In dit Windows 10 artikel beschrijven we de verschillende manieren om te upgraden naar Windows 10 versie 22H2. Dit is functie update nummer dertien sinds de oorspronkelijke release. 

Upgrade Uw Pc Zo Naar Windows 10 22h2

De Windows 10 versie 22H2 vindt geleidelijk zijn weg naar compatibele apparaten. Dit is een kleine onderhoudsupdate voor computers die geen ondersteunende hardware hebben voor een upgrade naar Windows 11. Maar het is ook bedoeld voor gebruikers die nog niet klaar zijn om van versie te wisselen.

Op apparaten die al de update van oktober 2021, de update van mei 2021 of de update van oktober 2020 hebben, is versie 22H2 beschikbaar. Het wordt aangeboden als een optionele update vanuit de Windows Update. Deze wordt toegepast als een maandelijkse update zonder herinstallatie. 

Aan de andere kant zullen computers met een oudere versie van Windows 10 eerst de update van mei 2021 ontvangen voordat ze de update van 22H2 kunnen installeren. 

Zoals gewoonlijk zal Microsoft de update langzaam uitrollen. Ze beginnen met apparaten waarvan bekend is dat ze een goede update ervaring hebben. Pas daarna zal het in de komende weken uitbreiden naar meer apparaten.

Wat gaan we doen

Dit Windows 10 artikel leidt u door de stappen voor het downloaden en installeren van de Windows 10 2022-update op uw computer.

Waarschuwing: Ook al is dit een niet destructieve proces, toch dient u een tijdelijke volledige back-up te maken maken van uw pc. Ga pas daarna door met de upgrade. Mocht een probleem zich voordoen dan kunt u terugkeren naar de vorige versie.

Zo installeert u Windows 10 22H2 met behulp van Windows update

De eenvoudigste methode om te upgraden naar versie 22H2 is via Windows Update.

Gebruik deze stappen om de Windows 10 2022-update te installeren vanuit de Windows Update-instellingen:

 1. Open Instellingen.
 2. Eerst klikt u op Bijwerken & Beveiliging.
 3. Hierna klikt u op Windows-update.
 4. Mocht de computer als nog geschikt zijn om Windows 11 uit te voeren, klikt u op de optie Voor nu bij Windows 10 blijvenindien van toepassing.
Upgrade Uw Pc Zo Naar Windows 10 22h2
 • Hierna klikt u op de knop Naar updates zoeken.
 • In het gedeelte Onderdelenupdate naar Windows 10, versie 22H2 klikt u op de knop Downloaden en installeren.
Upgrade Uw Pc Zo Naar Windows 10 22h2
 • Na de installatie klikt u op de knop Nu opnieuw opstarten.

Nadat u de stappen hebt voltooid, downloadt en update het pakket elke release van Windows 10. Die gelijk is aan, of hoger is dan versie 21H1 naar versie 22H2 als een reguliere cumulatieve update zonder herinstallatie.

Als u de optie om te upgraden via de Windows Update instellingen niet ziet, is het forceren van de download geen goed idee omdat de update mogelijk niet volledig compatibel is met uw hardware configuratie.

Zo installeert u Windows 10 22H2 met behulp van de Update Assistent

Gebruik deze stappen om een ​​interne upgrade naar Windows 10 versie 22H2 uit te voeren met de Update Assistant:

Upgrade Uw Pc Zo Naar Windows 10 22h2
 • Dubbelklik op het Windows10Upgrade bestand om de assistent te starten.
 • Hierna klikt u op de knop Nu bijwerken.
Upgrade Uw Pc Zo Naar Windows 10 22h2
 • Vervolgens klikt u op de knop Volgende.
 • Na de installatie klikt u op de knop Nu opnieuw opstarten.

Nadat u de stappen hebt voltooid, downloadt de assistent de bestanden en wordt Windows 10 22H2 geïnstalleerd. Waarbij uw bestanden, instellingen en programma’s behouden blijven.

Aangezien de Update Assistant het besturingssysteem opnieuw zal installeren, moet u deze optie alleen gebruiken als het apparaat achter loopt met meerdere versies van Windows 10. Dat gebeurt wanneer u nog in bezit bent van versie 1909, of als u problemen ondervindt bij het upgraden via Windows Update.

Zo installeert u Windows 10 22H2 met behulp van de Media Creation tool

Tot slot kunt u ook de Media Creation Tool gebruiken om een ​​interne upgrade of schone installatie van versie 22H2 uit te voeren. Als u echter een van de drie meest recente versies van Windows 10 hebt, moet u de optie Windows Update gebruiken, omdat deze tool een onnodige herinstallatie uitvoert als alles werkt zoals verwacht op uw computer.

Gebruik deze stappen om de 2022-update te installeren met de Media Creation Tool:

Upgrade Uw Pc Zo Naar Windows 10 22h2
script async src=”https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-1624402519256969″ crossorigin=”anonymous”>
 • Het upgradeproces kunt u ter plaatse starten. Hiervoor dubbelklikt u op het bestand MediaCreationTool22H2.exe.
 • Eerst dient u akkoord te gaan met de voorwaarden. Hiervoor klikt u op de knop Accepteren.
 • Selecteer de optie Deze pc nu bijwerken.
Upgrade Uw Pc Zo Naar Windows 10 22h2
 • Wanneer u op de knop Volgende klikt wordt de update gedownload.
 • Vervolgens klikt u nogmaals op de knop Accepteren om akkoord te gaan met de licentievoorwaarden.
 • Bevestig dat de optie Persoonlijke bestanden en apps behouden is geselecteerd.
 • Tenslotte klikt u op de knop Installeren.  
Upgrade Uw Pc Zo Naar Windows 10 22h2

Nadat u de stappen hebt voltooid, zal de tool de computer upgraden naar de nieuwste versie van Windows 10, waarbij uw bestanden, instellingen en programma’s behouden blijven.

Wanneer de update niet geïnstalleerd kan worden, of als u al lange tijd dezelfde installatie gebruikt. Ook kunt u de Media Creation Tool gebruiken om een ​​USB-medium te maken en in plaats daarvan met een schone installatie te beginnen.