Verwachte leestijd: 4 minuten

Op dit moment wordt Windows 11 Build 22567 uitgerold met een aantal ontwerpverbeteringen. Het zijn een paar nieuwe functies die gericht zijn op het verbeteren van Windows Update. De preview release van 3 maart 2022 is beschikbaar voor degenen in Dev kanaal.

Windows 11 Build 22567 Uitgebracht

De update kan niet worden geïnstalleerd op niet ondersteunde machines. Tenzij u het register hackt (wijzigt) of uw machine heeft minimaal 4 GB.

De preview update heet: Windows 11 Insider Preview 22567 (NI_RELEASE). Het is afkomstig van de actieve ontwikkelingstak met de codenaam Nickel (Nederlands: Nikkel). Microsoft meldt dat nieuwe functies in de update niet zijn gekoppeld aan een bepaalde versie van het besturingssysteem. De verwachting is echter dat sommige van deze wijzigingen zullen verschijnen in Windows 11 versie 22H2, de eerste grote update van dit jaar.

Deze Build 22567 is niet zo groot als eerdere updates. Maar er zijn veel verbeteringen voor de Windows Update en Microsoft accountinstellingenpagina. Volgens de officiële release-opmerkingen geeft Windows Update nu prioriteit aan updates op de achtergrond wanneer aanzienlijke hoeveelheden energiebronnen zoals wind of zonne-energie beschikbaar zijn.

Windows 11 Build 22567 Uitgebracht
Greenwash is bij Microsoft niet vreemd

Deze stap maakt deel uit van de inspanningen van het bedrijf om de CO2-uitstoot te verminderen. U kunt er nog steeds voor kiezen om Windows Updates onmiddellijk te downloaden en te installeren. Ga hiervoor naar: Instellingen Windows 11 Build 22567 Uitgebracht –> Windows Update –> Naar updates zoeken te gaan.

Hoe werkt de energiebesparende functie? Volgens Microsoft haalt Windows Update regionale koolstofintensiteitsgegevens uit elektriciteit kaart of Watt Tijd. Als de functie in uw regio wordt ondersteund, verschijnt er een tekst op de instellingenpagina. Houd er echter rekening mee dat de functie nog steeds wordt uitgerold, dus het is mogelijk dat deze momenteel niet voor iedereen verschijnt.

Wat is er nieuw in Windows 11 Build 22567

Microsoft introduceert een nieuwe functie Uw Microsoft-account onder Instellingen Windows 11 Build 22567 Uitgebracht –> Account. Zoals afgelopen januari gemeld om gebruikers te helpen hun OneDrive opslag, betalingen, abonnementen en Microsoft 365 informatie in Windows 11 te controleren.

Windows 11 Build 22567 Uitgebracht

Zo kunt u nu een nieuwe interface voor Microsoft 365 abonnementsbeheer bekijken. Ook kunt u nu betalingsgegevens bekijken in de ervaring van de abonnementskaart.

Als u geen abonnement hebt, gebruikt Microsoft de pagina Instellingen om de voordelen van Microsoft 365 te benadrukken. U kunt nog steeds toegang krijgen tot uw Office Web Apps, OneDrive of upgraden naar een Microsoft 365 abonnement als u op dit moment geen premium account hebt.

Bovendien werkt Microsoft de OOBE (out of the box ervaring) van Windows 11 bij met integratie van Android-telefoons. U kunt nu uw telefoon en pc rechtstreeks vanaf het OOBE scherm koppelen. Hierdoor krijgt u direct toegang tot alles op uw telefoon, meteen nadat u uw bureaublad voor de eerste keer hebt ingesteld.

Dankzij de integratie hebben gebruikers toegang tot apps, sms-berichten, oproepen en meer op hun pc.

Nieuw dialoogvenster Openen met op Windows 11

Microsoft introduceert een nieuw ontwerp op basis van WinUI voor het dialoogvenster Openen met app-kiezer om af te stemmen op de Windows 11 Fluent principes.

Het bijgewerkte dialoogvenster, dat het oude dialoogvenster uit het Windows 8 tijdperk vervangt. Maakt ondersteuning voor lichte en donkere thema’s mogelijk.

Windows 11 Build 22567 Uitgebracht

Microsoft is net begonnen de functie uit te rollen, het is dus nog niet voor alle testers beschikbaar.

Verbeteringen in Windows 11 met Build 22567

  • Microsoft onderzoekt ondersteuning voor een nieuwe beveiligingsfunctie genaamd Security App Control (SAC). Dit blokkeert niet vertrouwde of potentieel gevaarlijke apps. De functie is bedoeld om gebruikers te beschermen zonder hen in de weg te staan. Het kan automatisch gevaarlijke apps detecteren. U vindt de functie onder App & Browser beheer sectie.
    • Ga hiervoor naar: Instellingen Windows 11 Build 22567 Uitgebracht –> Privacy & beveiliging –> klik op de knop Windows beveiliging openen. Selecteer aan de linker kant Apps en browserbeheer.
Windows 11 Build 22567 Uitgebracht
  • Er verschijnt een kleine animatie over de vastgezette app op de taakbalk. Microsoft vernieuwt aanraakbewegingen met meerdere vingers met responsieve en verrukkelijke animaties.
  • Daarnaast brengt de softwaregigant pakketten voor spraakgestuurd typen naar de Microsoft Store, voor apparaat gebaseerde spraakherkenning.
  • Nu kunt u kiezen welke microfoon u wilt gebruiken bij spraaktypen indien u een microfoon bezit.
  • Verbeteringen onder de motorkap moeten het gemakkelijker maken om instellingen te vinden in de Windows 11 Instellingen app. Het lost problemen op met het zoeken naar instellingen. Verder biedt het gebruikers een lijst met nauwkeurigere zoekresultaten.