Verwachte leestijd: 3 minuten

Gebruikers kunnen binnenkort in Windows 11 het gebruikte Office en Microsoft account kiezen en deze aanpassen via de app Instellingen.

Windows 11 Krijgt Uitgebreid Accountmenu

Wat u moet weten

Microsoft-account: Voorheen bekend als Microsoft Passport, Microsoft.NET Passport, Microsoft Passport Network en Windows Live ID. Dat is een account wat kan worden aangemaakt bij Microsoft. Het kan gebruikt worden bij diverse producten van Microsoft, waaronder Outlook.com, OneDrive, Windows Live servicesuite, MSN, Microsoft Zune, Windows Phone, Windows 10, Games for Windows en Xbox Live en veel derde partijen.

Geschiedenis

Windows Live ID heette vroeger Microsoft .NET Passport, wat meestal afgekort werd tot .NET Passport. De website werd Microsoft Passport Network genoemd, wat nog steeds te zien is aan de oude website, passport.net. Het .NET Passport werd vroeger gebruikt voor de startpagina van MSN en de andere (oude) MSN diensten. Diensten als MSN Messenger, de opvolger van: Windows Live Messenger en MSN Hotmail, de opvolger van: Windows Live Hotmail. Voor andere diensten werd het niet gebruikt.

Hier kwam tijdens de lancering van Windows Live in 2006 verandering in: het .NET Passport veranderde van naam, het werd Windows Live ID. Het was de eerste dienst van Windows Live. Pas daarna kregen Windows Live Hotmail en Windows Live Messenger hun nieuwe jasje.

Naamsverandering

In juli 2012 kwam er weer een naamsverandering: van Windows Live ID naar Microsoft-account als voorbereiding op de nieuwe Windows-versie, Windows 8. Met het Microsoft-account kan men zich aanmelden op een pc met Windows 8.


Met de KB5008353 werden niet alleen correcties aangebracht. Er zijn ook twee nieuwe instellingen onder Accounts toegevoegd. De insiders in het DEV kanaal kennen deze al.

Begraven in de veranderingen log was een regelitem dat eigenlijk heel interessant is. De opmerking van Microsoft:

Windows 11 Krijgt Uitgebreid Accountmenu

We hebben een nieuwe pagina Uw Microsoft-account toegevoegd aan de categorie Accounts in Windows instellingen voor Home en Professional edities.

Als u een Microsoft-account heeft, dan heeft u nu toegang tot de bestelgeschiedenis, betalingsopties of beloningen in de app Instellingen -> Accounts -> Uw Microsoft-account

Deze nieuwe instellingen worden gekoppeld aan de respectieve account.Microsoft.com pagina. Wanneer u een abonnement heeft op Office 365, ziet u hier ook die informatie.

Windows 11 Krijgt Uitgebreid Accountmenu

Voor de anderen wordt het als een hint weergegeven en een uitnodiging dat u Office kunt kopen.

Windows 11 Krijgt Uitgebreid Accountmenu

Een andere wijziging is ook te vinden onder Accounts. Dit gaat over Windows back-up naar OneDrive. Ook Windows 10 krijgt deze functie in de komende weken. Hier kunt u vervolgens de OneDrive map synchronisatie starten, die ook direct beschikbaar is in de OneDrive instellingen.

Windows 11 Krijgt Uitgebreid Accountmenu

Het is niet dat deze instellingen geweldig zijn, maar ze horen thuis in de app instellingen als u gebruik maakt van een Microsoft account. Dit bespaart u dat u meer links die u als favorieten moet opslaan wanneer u een wijziging wilt aanbrengen.