Verwachte leestijd: 3 minuten

Het is Patch Dinsdag voor Windows 11 van november 2022 en Microsoft heeft de update KB5019980 uitgebracht. Op 25 oktober is voor af gaand aan deze update de preview update KB5018496 uitgegeven.

Windows 11 22h2 Kb5019980 is Uitgebracht

Deze update brengt Windows 11 22H2 naar build 22621.819 en heeft weinig nieuwe reparaties ten opzichte van de preview update.

Hoofdpunten 

  • Hiermee wordt een probleem opgelost dat van invloed is op Bestandenverkenner. Het lokaliseren van mappen is mislukt.
  • Hiermee worden beveiligingsproblemen voor uw Windows-besturingssysteem opgelost.    

Voor Windows 10 heeft Microsoft op deze patch Dinsdag de update KB5019959 uitgegeven. Dat leest u hier.

BELANGRIJK: Er zullen gedurende de maand december geen preview, niet beveiligingsreleases C voor Windows 10 of Windows 11 zijn. De C releases zijn normaal gesproken gericht op de derde week van de maand. Zoals gewoonlijk zal er in december een B beveiligingsupdate verschijnen.

Verbeteringen in Windows 11

Deze beveiligingsupdate bevat verbeteringen uit update KB5018496 van 25 oktober 2022. Wanneer u deze update installeert:

  • Wordt er een probleem opgelost dat van invloed is op Bestandenverkenner. Het lokaliseren van mappen is mislukt.

Als u eerdere updates hebt geïnstalleerd, worden alleen de nieuwe updates in dit pakket gedownload en geïnstalleerd op uw apparaat.

Voor meer informatie over beveiligingsproblemen lees de Handleiding voor beveiligingsupdates en de Updates van november 2022.

Oplossingen die ook in de preview update zaten

  • Verbeteringen aangebracht in visuele zoekbewerkingen op de taakbalk om de vindbaarheid te verbeteren. Dit is in eerste instantie beschikbaar voor een klein publiek en wordt in de daaropvolgende maanden breder ingezet. Sommige apparaten kunnen verschillende visuele behandelingen opmerken als we feedback verzamelen. Zie Zoeken naar alles, waar voor dan ook meer informatie over waarom u deze wijzigingen ziet.
  • De back-upervaring is verbeterd bij het gebruik van uw Microsoft-account (MSA). Sommige apparaten kunnen visuele behandelingen voor deze verbetering opmerken. Dit is in eerste instantie beschikbaar voor een klein publiek en wordt in de daaropvolgende maanden breder ingezet.
  • Verbeteringen zijn toegevoegd aan de Microsoft-accountervaring in Instellingen. U kunt bijvoorbeeld uw Microsoft OneDrive abonnement en gerelateerde opslagwaarschuwingen beheren.
  • De Taakbeheer is toegevoegd aan het contextmenu wanneer u met de rechtermuisknop op de taakbalk klikt. Deze functie wordt de komende weken uitgerold.

Over meer oplossingen kunt u hier verder lezen.

Directe download koppeling

Deze update wordt zoals gewoonlijk ook uitgegeven via de Microsoft Update-catalogus.

Deze knop brengt u direct naar de website van Microsoft Update-catalogus waar u de update kunt downloaden voor offline installatie.