Verwachte leestijd: 3 minuten

Microsoft introduceerde met Windows 10 in 2015 een nieuw servicemodel voor het besturingssysteem. Tevens kondigde het bedrijf plannen aan om twee of drie keer per jaar onderdelen updates uit te brengen.

Windows 11 Versie 23h2 Komt in De Herfst

Dit werd uiteindelijk gewijzigd naar twee functie-updates per jaar. Microsoft probeerde de impact van twee grote Windows 10 updates te verzachten door de tweede te gebruiken voor kwaliteitsverbeteringen. De tweede feature update van Windows 10 verbeterde alleen de features die in de eerste update waren toegevoegd.

Update cadans voor Windows 11

Met de komst van Windows 11 kondigde Microsoft nog een belangrijke wijziging aan in de update cadans. De technologiegigant zei dat het zou vasthouden aan één grote update per jaar. Wel blijft het bedrijf innovaties verzenden via de maandelijkse cumulatieve updates, zoals we hebben gezien in de updates Moment 1 en Moment 2.

Sommige theorieën suggereren dat Microsoft de tweede onderdelen update van Windows 11, versie 23H2 niet zal uitbrengen in het najaar van 2023. Dat is niet waar, omdat we versie 23H2 nog steeds in eerdere rapporten zijn tegen gekomen.

Windows 11 Versie 23h2 Komt in De Herfst
Een inkijkje in een vroege versie van Windows 11 23H2 | Met dank aan Microsoft

Microsoft heeft de onderdelen update in een blogpost bevestigd die op 28 februari 2023 werd gepubliceerd.

Verder merkte woordvoerders van het bedrijf op dat Windows 11 onderdelen updates zal blijven ontvangen. De tweede update wordt in de tweede helft van het kalender jaar uitgebracht.

Functie-update-releases zijn gekoppeld aan een ondersteuningslevenscyclus: 24 maanden ondersteuning voor Home en Pro-edities. En 36 maanden voor Enterprise en Education-edities.

Zo merkte Microsoft op.

Bronnen: ‘Windows 11 23H2 is op versie 22H2 gebaseerd

Zoals het er nu naar uit ziet zal Windows 11 23H2, dat in de herfst komt, geen nieuwe versie van het besturingssysteem zijn. Wat wel zo was bij Windows 11 22H2. In plaats daarvan is Windows 11 23H2 gebaseerd op het platform van Windows 11 22H2. Het besturingssysteem zal niet significant veranderen, u kunt wel verschillende kwaliteitsverbeteringen verwachten.

Windows 11 Versie 23h2 Komt in De Herfst
Nieuwe kanalen voor het Windows Insider-programma.
Afbeelding met dank aan: Microsoft

Windows 11 22H2 is gebaseerd op een platformupdate met de codenaam Nickel. Aan de andere kant is de oorspronkelijke release van Windows 11 versie 23H2, gebaseerd zijn op het Zinc-platform.

Nu Zinc is geschrapt, verhuist Microsoft naar Germanium voor de volgende generatie Windows. Microsoft is van plan het bestaande Nickel of 22H2 platform te gebruiken voor Windows 11 23H2. Maar Windows 11 versie 23H2 zal meer gaan over verbeteringen onder de motorkap dan baanbrekende veranderingen.

Een aantal handige stukjes en beetjes kunt u nu al verwachten. Daar onder een opnieuw ontworpen Verkenner die onlangs door Microsoft werd getoond.

Windows 11 Versie 23h2 Komt in De Herfst
Afbeelding met dank aan: Microsoft

Het is mogelijk dat Microsoft van plan is om een uit te tijdperk ​​Windows 10 achtig activeringspakket, een servicepack achtige update, te gebruiken. Dat versie 22H2 automatisch moet veranderen in versie 23H2 door slapende functies in te schakelen.

Microsoft zal vóór de onderdelen update al zaken van versie 23H2 toevoegen aan versie 22H2. Die kunnen vervolgens worden ingeschakeld met behulp van zo’n activeringsschakelaar wanneer Windows 11 23H2 later dit jaar wordt uitgerold. Dit betekent ook dat Windows 11 22H2 en versie 23H2 dezelfde cumulatieve updates zullen ontvangen.