Windows11? Nieuwe hints wijzen op een ‘next generation‘ desktop besturingssysteem van Microsoft

Het lijkt erop dat de naam van de volgende generatie Windows misschien neerkomt op Windows 10 + iets of Windows 11 (?).

Microsoft Hint Op Nieuwe Windows Versie

In 2015 zeiden de leiders van Microsoft dat Windows 10 de laatste release van het iconische besturingssysteem zal zijn. Er zal geen Windows 11 of Windows 12 zal zijn, zeiden ze toen. In plaats van verschillende versies van zijn desktop besturingssysteem uit te brengen, zei Microsoft dat het de volgende Windows releases zal uitbrengen.

Destijds legde het hoofd van de Windows afdeling Terry Myerson van Microsoft uit dat ze niet van plan zijn om een ​​incrementele Windows te bouwen. Dat een nieuwe Windows, Windows 10 zal blijven heten. Microsoft noemt deze aanpak Windows as a Service. Het oude leiderschap beloofde dat er waarschijnlijk geen Windows 11 zijn, helemaal niet.

Microsoft

De afgelopen zes jaar heeft Microsoft via software updates regelmatig verbeteringen aan Windows 10 geleverd. Er zijn verschillende jaarlijkse updates geweest die extra functies aan Windows toevoegen zonder de naam te veranderen. Maar dit zou wel eens snel kunnen veranderen.

CEO Satya Nadella heeft onlangs bevestigd dat: 

Bij alle kansen die ik vandaag heb genoemd, is Windows impliciet! Het is nog nooit zo belangrijk geweest. Windows 10 wordt door meer dan 1,3 miljard mensen gebruikt om te werken, leren, verbinden en spelen.” Zo zei Nadella tijdens de keynote van de ontwikkelaars conferentie Build 2021.

Uiteraard ging Nadella niet in op wat Microsoft van plan is voor Windows 10. Dat zal moeten wachten op het volgende evenement, dat waarschijnlijk in juni zal plaatsvinden. Maar hij bevestigde dat de volgende versie van Windows in de maak is. En dat het een ongelooflijke Windows gaat worden. Microsoft beweert zelfs dat het een van de belangrijkste updates voor Windows in het afgelopen decennium zou zijn.

Binnenkort zullen we een van de belangrijkste updates van Windows van het afgelopen decennium delen. Om meer economische kansen te creëren voor ontwikkelaars en makers. Ik heb het de afgelopen maanden zelf gehost en ik ben ongelooflijk enthousiast over de volgende generatie Windows

Microsoft heeft een Windows evenement gepland voor 24 juni. Waarin we verwachten dat de softwaregigant de nieuwe versie van zijn desktop besturingssysteem zal lanceren. Microsoft verwijst naar zijn iteratieve desktopplatform als de volgende generatie van Windows. De marktnaam zal tijdens het evenement worden onthuld.

Microsoft geeft Windows 11 hints

Als u het nieuws op de voet hebt gevolgd, dan weet u al dat er een mogelijkheid is dat de volgende generatie van Windows. Die Windows 11 zou kunnen heten.

Ook al moeten we drie weken wachten, omdat het bedrijf de naam en functies van de volgende generatie Windows zal onthullen, is het leuk om te speculeren.

Microsoft Hint Op Nieuwe Windows Versie

Wanneer u goed kijkt naar deze teaser die hierboven is gepost, lijkt er een nieuw Windows logo te zijn die de schaduw creëert met een omtrek die naar 11 zou kunnen verwijzen.

Microsoft Hint Op Nieuwe Windows Versie
Met de vergelijking van deze twee verschillende foto’s zou u kunnen suggereren dat Microsoft opzettelijk de horizontale balken negeert

Het ontwerpteam van Microsoft heeft eerder een soortgelijk kunstwerk gebruikt om het 25-jarig jubileum te vieren. Voor de Windows event teaser vormt het licht dat door het raam valt echter twee balken en is de horizontale balk niet aanwezig.

De schermafbeelding aan de linkerkant is in april door Microsoft op Instagram geplaatst en heeft horizontale balken. Dit suggereert dat Microsoft opzettelijk de horizontale balken heeft verwijderd om het eruit te laten zien als Windows 11.

Het is alsof de duivel ermee speelt; het evenement begint om… even wachten…een ​​ongebruikelijke 11 uur ET, wat opnieuw wijst op de mogelijkheid van Windows 11.

Ook al zal de Sun Valley update een grote upgrade zijn, het zou nog steeds als een andere versie van Windows 10 kunnen worden beschouwd. Wanneer Microsoft een groot deel van de volgende Windows update wil maken, moet het overstappen van generieke branding voor Windows 10 updates.

Een nieuwe versie van Windows

Managers van Microsoft voeden de complottheorieën ook met vage teasers op Twitter. Een tweet van Yusuf Mehdi, VP van Modern Life, Search & Devices Group bij Microsoft, stelt bijvoorbeeld :

Ik ben niet zo enthousiast geweest over een nieuwe versie van Windows sinds Windows 95!”

Hints lekken de naam Windows 11

Eerder vandaag suggereerde de beroemde en betrouwbare verslaggever Evan Blass ook dat de aanstaande versie van het desktopbesturingssysteem van Microsoft Windows 11 zou kunnen heten.

Natuurlijk is er ook een mogelijkheid dat Microsoft gewoon de gewone naam Windows gebruikt in combinatie met een mooie naam als Creators Update, en de nummering volledig weggooit.

Wat te verwachten in de Windows 11 of Sun Valley update

De Sun Valley Update of Windows 11 wordt een grote update met baanbrekende veranderingen. Dit omvat een nieuw menu Start, actiecentrum, taakbalk, native apps, nieuwe app Instellingen en ook afgeronde hoeken.

We weten nog steeds niets over nieuwe functies die naar Windows komen. Of hoe de update zal worden vrijgegeven aan bestaande klanten.

Wanneer er werkelijk Windows 11 aankomt en er echt een nieuw besturingssysteem wordt geïntroduceerd, is dit dan een gratis upgrade voor iedereen? Voorlopig moeten we afwachten.