Met veel nieuwe functies in Build 22000.708, hier leest u hoe u deze kunt krijgen.

Verwachte leestijd: 6 minuten

De Windows 11 update KB5014019 is nu beschikbaar in het productiekanaal. Het is een optionele preview-update, wat betekent dat gebruikers deze veilig kunnen negeren. Als u wilt, kunt u wachten op de volgende Patch Dinsdag. Dan moet u de update installeren. De update is via Windows Update beschikbaar, u kunt ook het offline installatieprogramma KB5014019 van Windows 11 downloaden.

Windows 11 Krijgt Update Kb5014019

Hoogtepunten

 • De Family Safety-verificatie-ervaring is verbeterd voor een kinderaccount wanneer u een verzoek om extra schermtijd verzendt.
 • Windows spotlight op het bureaublad brengt de wereld naar uw bureaublad met nieuwe achtergrondafbeeldingen. Met deze functie worden nieuwe afbeeldingen automatisch weergegeven als uw bureaubladachtergrond. Deze functie bestaat al voor het vergrendelingsscherm. Als u kunt deze functie inschakelen. Ga hiervoor naar: Instellingen > Persoonlijke instellingen > Achtergrond > Achtergrond persoonlijke voorkeuren aanpassenKies Windows spotlight.
 • Er wordt een probleem opgelost waarbij de helderheid van het beeldscherm niet wordt gehandhaafd nadat u de weergavemodus hebt gewijzigd.
 • Een probleem wordt opgelost dat van invloed is op het vensterframe van de IE modus.
 • Hiermee wordt een probleem opgelost dat voorkomt dat internetsnelkoppelingen worden bijgewerkt.
 • Een probleem wordt opgelost dat ertoe leidt dat een IME (Input Method Editor) een teken verwijdert als u het teken invoert terwijl de IME eerdere tekst converteert.
 • Hiermee wordt een probleem opgelost dat ertoe leidt dat Widgets op het verkeerde beeldscherm worden weergegeven wanneer u de muisaanwijzer op het pictogram Widgets op de taakbalk plaatst.
 • Nu is er een animatie toegevoegd aan het pictogram Widgets wanneer u op het pictogram klikt of tikt en de taakbalk aan de linkerkant is uitgelijnd.
 • Er wordt een probleem opgelost dat van invloed is op de weergave van het standaardwidgetpictogram op een taakbalk die in het midden is uitgelijnd.
 • Wazige app pictogrammen die in zoekresultaten worden veroorzaakt wanneer de dpi-schaling (dots per inch) van het scherm groter is dan 100% is nu opgelost.
 • Hiermee wordt een probleem opgelost dat ertoe leidde dat het kopiëren van bestanden langzamer ging.
 • Een probleem wordt hiermee opgelost waarbij het zoek vak niet automatisch de focus wordt gegeven wanneer u het menu Start selecteert en begint te typen.
Windows 11 Krijgt Update Kb5014019

Update via Windows Update en offline

Het Offline installatieprogramma is handig wanneer u de cumulatieve preview-update niet via Windows Update kunt implementeren. Wat de verbeteringen in deze update aangaat, het is een grote release met een aantal nieuwe functies. Microsoft schakelt bijvoorbeeld de Windows 11 22H2 Spotlight functie in voor versie 21H2.

Deze Windows Update wordt alleen aangeboden via de app Instellingen of voor handmatige download via Microsoft Update Catalogus. Het is over het algemeen een goed idee om deze patches te vermijden, omdat ze nog worden getest. Toch wordt een optionele cumulatieve update beschouwd als een stabiele release. Maar de update wordt niet voor niets gemarkeerd als Preview.

Deze updates zijn met name niet bedoeld voor bedrijfsmachines. Er wordt een optionele cumulatieve update uitgebracht voor enthousiastelingen die niet kunnen wachten op de volgende Patch Dinsdag om nieuwe functies of reparaties uit te proberen. Het belangrijkste doel van optionele updates is het testen van kritieke reparaties voorafgaand aan de release van Patch Dinsdag.

Downloadlink voor Windows 11

Windows 11 KB5014019 Directe downloadkoppeling:

Optionele updates worden aangeboden via Windows Update of Microsoft Update Catalog. Als u het pakket niet kunt downloaden vanuit de app Instellingen, dan kunt u altijd naar de Microsoft Update-catalogus gaan en het offline installatieprogramma downloaden en de installatie handmatig uitvoeren.

