Verwachte leestijd: 4 minuten

  • Microsoft lijkt te werken aan een Copilot-functie binnen de Verkenner van Windows 11.
  • Code met het label CopilotFEContextMenu is onlangs ontdekt, wat waarschijnlijk verwijst naar een vorm van integratie tussen Copilot en de Verkenner.
  • Het is niet duidelijk wat de functie zou kunnen doen. Maar één theorie is dat u hiermee met één klik een bestand naar Copilot kunt sturen.

Microsoft is op een zoektocht om AI voor zoveel mogelijk consumenten te krijgen. Een groot deel van die inspanning is Copilot, dat al beschikbaar is op Microsoft Edge, Windows 11 en Microsoft 365. Op basis van een recente ontdekking door X-gebruiker PhantomOcean3 lijkt Microsoft te werken aan een koppeling tussen Copilot en Windows Verkenner.

Het is nog niet duidelijk wat de functie zou doen. Maar het verwijst naar het plan van Microsoft om Copilot gemakkelijker toegankelijk te maken vanuit verschillende delen van Windows. U kunt Copilot al openen vanuit de taakbalk. (Nog niet in de EER).

Eén theorie over de Copilot-integratie met de verkenner is dat u hiermee een bestand naar Copilot kunt sturen. Dat gebeurt via een snelkoppeling in het contextmenu. Windows 11 toont al verschillende contextmenu’s, afhankelijk van het type bestand waarop u met de rechtermuisknop klikt. Het zou dus een logische stap zijn om voor bepaalde typen bestanden een optie verzenden naar Copilot toe te voegen.

Copilot in Windows is, zoals u wellicht weet, nog steeds in preview. Het is momenteel vrij beperkt en fungeert voornamelijk als een snelkoppeling naar Copilot met Bing Chat, voorheen simpelweg bekend als Bing Chat. Er zijn enkele integraties met Windows, zoals het overschakelen van het besturingssysteem naar de donkere modus. Maar Copilot staat nog ver af van een futuristische visie op AI-integratie met uw pc.

Verborgen in build 23612: een vroege, onvolledige functie die een menu toont wanneer u over het Copilot-taakbalkpictogram zweeft met tekst of een gekopieerde afbeelding, en suggesties doet voor acties die u ermee kunt ondernemen, zoals het herschrijven/samenvatten van tekst of het verwijderen van afbeeldingsachtergronden.

PhantomOcean3 heeft ook screenshots van die functie gedeeld, zoals u hieronder kunt zien. Hoewel de functie voor Copilot-suggesties rond dezelfde tijd wordt gedeeld als de Verkenner-verbinding met Copilot, is deze afzonderlijk. U kunt Copilot-suggesties inschakelen zonder CopilotFEContextMenu in te schakelen.

Verkenner in Windows 11 Krijgt Ook Copilot
Afbeelding met dank aan PhantomOcean3

Copilot is de nieuwste push van Microsoft. Het bedrijf zet zich volledig in voor de AI-push. Vorige week maakte Microsoft bekend dat pc’s met Windows in de toekomst een Copilot-toets zullen krijgen. Copilot is ook toegankelijk via Microsoft Edge en de Windows taakbalk. De CEO van Microsoft Satya Nadella heeft duidelijk gemaakt dat hij AI in alle Microsoft-services wil integreren. Copilot maakt voor een groot deel, deel uit van die visie.

Naast de Verkenner-koppeling waar we weinig van weten, werkt Microsoft aan Copilot suggesties binnen de taakbalk. Ook al is de functie momenteel onvolledig, kunt u deze toch inschakelen. Eenmaal ingeschakeld, zal Copilot acties voorstellen voor een bestand dat u naar uw klembord hebt gekopieerd. De suggesties zijn contextueel, zoals het herschrijven van gekopieerde tekst of het verwijderen van de achtergrond van een gekopieerde afbeelding.

Bij de redactie van SoftwareGeek waren we verrast toen we zoveel kritiek kregen over het toevoegen van een Copilot-toets aan pc’s met Windows door Microsoft. Toegegeven, de toets die de Copilot-knop gaat vervangen, gebruiken wijk niet. We hebben er dus niet veel energie aan besteed. Maar nogal wat Windowsgebruikers hebben op internet over de verandering geklaagd.

Verkenner in Windows 11 Krijgt Ook Copilot
Afbeelding met dank aan Microsoft

De meeste kritiek lijkt verband te houden met het feit dat Microsoft AI aan mensen opdringt, in plaats van dat een specifieke toets op het toetsenborden wordt weggenomen. Toegangspunten tot Copilot zullen binnenkort opduiken in de software en hardware van Microsoft, dus hier bij de redactie begrijpen we het argument niet dat Microsoft op dit gebied opdringerig is.

Als het gaat om Kunstmatige intelligentie (AI) denken we niet dat Microsoft iemand dwingt om AI te gebruiken. Maar veel gebruikers zullen de kans krijgen om AI meer te gebruiken dan ze zouden willen, wat vervelend kan zijn. Bij SoftwareGeek zijn we misschien zachter geworden naarmate we ouder worden. Maar we kunnen ons niet voorstellen dat we zo van streek zou raken als degenen in een Reddit-thread over dit onderwerp. Sorteer op controversieel als u gepassioneerde mensen wilt zien uitleggen hoe verschrikkelijk de Copilot-knop is.