Het is officieel, Microsoft is begonnen met het uitrollen van Windows 10 versie 21H1. Deze update staat ook bekend als de update van mei 2021, het is beschikbaar voor alle Windows 10 gebruikers. Deze nieuwe release van Windows 10 zal geleidelijk worden uitgerold via Windows Update. De installatie van de update is erg snel voor gebruikers die al Windows 10 versie 2004 of 20H2 gebruiken.

Release Windows 10 Mei 2021 is Een Feit

Reactie Microsoft

In de huidige omgeving weten we dat u meer dan ooit op uw pc’s blijft vertrouwen. Daarom volgen we in eerste instantie een afgemeten, op zoekers gebaseerde benadering voor de uitrol van de update van mei 2021.

We beperken de beschikbaarheid over de komende weken om een ​​betrouwbare downloadervaring voor iedereen te garanderen, zodat de update u misschien niet meteen wordt aangeboden.

Zo legt John Cable, vice president, programmabeheer, Windows service en levering uit.

Over het algemeen is Windows 10 versie 21H1 een vrij kleine update. De belangrijkste nieuwe functie is ondersteuning voor meerdere camera’s voor Windows Hello. Dit zou een welkome aanvulling moeten zijn voor eigenaren van webcams die de authenticatietechnologie van Microsoft ondersteunen. Deze update brengt ook prestatieverbeteringen voor Windows Defender Application Guard.

Release Windows 10 Mei 2021 is Een Feit

Wilt u de mei 2021 update nu meteen?

  • Om te controleren of Windows 10 21H1 beschikbaar is voor uw pc, moet u uw Windows Update instellingen openen: 

Instellingen >  Update en bijwerken >  Windows Update.

  • Hierna klikt u op Naar updates zoeken. Als u niet kunt wachten tot Windows Update de nieuwe versie aan uw pc aanbiedt. Hebben we zijn hier enkele alternatieven op een rijtje gezet:
Release Windows 10 Mei 2021 is Een Feit
  • U kunt de Microsoft Upgrade Assistant gebruiken om de update op uw pc te installeren.
  • Als u een schone installatie wilt uitvoeren, kunt u dezelfde app gebruiken om installatiemedia te maken met behulp van een USB-flashstation of dvd
  • U kunt ook deelnemen aan de Windows Insider Release Preview om de update op te halen en deze verlaten zodra de installatie is voltooid.
Release Windows 10 Mei 2021 is Een Feit

Tenslotte

Microsoft:

Zoals bij elke release, zullen we de update-ervaring van mei 2021 nauwlettend volgen en tijdige informatie delen over de huidige implementatiestatus en bekende problemen (open en opgelost) voor zowel functie- als maandelijkse updates via de Windows Release Health Hub en  @WindowsUpdate.  Aldus Cable vandaag.