit Windows 10 artikel laten we u de stappen zien om het bestand in Windows 10 te bekijken.

Open En Analyseer Windows 10 Dumpbestand

In Windows 10 maakt het systeem elke keer dat er een crash optreedt een “dump” bestand met de geheugeninformatie op het moment van de fout die kan helpen bij het achterhalen van de oorzaak van het probleem.

Het “.dmp” bestand bevat het stopfout bericht, een lijst met de stuurprogramma’s die zijn geladen op het moment van het probleem, en details over de kernel, processor en processen, evenals andere stukjes informatie, afhankelijk van het type dumpbestand dat u gebruikt.

Wat gaan we doen

Ook al maakt Windows 10 automatisch dumpbestanden, het is enige probleem is dat u geen ingebouwde tools zult vinden om ze te openen. En dit is wanneer de Microsoft WinDbg tool van pas komt. WinDbg, Windows Debugging, is een tool dat is ontworpen voor het debuggen van kernel modus- en gebruikersmoduscode, het onderzoeken van processorregisters en het analyseren van crashdumps.

In dit Windows 10 artikel laten we u de stappen zien om een ​​dumpbestand te openen om erachter te komen waardoor de crash is veroorzaakt om het probleem op uw computer op te lossen.

Hoe kunt u een dumpbestand openen met WinDbg in Windows 10

In Windows 10 vindt u mogelijk meerdere manieren om een ​​dump bestand te openen en te bekijken, maar de eenvoudigste manier is om de WinDbg tool te gebruiken die beschikbaar is via de Microsoft Store.

Installeer WinDbg

Volg deze stappen om de WinDbg tool op Windows 10 te installeren:

 1. Open uw favoriete browser.
 2. Ga naar de WinDbg downloadpagina.
 3. Door op de knop Krijg en dan download te klikken kunt u Installeren of Open.
 4. Open de app door op de knop Open te klikken.
 5. Klik op de knop Installeren.
Open En Analyseer Windows 10 Dumpbestand

Nadat u de stappen heeft voltooid, wordt de applicatie geïnstalleerd en is deze beschikbaar via het menu Start.

Analyseer het dumpbestand

Volg deze stappen om een ​​dumpbestand dat is gemaakt door een crash op Windows 10 te openen en te analyseren:

 • Open Start.
 • Zoek naar WinDbg, klik met de rechtermuisknop op het bovenste resultaat en selecteer de optie Als administrator uitvoeren.
Open En Analyseer Windows 10 Dumpbestand
 • U klikt op het menu Bestand.
 • Klik op Foutopsporing starten.
 • Selecteer de optie Open Dumpfile.
Open En Analyseer Windows 10 Dumpbestand
 • Selecteer het dumpbestand uit de map locatie, bijvoorbeeld %SystemRoot%\Minidump.
 • Klik op de Open knop.
Open En Analyseer Windows 10 Dumpbestand
 • Controleer de voortgangsbalk totdat het dumpbestand is geladen. Dit kan even duren.
 • Typ de volgende opdracht in de opdracht run en druk op Enter:
!analyze -v
Open En Analyseer Windows 10 Dumpbestand

Tip: U kunt, indien beschikbaar, ook op de link ! Analyseren -v klikken. In het hoofdgedeelte, na het laden van het dumpbestand.

 • Controleer de voortgangsbalk totdat de analyse is voltooid dit kan lang duren, afhankelijk van de gegevensgrootte.

Nadat u de stappen hebt voltooid, retourneert de toepassing de dumpbestand analyses, die u vervolgens kunt bekijken om de oorzaak van het probleem te bepalen, zodat u het probleem kunt oplossen.

De informatie is afhankelijk van het probleem. Deze testdump toont bijvoorbeeld de informatie van een Blue Screen of Death (BSoD) ook wel bekend als een bugcontrole.

Het resultaat wijst erop dat dit een handmatig geïnitieerde crash was met een “e2” foutcode, wat correct is aangezien we voor het doel van dit artikel. De WinDbg maakt zelfs uitstekend werk door de crash te beschrijven in een taal die iedereen kan begrijpen, de gebruiker heeft deze crashdump handmatig gestart.

Open En Analyseer Windows 10 Dumpbestand

Terwijl u doorgaat met het bekijken van het dumpbestand, vindt u ook meer informatie, zoals FAILURE_BUCKET_ID en MODULE_NAME, die kunnen aangeven wat het probleem veroorzaakt.

Open En Analyseer Windows 10 Dumpbestand

Tenslotte

De informatie kan overweldigend zijn omdat deze niet bedoeld is voor ‘gewone’ gebruikers. Als uw computer blijft crashen, kunt u deze tool gebruiken om een ​​idee te krijgen van het probleem is. Komt u er niet uit, dan kunt u de hints in het rapport gebruiken om online te zoeken naar meer informatie.

Als u zich op uw gemak voelt, kunt u deze details ook delen op de Microsoft-forums. Zodat andere mensen u kunnen helpen bij het vinden van een oplossing.