Windows (11) of Sun Valley komt eraan. Het bewijs hiervan wijst op grote veranderingen. Een vernieuwde gebruikersinterface GUI voor het menu Start, een nieuwe Windows Store en meer. 

Nieuw Document over Toekomst Windows 10

Op de Build 2021 conferentie van Microsoft onthulde CEO Satya Nadella dat ze dit jaar de volgende generatie Windows zouden onthullen en beloofde in de komende weken meer informatie.

Microsoft heeft nu een what’s next for Windows evenement aangekondigd voor 24 juni om 11.00 uur ET. Het licht dat door het Windows logo in de teaser schijnt, lijkt op een 11. We weten dat er belangrijke veranderingen komen in het besturingssysteem van Evan Blass. Hij heeft ook bevestigd dat Windows 11 iets zou kunnen zijn.

Nieuw Document over Toekomst Windows 10

Windows Insiders ontvangen momenteel preview builds van co_release (co = Cobalt). Het wordt verondersteld deel uit te maken van de Sun Valley update. Sun Valley functies zijn echter uit de preview builds van Microsoft verwijderd, we zien hier en daar alleen wat afgeronde hoeken.

Verschillende updates voor consumenten en bedrijven?

Sun Valley functies ontbreken omdat het bedrijf de consumenten wil verrassen door de geheel nieuwe Windows Sun Valley UX/UI te onthullen tijdens een evenement op 24 juni. Uit de opmerkingen van Nadella en wat we online hebben gezien, weten we dat het bedrijf updates dit jaar anders zullen zijn dan we gewend zijn.

Een nieuw ondersteuningsdocument, nu bewerkt, suggereert dat Microsoft de Windows update van dit jaar in twee versies zou kunnen splitsen. Een voor consumenten en een voor zakelijke klanten. Dit is op dit moment voornamelijk speculatie, maar we hebben wel redenen om deze theorie te geloven.

Nieuw Document over Toekomst Windows 10

Zoals u kunt zien in de bovenstaande schermafbeelding van ondersteunende documentatie, lijkt het bedrijf te experimenteren met twee versies van het besturingssysteem. Onder dezelfde codenaam 21H2 — 21H2 (kleine update) en CO21H2 (CO = Cobalt, Sun Valley).

Nieuw Document over Toekomst Windows 10

We hebben ook hard bewijs gevonden van een activeringspakket voor versie 21H2 in een nieuwe cumulatieve preview update voor Windows 10 versie 21H1.

In de KB5003214, Build 19043.1023, een preview update die op 25 mei werd uitgebracht, vonden we verwijzingen naar versie “21H2”. Het is zelfs mogelijk om de huidige installatie van de mei 2021 Update (versie 21H1) om te zetten naar Build 19044 – versie 21H2 door enkele scripts uit te voeren.

Veranderingen

21H2 Build 19044 geactiveerd in de laatste cumulatieve update voor versie 21H1. Dit suggereert opnieuw dat het bedrijf de herfstupdate in twee delen wil splitsen. Één voor de consumenten met Sun Valley veranderingen en één voor bedrijven of ondernemingen met kwaliteitsverbeteringen.

Het is waarschijnlijk dat de update voor bedrijven wordt geactiveerd door een activeringsschakelaar, net als de vorige update van mei 2021.

Als ze de herfstupdate voor consumenten en bedrijven afsplitsen, kunt u het volgende verwachten:

  • Sun Valley update (Windows 11?) Met builds in 21K-reeks voor consumenten, die later dit jaar arriveert.
  • Versie 21H2 update met builds in 19044-reeks voor zakelijke klanten, die later dit jaar arriveert.

Microsoft zal het huidige uiterlijk van Windows 10 voor zakelijke klanten blijven behouden. De release van een kleine update van de servicepack stijl zal bedrijven extra tijd geven om hun klanten voor te bereiden op Windows 11 of Sun Valley make over.

Waarom wil Microsoft de herfstupdate splitsen

Enterprise geeft niets om de nieuwe gebruikersinterface en ze zullen bij Windows 10 willen blijven. Als gevolg hiervan zou Microsoft de herfstupdate kunnen afsplitsen. Of bedrijven toestaan ​​de nieuwe gebruikersinterface uit te schakelen. Dit zou zakelijke klanten extra tijd geven om zich voor te bereiden op Windows 11 / Sun Valley.

Hoewel de Sun Valley of Windows 11 update een nieuwe look voor consumenten zal introduceren. Weten we niets over de nieuwe functies voor degenen die vasthouden aan Windows 10 versie 21H2.

Dat komt omdat het Windows Insider programma niet hetzelfde is als een paar jaar geleden. Eind 2019 zei het leiderschap van Microsoft dat Dev Channel (Fast Ring) niet langer gebonden is aan een specifieke Windows 10 release. We niet weten wanneer een functie die in een preview build is toegevoegd, naar consumenten wordt verzonden.

Tenslotte

Onthoud dat dit op dit moment voornamelijk speculatie is. En dat de informatie misschien verouderd is, maar de theorie is wel logisch.