Verwachte leestijd: 2 minuten

Microsoft heeft nu eindelijk haar website Update Catalogus met HTTPS uitgerust. Het heeft nu het downloaden van ‘offline’ updates een beetje makkelijker gemaakt. Zo kunt u nu Windows Updates rechtstreeks van Microsoft krijgen, de downloads zijn ook nog veiliger.

Microsoft Update Catalogus Heeft Nu Https

Wat u moet weten

  • Downloadkoppelingen uit de Microsoft Update-catalogus gebruiken nu HTTPS in plaats van HTTP.
  • Met de Microsoft Update-catalogus kunnen gebruikers updates voor Windows downloaden.
  • HTTPS downloads zijn veiliger dan die met HTTP.

De Microsoft Update-catalogus gebruikt nu eindelijk het HTTPS protocol. Ook wel hypertekst transfer protocol secure voor downloads. Tot voor kort gebruikte de site alleen HTTP bij het downloaden van bestanden. Zoals de naam al doet vermoeden, is HTTPS veiliger dan HTTP. Bij HTTPS worden de gegevens gecodeerd, deze codering zorgt ervoor dat gevoelige informatie wordt beschermt. De wijziging moet het downloaden van Windows-updates, nieuwe stuurprogramma’s en reparaties voor pc’s veiliger maken.

Microsoft Update-catalogus

IT-beheerders en ervaren gebruikers kunnen de Microsoft Update-catalogus gebruiken om de nieuwste updates, stuurprogramma’s en reparaties rechtstreeks van Microsoft te downloaden. Beheerders kunnen de site gebruiken om updates op te halen en te distribueren in een bedrijfsnetwerk.

Ook sommige Windows gebruikers geven er de voorkeur aan de Microsoft Update-catalogus te gebruiken. Omdat het een manier is om updates te krijgen zodra ze beschikbaar zijn en rechtstreeks van Microsoft komen. Toen er bijvoorbeeld een optionele cumulatieve update beschikbaar kwam die systemen naar build 22000.953 bracht, stelden we de Microsoft Update-catalogus voor als een optie om de build te ontvangen.

Ook al is het mogelijk om naar optionele updates te zoeken via de app Instellingen in Windows 11. Toch geven sommige gebruikers er de voorkeur aan om updates als afzonderlijke bestanden te ontvangen.

Microsoft Update Catalogus Heeft Nu Https

De verandering werden vandaag door onze redactie opmerkt. Het is onduidelijk waarom Microsoft er zo lang over gedaan heeft om over te stappen op HTTPS voor downloads. Er is een kans dat het bedrijf vasthoudt aan het oudere protocol om compatibiliteit met oudere systemen te garanderen.

Gebruikers moesten nog al wat handelingen doen om geen foutmelding te krijgen bij het downloaden van de Microsoft Update Catalog.

Microsoft Update Catalogus Heeft Nu Https

Veel browsers blokkeren HTTPS downloads, wat betekent dat mensen de functie Opslaan als moesten gebruiken om updates te krijgen via de Microsoft Update-catalogus. Dat is niet langer het geval, aangezien de site HTTPS downloads ondersteunt, die door alle browsers zijn toegestaan.