Verwachte leestijd: 5 minuten

In dit Windows 11 artikel hebben we de 5 beste nieuwe functies samen gebracht die in Windows 22H2 worden geleverd.

Top 5 Nieuwe Functies in Windows 11 22h2

Windows 11 versie 22H2, ook bekend als Windows 11 2022 Update, is uitgegeven!  Afgelopen dinsdag heeft Microsoft de algemene beschikbaarheid aangekondigd. De uitrol zal in golven plaatsvinden om een ​​soepel upgradeproces voor alle pc’s te garanderen. 

Samen met de update komt een groot aantal nieuwe functies, we hebben de beste vijf nieuwe functies die als onderdeel van deze release werden verzonden, op een rij gezet. 

De nieuwe Taakbeheer

Voor het eerst sinds Windows 8 heeft Microsoft de Taakbeheer app in Windows 11 bijgewerkt met een gloednieuw ontwerp. Het is volledig in lijn met de rest van het Windows 11 ontwerp. Nu is het beschikbaar met subtiele mica vervagingseffecten en een nieuw hamburgermenu, met alle verschillende Taakbeheer tabbladen. Taakbeer gebruikt zelfs de kleur van uw systeemaccent voor specifieke hoogtepunten.

Top 5 Nieuwe Functies in Windows 11 22h2

Verbeteringen aan Windows Update

Er zijn verschillende belangrijke verbeteringen aan het systeem achter Windows Update aangebracht. Hierdoor zijn updates kleiner om te downloaden en te installeren, tegelijkertijd zijn ze minder risicovol. Verder is het bedrijf van plan nieuwe functies uit te brengen buiten de jaarlijkse functie update om. Wat betekent dat nieuwe functies naadloos zullen verschijnen zonder dat een grote Windows 11 upgrade nodig is om ze te krijgen.

In oktober 2022 is Microsoft van plan om een ​​belangrijke nieuwe functie in de Verkenner uit te rollen. Deze functie geeft Verkenner een interface met tabbladen bovenaan het app venster. Er komt ook een nieuwe Foto’s-app en verbeteringen aan de Microsoft Store. Samen met een heleboel andere verbeteringen om de kwaliteit van Windows 11 te verbeteren. Dat gebeurt allemaal zonder dat er eerst een grote upgrade hoeft te worden geïnstalleerd.

Top 5 Nieuwe Functies in Windows 11 22h2

Bovendien is Windows Update nu CO2-bewust. Dat betekent dat het zal proberen de nieuwste updates te installeren op momenten van de dag waar dit uw ecologische voetafdruk het minst beïnvloedt.

Tik op Gebaren

De Windows 11 2022 update voegt een aantal hoognodige verbeteringen toe voor gebruikers met een aanraakscherm. Zoals de mogelijkheid om met gebaren door belangrijke delen van de Windows gebruikersinterface te navigeren. 

Vanaf de onderkant van uw scherm kunt u nu omhoog vegen om toegang te krijgen tot het menu Start. Of u veegt omhoog vanuit de rechterhoek om toegang te krijgen tot de meldingen en het controle centrum. Veeg vanaf rechts naar binnen om toegang te krijgen tot het Berichtencentrum en met drie vingers omlaag vegen om actieve apps te minimaliseren.

Top 5 Nieuwe Functies in Windows 11 22h2

Bovendien zijn deze animaties nu vloeiend, wat betekent dat ze u vinger volgen. Dit komt in plaats van een vooraf ingestelde animatie. Hierdoor heeft Windows een moderner uiterlijk en voelt het meer iPad-achtig aan. De interactie met elementen is een een leuke toevoeging, een ontwikkeling die graag wordt gezien.

U kunt nu ook gebaren gebruiken om toegang te krijgen tot de Apps lijst in het Start-menu. Maar ook tot het onderdeel Aanbevolen heeft u toegang.

Indelingen uitlijnen

Wanneer u aan een specifieke taak werkt, kan het handig zijn om twee of meer geopende apps of vensters te hebben die een uitlijningsgroep maken. U kunt een andere app openen als u wordt onderbroken en wanneer u later terug wilt naar de modulegroep, beweegt u de muisaanwijzer op een van uw geopende apps op de taakbalk om deze te vinden.

Een groot thema met de 2022 Update is voortdurende investeringen in productiviteit functies en verbeteringen. De nieuwe Uitlijn Balk is daar een perfect voorbeeld van. Naast het menu voor Uitlijn indelingen dat verschijnt wanneer u de muisaanwijzer over venster besturingselementen beweegt, kunt u nu een app-venster naar de bovenkant van uw scherm slepen om Snap Assist te starten.

Top 5 Nieuwe Functies in Windows 11 22h2

Het menu gluurt naar de bovenkant van uw scherm wanneer u een venster pakt en naar de bovenkant begint te verplaatsen. Waarna het zichzelf volledig onthult, zodat u een app venster naar een specifieke rasterlay-out kunt verplaatsen. Het is een veel eenvoudigere manier om complexere snaplay-outs te starten. Ook maakt het gemakkelijker om de functie te ontdekken.

Top 5 Nieuwe Functies in Windows 11 22h2

Als u uw schermruimte en productiviteit wilt optimaliseren, beweegt u de muisaanwijzer boven de knop Maximaliseren van een venster of selecteert u een venster en drukt u op Top 5 Nieuwe Functies in Windows 11 22h2+Z en kiest u vervolgens een uitlijningsindeling.

Menu Start aanpassingen

Microsoft heeft een handvol nieuwe aanpassingsfuncties toegevoegd aan het Windows 11 menu Start. Dat oorspronkelijk een stap terug was van het Windows 10 menu Start op de aanpasbaarheid . Het is nog steeds niet zo aanpasbaar als het menu Start in Windows 10 was, maar het is nu acceptabel te noemen.

Top 5 Nieuwe Functies in Windows 11 22h2

Met deze release kunt u nu app-mappen maken, waarmee u uw vastgezette gebied in het menu Start schoon en netjes kunt maken. Bovendien kunt u nu ook het formaat van het vastgezette gebied wijzigen door het te vergroten tot vier rijen of te verkleinen tot twee rijen. Dit verlaagt of verhoogt ook de aanbevolen feed eronder.

Taakbalk heeft slepen en neerzetten

Als laatste, de bonus functie, dat is de mogelijkheid om bestanden te slepen en neer te zetten naar pictogrammen op de taakbalk. Na veel kritiek van gebruikers na de eerste uitgave van Windows 11 in 2021, is de functie nu terug.

Top 5 Nieuwe Functies in Windows 11 22h2

Een functie die al tientallen jaren deel uitmaakt van Windows, is eindelijk hersteld en onze productiviteit workflow is daardoor met 500% gestegen.