Download en installeer ze nu al

Verwachte leestijd: 4 minuten

Windows 11 22H2, ook wel bekend als Sun Valley 2, wordt later deze maand uitgerold. Dit kan wel eens de eerste grote update voor Windows 11 zijn sinds de release in oktober 2021. Op dit moment is versie 22H2 beschikbaar voor testers met de nieuwe Taakbeheer en meer.

Stuurprogrammas Voor Windows 11 22h2

Chipmakers zijn al begonnen met het vrijgeven van hun stuurprogramma’s voor de openbare uitrol. Omdat Windows 11 22H2 de nieuwe versie van Microsoft’s GPU-architectuur WDDM bevat. Versie WDDM 3.1 wordt geleverd met prestatieverbeteringen en een aantal onbekende wijzigingen die later zullen worden onthuld.

Ook al zouden de oudere stuurprogramma’s normaal moeten blijven werken met Windows 11 22H2, is speciale ondersteuning voor stuurprogramma’s altijd van vitaal belang. Toch is Microsoft altijd voorzichtig geweest met achterwaartse compatibiliteit, bij Intel, AMD en Nvidia hebben ze ondersteuningsstuurprogramma’s voor Windows 11 22H2 uitgebracht om eventuele compatibiliteits- of prestatieproblemen op te lossen.

Nvidia GPU-stuurprogramma’s voor Windows 11 22H2

Nvidia is een van de bedrijven die in de zomer zelf nieuwe stuurprogramma’s heeft uitgebracht. Zowel Game Ready/Studio-stuurprogramma’s als stuurprogramma’s voor RTX- en Quadro-bedrijfs-GPU’s zijn bijgewerkt met de juiste ondersteuning voor Sun Valley 2.

De bijgewerkte stuurprogramma’s kunt u downloaden met behulp van de officiële GeForce-app.

AMD chipset stuurprogramma’s voor Windows 11 22H2

AMD Ryzen chipset stuurprogramma versie 4.08.09.2337 kan nu worden gedownload van de officiële website. De de lijst met veranderingen onthult niets spannends, behalve de vermelding van ondersteuning voor Windows 11 versie 22H2.

Er is verder niets bekent over hoe de ondersteuning voor versie 22H2 in deze release precies wordt verbeterd, maar de prestaties lijken beter te zijn met de nieuwere stuurprogramma’s.

Wanneer u van plan bent om Ryzen Chipset-stuurprogramma versie 4.08.09.2337 te installeren, bekijk dan zeker de lijst met bekende problemen:

  • Naar het nieuwere stuurprogramma upgraden kan mislukken.
  • Er zijn problemen met de tekst uitlijning als u de Russische taal gebruikt.
  • Het systeem moet handmatig opnieuw worden opgestart als uw taal geen Engels is.
  • Er kan een pop-upbericht van Windows Installer op het scherm verschijnen.

Update is beschikbaar voor deze AMD processors

AMD Chipset Stuurprogramma’s zijn beschikbaar voor alle op Zen gebaseerde processors, waaronder:

  • Ryzen, Athlon en Threadripper.
  • A320, B350, X370, B450, X470, X399, A520, B550, X570, TRX40 en WRX80.

AMD Ryzen-chipsetstuurprogramma 4.08.09.2337 downloaden.

AMD Adrenalin Edition (GPU) stuurprogramma’s voor Windows 11 22H2

Gebruikers van de AMD Radeon grafische kaart kunnen ook de nieuwste stuurprogramma’s downloaden voordat ze upgraden naar Windows 11 22H2. AMD Adrenalin Edition 22.7.1 stuurprogramma of nieuwer, bevat ondersteuning voor de nieuwe functie-update en evenals OpenGL optimalisaties.

Naast ondersteuning voor Windows 11 versie 22H2, bevat de update voor de Radeon grafische stuurprogramma ook ondersteuning voor Microsoft Agility SDK Release 1.602 en 1.606. Ondersteuning voor Microsoft Shader Model 6.7 is ook inbegrepen.

Om AMD Software: Adrenalin Edition te downloaden, kunt u de Radeon Settings-app gebruiken of rechtstreeks naar de officiële website gaan.

Intel-stuurprogramma’s voor Windows 11 22H2

Eerder deze maand publiceerde Intel ook nieuwe draadloze drivers met ondersteuning voor Windows 11 22H2 en nog veel meer. Met de update is ondersteuning voor Windows 11 versie 22H2.

Stuurprogrammas Voor Windows 11 22h2

Wi-Fi stuurprogramma versie 22.160.0 kan worden gedownload van de officiële website van het bedrijf. Naast ondersteuning voor versie 22H2 bevat het ook ondersteuning voor alle officieel ondersteunde versies van Windows 10 en 11. Hieronder ziet u de wijzigingen:

  • Betere prestaties op Wi-Fi 6 draadloze adapters.
  • Intel heeft een probleem opgelost waarbij Android apparaten verminderde netwerkprestaties kunnen ervaren als u verbinding maakt via de draadloze hotspot van uw pc.
  • Intel heeft een probleem opgelost waarbij de pc mogelijk geen IP-adres kon verkrijgen.

Verwacht wordt dat Intel later deze maand dezelfde reeks verbeteringen voor zijn Bluetooth stuurprogramma zal uitbrengen.

Deze Intel stuurprogramma’s zullen in de komende weken of maanden worden uitgerold via Windows Update. Als u niet kunt wachten, kunt u het stuurprogramma handmatig installeren door deze stappen te volgen:

U kunt offline installatieprogramma’s ook rechtstreeks downloaden van de website van Intel: GPU en WiFi stuurprogramma’s portaal.