Zo heeft Microsoft bevestigt

Inmiddels weten we dat de eerste grote update van Windows 11 voor 2022 later dit jaar wordt gelanceerd. Het heet versie 22H2 of wel Sun Valley 2. Voor de niet ingewijden; Sun Valley is de codenaam van de originele Windows 11 release. Microsoft is van plan om de codenaam ook te gebruiken voor de volgende twee grote releases.

Windows 11 Update 2023 Wordt Sv3 Genoemd

Windows 11 Sun Valley 3

Windows 11 23H2 zou de beste gok van Microsoft tot nu toe kunnen zijn, om Apple en Google te verslaan op de tablet en touchscreen markt.

Terwijl Windows 11 22H2 wordt voorbereid voor herfst 2022, is Microsoft alvast begonnen aan een grote update voor 2023. In het Dev kanaal hebben we al enkele veranderingen gezien. De update van volgend jaar heet blijkbaar versie 23H2 of Sun Valley 3 / SV3. Met verwijzingen naar SV3 die zijn gespot in de nieuwste preview builds.

Stukjes code lekken uit

Zoals u kunt zien in de onderstaande schermafbeelding, zijn er verwijzingen naar Windows 11 CU23H2; Copper of wel koper in de tweede helft van het jaar 2023, in de nieuwste builds. De huidige Windows 11 22H2-update, die naar verwachting in het najaar van 2022 wordt gelanceerd, heeft intern de codenaam Nickel of Nikkel.

Windows 11 Update 2023 Wordt Sv3 Genoemd
Bron: Twitter.com

De Windows 11 update van volgend jaar zal zowel intern bekend staan ​​als Copper (koper) als Sun Valley 3. Bij Microsoft is het vrij normaal dat één product verschillende codenamen heeft, omdat er meerdere afdelingen zijn. Elke afdeling werkt aan verschillende onderdelen van dezelfde update.

Windows 11 Update 2023 Wordt Sv3 Genoemd
Bron: Twitter.com

SV3 Sun Valley 3

De bovenstaande schermafbeelding verwijst naar SV3, een afkorting die wordt gebruikt voor Sun Valley 3. Het softwarebedrijf heeft eerder naar Sun Valley 2 verwezen als SV2, dus het is redelijk om aan te nemen dat SV3 in de bovenstaande code een verwijzing is naar Sun Valley 3.

Microsoft heeft Windows functie-updates gewijzigd in een jaarlijkse cadans. Wat betekent dat er dit jaar slechts één functie-update zal zijn en nog één volgend jaar.

Functie-updates worden nu uitgebracht in de tweede helft van het jaar, daarom eindigt het laatste cijfer van Windows 11 versies altijd met een 2.

In theorie staat Windows 11 versie 23H2 nog aan het begin van de ontwikkeling. Maar het is goed mogelijk dat er nieuwe functies verschijnen in de aankomende preview builds, later deze maand of volgende maand.

Verwachtingen Windows 11 23H2

Volgens ingewijden, die bekend zijn met de ontwikkeling, zal Windows 11 23H2 bewijzen dat de tablet ambities van Microsoft onverschrokken blijven.

De rivaal van Microsoft; Apple, heeft enorm veel succes geboekt met tablet en iPad software. Maar de Windows technologiegigant moet nog hetzelfde doen in de industrie.

Windows 11 Update 2023 Wordt Sv3 Genoemd

Ook al heeft Windows 8 een behoorlijk besturingssysteem voor tablets, toch werden het besturingssysteem en de tablets in die tijd grotendeels genegeerd. Windows 10 kwam wel tegemoet aan de zorgen van desktop en laptop gebruikers met behoud van enkele tabletvriendelijke functies van Windows 8, zoals de gebaren en live tegels.

In tegenstelling tot Windows 10 wordt Windows 11 niet geleverd met een tabletmodus. Met het nieuwe besturingssysteem probeert Microsoft een balans te vinden tussen desktops en tablets. Windows 11 blijft beter werken op tablets.

Meer verbeteringen, waaronder een tablet vriendelijke taakbalk, kunnen volgend jaar worden uitgebracht met de Windows 11 23H2 update.