Zodra u zich op de Microsoft Update-catalogus website bevindt, klikt u op de knop Downloaden en opent u de .msu link.

Offline update is nu veiliger

Ter herinnering: Microsoft heeft het onlangs haar Update-catalogus website versleuteld, dat wil zeggen aanvragen lopen via HTTPS. Zodat het updatepakket downloaden in browsers zoals Google Chrome veilig kan plaats vinden. Voorheen bood Microsoft Update Catalog pakketten aan via een onveilige HTTP-verbinding. Daardoor blokkeerden sommige browsers de gedownloade bestanden en moesten gebruikers de .msu-link kopiëren en openen op een ander tabblad.

Verbeteringen in Windows 11 KB5014019

De nieuwste optionele update van Windows 11 maakt een behoorlijk ‘coole functie’ mogelijk genaamd Spotlight voor uw bureaublad. Spotlight is een functie die oorspronkelijk van Windows 8 komt waarmee u automatisch de achtergrond van het vergrendelscherm kunt wijzigen. Nu is daar de achtergrond van het bureaublad bij gekomen.

Spotlight downloadt hoogwaardige achtergronden van Bing en Microsoft brengt dezelfde functie naar het bureaublad. Met Spotlight voor het bureaublad kunt u deze fris houden met mooie achtergronden.

Omdat vrijwel iedereen de voorkeur geeft aan een mooie achtergrond op het bureaublad, is het logisch dat gebruikers ook Windows Spotlight op het bureaublad kunnen gebruiken. Om onduidelijke reden heeft Microsoft nooit echt overwogen om Spotlight aan het bureaublad toe te voegen. Veel mensen gebruiken apps of scripts van derden om achtergronden op het vergrendelscherm en het bureaublad te downloaden.

Windows 11 Krijgt Update Kb5014019

Microsoft heeft eindelijk naar de feedback geluisterd en Windows 11 Build 22000.708 maakt het voor iedereen mogelijk. Na de update kunt u naar Instellingen > Persoonlijke instellingen > Achtergrond > Achtergrond persoonlijke voorkeuren aanpassen gaan en Spotlight selecteren.

Zodra u Windows Spotlight selecteert, downloadt Windows 11 automatisch de Bing achtergrond van de dag. Deze vervangt ermee de huidige achtergrond. Het werkt zoals u zou verwachten, dat wil zeggen vergelijkbaar met de manier waarop Spotlight werkt voor het vergrendelscherm.

Andere wijzigingen

Naast de Windows 11 Spotlight integratie, brengt de cumulatieve update van vandaag ook wijzigingen aan in de Family Safety verificatie. Ook zijn er verschillende belangrijke reparaties uitgevoerd. Zo is er een oplossing voor een probleem dat uw apps laat crashen. Maar ook het kopiëren van bestanden tussen schijven dat langzamer gaat dan normaal.

Windows 11 Krijgt Update Kb5014019

De update heeft een lange lijst met reparaties en enkele verbeteringen met levenskwaliteit. Zo bevat deze update ook essentiële reparaties om app crashes te verminderen. Het lost een probleem op dat ervoor zorgde dat sommige apps op basis van .NET Framework 3.5 crashten kort na de lancering. Ook zijn er oplossingen voor een zwart scherm, inlogproblemen en andere fouten.

Lijst met reparaties en verbeteringen

Hier is de volledige lijst met reparaties en verbeteringen:

 • Er is een probleem opgelost waarbij searchindexer.exe vormen in Microsoft Visio kon beïnvloeden.
 • Een probleem is opgelost waarbij het toevoegen van een vertrouwde gebruiker, groep of computer kon resulteren in de foutmelding “Het geselecteerde object komt niet overeen met het type doelbron”.
 • Microsoft heeft een probleem opgelost dat van invloed kan zijn op de helderheid van schermen nadat u de weergavemodus hebt gewijzigd.
 • Een probleem is opgelost waarbij apps met d3d9.dll met bepaalde grafische kaarten crashten.
 • Microsoft heeft een probleem opgelost waarbij sommige gebruikers een zwart scherm te zien kregen.
 • Er is een probleem opgelost dat afdrukfouten veroorzaakte.

In termen van verbeteringen zegt Microsoft dat het animatie aan de Widgets-icon heeft toegevoegd. Wanneer u op het pictogram klikt of tikt, en de taakbalk aan de linkerkant is uitgelijnd. Windows Zoek krijgt verschillende belangrijke oplossingen in deze release. Een probleem is opgelost waarbij de invoer van het zoek vak niet werkt.