Microsoft bevestigt de komst van Moment 3 voor Windows 11

Verwachte leestijd: 3 minuten

Als het om updates voor Windows gaat, lijkt Windows 11 helemaal niet meer op Windows 10. Ook al wordt Windows 10 eenmaal per jaar werd bijgewerkt met nieuwe functies. Windows 11 wordt meerdere malen met updates zoals Moments bijgewerkt. 

Bevestigt Windows 11 22h2 Moment 3
Moment 3

De laatste grote update, codenaam Moment 2, werd op 28 februari 2023 uitgegeven met onder meer een opnieuw ontworpen Taakbeheer.

Windows 11 heeft meerdere belangrijke updates voor later in 2023, althans in theorie, en we weten wat er gaat komen, dankzij de preview-builds en referenties in die builds. Het bedrijf heeft per ongeluk een ondersteuningspagina gepubliceerd voor de komende Windows 11 versie 22H2 Moment 3 update.

Bevestigt Windows 11 22h2 Moment 3

Een, sinds die tijd bewerkt document, bevestigd het bestaan ​​van Moment 3. De update zal naar verwachting in mei of juni zal verschijnen, volgens documenten die SoftwareGeek.nl heeft kunnen ingezien. Terwijl het document is bewerkt, hebben we een screenshot van de pagina gemaakt om het lek te bevestigen.

Bevestigt Windows 11 22h2 Moment 3

Het bovenstaande onbewerkte document kan nog steeds kan worden opgezocht op GitHub. Dat komt omdat de documenten van Microsoft worden onderhouden op GitHub. Ook is het mogelijk om de onbewerkte versie te bekijken door terug te gaan naar de laatste code commit.

De Moment 3 update van Windows 11 wordt in de komende weken afgerond. Terwijl de update nog wordt getest, hebben we functies kunnen verifiëren die mogelijk met Moment 3 worden geleverd. Sommige ervan zult u mogelijk herkennen omdat we er eerder ook al over hebben bericht.

Seconden in de taakbalk

De aankomende update van Windows 11 is ingesteld om ondersteuning voor seconden opnieuw in te voeren in de taakbalkklok, die oorspronkelijk was gepland voor release in Moment 2 in februari, maar is verplaatst naar Moment 3.

Bevestigt Windows 11 22h2 Moment 3
Toegangstoetsen in het XAML-contextmenu in Verkenner.

Een van de nieuwe toevoegingen aan Windows 11 is de functie Toegangssleutels in Verkenner. Deze functionaliteit is toegankelijk via het contextmenu, dat kan worden geopend met het toetsenbord door met de rechtermuisknop te klikken.

Het menu geeft sneltoetsen weer boven alledaagse acties zoals kopiëren, knippen en plakken, zodat gebruikers die acties kunnen activeren met een simpele druk op een toets.

Bevestigt Windows 11 22h2 Moment 3
Geheugendump in Taakbeheer maken

Andere verbeteringen zijn live kernel-dumps in Taakbeheer. Dit is meer gericht op ontwikkelaars dan op gebruikers, maar het kan iedereen helpen om snel problemen te diagnosticeren door live kernel dumps te genereren met behulp van Taakbeheer.

  • Startmenu: Microsoft hernoemt aanbevolen naar Voor jou. Behalve de re-branding zijn er geen andere wijzigingen, althans voorlopig.
  • 2FA-codes in meldingsburger: u kunt nu eenvoudig de 2FA-codes uit meldingen kopiëren. Om ze vervolgens in uw app of webbrowser plakken. Dit is vergelijkbaar met de meldingsfunctie van een Android.
  • Ondersteuning voor live ondertiteling wordt steeds beter.
  • Spraaktoegang: ondersteunt nu meer talen, sneller en beter.

Moment 3 nog in ontwikkeling maar binnenkort zullen er meer veranderingen in de preview-builds verschijnen.