Verwachte leestijd: 3 minuten

Windows 11 zal later dit jaar weer een grote update krijgen. We hebben een goed idee van wat er naast het besturingssysteem nog komt. Toch lijkt het in de release-opmerkingen erop dat Microsoft in de preview build werkt aan een paar nieuwe opwindende functies. Die onlangs zijn ontdekt in de testversies.

Windows 11 Test Volumemixer En Verkenner

Een nieuwe volumemixer

De snelste manier om het volume van individuele apps en browsers te wijzigen, is door op het volumepictogram te klikken en de volumemixer te openen. De Windows 11 volumemixer is alleen toegankelijk via de app Instellingen. Daarmee kunt u het volume van geopende browsers of apps wijzigen om een ​​specifieke app luider of zachter te maken.

Windows 11 Test Volumemixer En Verkenner

Microsoft heeft nu een nieuwe moderne volumemixer die rechtstreeks toegankelijk is via de taakbalk. Dat is vergelijkbaar met de volumemixer in Windows 10.

De Tech gigant maakt niets duidelijk over deze nieuwe volumemixer, het zit verborgen in de code.

Windows 11 Test Volumemixer En Verkenner

Zoals u kunt zien in de bovenstaande schermafbeelding, kunt u snel het volume van geopende apps verlagen of verhogen. Terwijl u in muziek-apps zoals Spotify het geluid harder zet. Natuurlijk kunt u ook elke app dempen om een ​​andere app of een systeemgeluid harder te laten klinken. De bedoeling is om geluidsbeheer gemakkelijker te maken binnen Windows 11.

De nieuwe volumemixer van Windows 11 is nog verborgen en kan niet door het publiek worden getest. Dat komt omdat Microsoft ermee aan het werken is en nog niet klaar is om erover te praten.

Experimentele tool: een nieuwe manier om functies te testen?

Microsoft test een nieuwe optie genaamd AllowExperimentalFeatures in Windows Update -> Windows Insider-Programma.

Zoals de naam al doet vermoeden, lijkt het erop dat Allow Experimental Features testers in het Windows Insider-programma in staat kan stellen functies in te schakelen die door Microsoft zijn uitgeschakeld.

Windows 11 Test Volumemixer En Verkenner

De implementatie is nog niet voltooid, maar er is een mogelijkheid dat dit een officiële manier wordt om verborgen functies in het besturingssysteem om te schakelen wanneer A/B-testen niet voldoende is.

Een nieuwe Verkenner met meer Microsoft 365 banden

Windows 11 krijgt ook een nieuwe Verkenner met een op XAML gebaseerde Microsoft 365 integratie.

Deze nieuwe integratie volgt nauwgezet de stijl van Windows 11 met meer afgeronde hoeken over de adresbalk en zoekbalk. In één oogopslag lijkt de opnieuw ontworpen bestandsverkenner meer op het Microsoft 365-dashboard of de webbrowser dan op een traditionele bestandsbeheerder.

Windows 11 Test Volumemixer En Verkenner

Er komt een nieuw tabblad aanbevolen bestanden dat Microsoft 365 gebruikt om vergelijkbare bestanden voor te stellen wanneer u een bestand selecteert. De Verkenner kan ook e-mails, opmerkingen en gesprekken tussen teamgenoten weergeven wanneer het bestand is gedeeld met collega’s.

Microsoft 365 naar Verkenner?

Volgens bronnen speelt Microsoft met het idee om Microsoft 365 functies naar Verkenner te brengen.

Dit is niet mogelijk met de bestaande shell, daarom gebruikt de nieuwe bestandsverkenner het web gebaseerde XAML. Waardoor gebruikers rechtstreeks toegang hebben tot de inhoud van Microsoft 365 binnen de interface voor bestandsbeheer. Daarin kunnengebruikers alles organiseren met een nieuwe functie genaamd tags.

Microsoft werkt nog steeds aan de nieuwe Verkenner en de plannen kunnen worden gewijzigd. Maar de diepere integratie van Microsoft 365 in Windows 11 lijkt het lange termijn plan te zijn van het bedrijf.