Verwachte leestijd: 3 minuten


  • Een nieuwe Windows 10 preview build wordt uitgerold naar Insiders in het Release Preview Kanaal.
  • De preview-build van vandaag brengt de nieuwe weerinterface van Windows 11 terug op het vergrendelscherm van Windows 10.
  • Als u op de weerinterface klikt, wordt Microsoft Edge geopend. Deze brengt u naar de MSN-website voor een gedetailleerder overzicht van het weer.

Microsoft is van plan de MSN weer app naar het vergrendelscherm van Windows 10 te brengen. Dat is iets wat het bedrijf al aan het testen is in Windows 11 met Insiders. In de Windows 10 preview-build van deze week zegt het bedrijf dat het binnenkort de meer dynamische, interactieve versie zal introduceren interface voor weerupdates.

Zo beschrijft Microsoft de nieuwe weerervaring voor Windows 10:

De komende weken zorgen we voor een rijkere weerervaring op uw vergrendelscherm. Dit omvat dynamische, interactieve weerupdates. Dus terwijl u over het weer op uw vergrendelingsscherm beweegt, ziet u meer informatie. Wanneer u op de weerkaart tikt of klikt en u zich aanmeldt, wordt Microsoft Edge geopend. U ziet dan de volledige weersvoorspelling in MSN-weer. 

Als u Weer al gebruikt in Instellingen > Persoonlijke instellingen > Vergrendelingsscherm > Status vergrendelscherm, hoeft u niets te doen. Bovendien is deze nieuwe ervaring standaard ingeschakeld als de status van het vergrendelscherm is ingesteld op ‘Geen’. Net als vandaag zal de status van het vergrendelscherm beschikbaar zijn wanneer u uw scherm vergrendelt. Ongeacht welke personalisatieoptie u selecteert, Windows-spotlight, afbeelding of diavoorstelling.

Vorig jaar kondigde Microsoft aan dat het zijn Windows 10 strategie opnieuw had geëvalueerd en besloot middelen te herinvesteren. Door nieuwe functies en ervaringen te leveren aan deze oudere Windows-release. De verandering komt omdat nieuw leiderschap de ontwikkeling van Windows overneemt, met als doel zoveel mogelijk Microsoft-services voor zoveel mogelijk Windows-gebruikers beschikbaar te maken.

Het is dus niet geheel een verrassing dat een functie, die is ontworpen om reclame te maken voor MSN, door de meerderheid van de gebruikers wordt teruggezet naar een versie van Windows. Windows 10 heeft nog steeds ongeveer 1 miljard actieve apparaten in omloop. In vergelijking: Windows 11 heeft 400 miljoen actieve apparaten wereldwijd.

Microsoft heeft eerder al aangekondigd dat het van plan is Windows Copilot binnenkort ook naar Windows 10 te brengen. Dat zal naar verwachting in de komende weken zal worden getest. Bij SoftwareGeek vermoeden we dat we in het komende jaar meer functies in Windows 10 zullen zien komen. 

Bronnen vertellen ons dat Microsoft van plan is om het Windows Insider Bèta kanaal voor Windows 10 binnenkort te heropenen. Dat zal waarschijnlijk worden gebruikt om nieuwe Windows 10 functies te testen die nog in ontwikkeling zijn.