Verwachte leestijd: 3 minuten

Met de upgrade naar Windows 11 versie 22H2 kregen gebruikers te maken met een raar probleem. Windows 11 kon grote bestanden niet efficiënt kopiëren. Veel gebruikers meldden dat grote bestanden langzaam worden gekopieerd na een recente maandelijkse update. 

Windows 11 Moment 2 Lost Traag Kopiëren Op

Microsoft erkende de fouten en heeft het probleem opgelost in de technische preview-builds van het besturingssysteem. Het kopiëren van grote bestanden was voor sommige gebruikers een pijnlijke ervaring na de Windows 11 2022 update. Sommige gebruikers beweren dat het kopiëren van bestanden tot twee keer zo lang kan duren als normaal.

Deelnemers aan het Windows Insider programma hebben sinds een paar maanden toegang tot de update. Microsoft heeft gezegd dat het de update voor iedereen zal vrijgeven nadat het zeker weet dat de reparatie correct werkt.

De update wordt nu uitgerold naar het grote publiek, in het productiekanaal, als onderdeel van de Moment 2 update. Ned Pyle, programmamanager van Microsoft, heeft eerder bevestigd dat de reparatie in een maandelijkse update voor het publiek zal worden vrijgegeven.

De laatste oplossing voor de Windows 11 22H2 productie computer komt in een normale maandelijkse cumulatieve update via Windows Update. Zodra deze is gevalideerd in Insider-builds.

Zo merkte hij op.

Uiteraard is het nu opgenomen in Windows 11 22H2 Moment 2-update, KB5022913 is een optionele update. Het zal naar de releaseversie van Windows 11 worden gebracht Patch Dinsdag van maart 2023.

Moment 2 lost kopieer probleem op

Lezers van deze website, die door het probleem werden getroffen, hebben ons vertelt dat het kopiëren van bestanden nu net zo snel is als Windows 10 na installatie van Moment 2.

We kwamen dit probleem in december tegen toen we 100 apparaten upgradeden naar Windows 11 22H2. Het kopiëren van de bestanden duurde veel langer dan zou moeten. We merkten dat sommige bestandsoverdrachten bijna twee keer zo langzaam waren. Onze gebruikers hebben bevestigd dat dit niet langer het geval is na de update KB5022913,

vertelde een technisch adviseur van een bedrijf ons.

Volgens woordvoerders van Microsoft treft de fout voor het kopiëren van bestanden in Windows 11 vooral zakelijke klanten. Maar ook mensen op thuisnetwerken of kleine kantoren zullen er, in minder mate, mee te maken krijgen. Het kan echter nog steeds een probleem zijn voor de consument.

… het kopiëren van lokale bestanden kan ook worden beïnvloed,

zei Microsoft.

Reparatie kom met Patch Dinsdag op 14 maart 2023

Met het uitbrengen van Moment 2 wordt het probleem eindelijk opgelost. Iedereen zal de verbeteringen opmerken na de volgende Patch Dinsdag voor Windows 11.

Windows 11 Moment 2 Lost Traag Kopiëren Op

Microsoft is de laatste tijd druk bezig geweest met het oplossen van veel problemen in Windows 11. Het bedrijf heeft onlangs nog een fout gerepareerd die stotteren veroorzaakte tijdens het gamen. Een andere fout is opgelost die de printerservice voor sommige gebruikers uitschakelde.

Windows is niet meer zo ‘buggy‘ als het ooit was, maar het biedt nog lang niet een soepelere update ervaring.