Nieuwe desktop spotfunctie zou eigenlijk in de functie update zitten van Windows 11 22H2 

Verwachte leestijd: 3 minuten

Als u zich zou afvragen of u zou moeten wachten op belangrijke nieuwe functies tot Windows 11 versie 22H2 uit komt. Dan hebben we goed nieuws voor u.

Nieuwe Spotlight Functie is Vervroegd

Microsoft kondigde Windows 11 een jaar geleden aan voor consumenten en bedrijven. Toen zeiden de Microsoft woordvoerders dat er voor Windows 11 slechts één keer per jaar één grote update zou worden uitgebracht. Sommige gebruikers waren bang dat ze 12 maanden zouden moeten wachten op nieuwe functies op hun desktop.

Het afgelopen jaar is Windows 11 veel meer modulaire gebleken dan Windows 10. Microsoft heeft updates geleverd voor bestaande functies zoals Windows instellingen. Updates die vaak buiten de belangrijkste functie updates werden uitgebracht. Dit betekent dat Experience Packs naast de cumulatieve updates een reeks nieuwe functies en kleine toevoegingen bieden.

Verder heeft Microsoft het Windows-subsysteem voor Android al uitgebracht. Dit is buiten de cadans van de functie-update gebeurt. Nu wordt er een nieuwe update uitgerold met ondersteuning voor de desktop spotfunctionaliteit van Windows 11 22H2.

Spotlight

Als u niet bekend bent met Spotlight, het is een door Bing aangedreven functie die automatisch de achtergrond van uw vergrendelingsscherm verandert. Spotlight, bestaat echter al sinds de release van Windows 8, het vervangt de statische achtergronden door high-definition afbeeldingen van Microsoft.

Spotlight is een leuke functie, maar tot nu toe werkte het alleen op het vergrendelscherm. De softwaregigant heeft naar de feedback geluisterd en voegt nu Spotlight-ondersteuning toe aan de desktop vanaf Windows 11 Build 22000.706. Dat is een optionele preview-update die momenteel beschikbaar is in de Release Preview Update.

Deze update wordt binnen enkele dagen voor iedereen in het productiekanaal uitgerold en vereist geen Windows 11 22H2.

Voorheen was Spotlight nog exclusief voor Windows 11 22H2, maar zoals werd verwacht, voegen cumulatieve updates nu ook bestaande functies toe of breiden deze uit buiten de jaarlijkse updates.

Nieuwe Spotlight Functie is Vervroegd
Windows 11 preview build

In de bovenstaande schermafbeelding kunt u zien dat u de de functie kunt inschakelen. Ga naar: Instellingen –> Persoonlijke instellingen –> Achtergrond –> Personaliseer je achtergrond. Op het volgende scherm kunt u Windows spotlight selecteren en Microsoft zal automatisch de bureaubladachtergrond verversen met wallpapers van Bing.

Microsoft woordvoeders merken op dat deze functie op dezelfde manier werkt als momenteel op het vergrendelingsscherm. U kunt meer te weten komen over nieuwe bureaubladachtergronden door op een nieuw bureaubladpictogram te klikken.

Nieuwe Spotlight Functie is Vervroegd

Dat leid gebruikers naar een Bing-pagina met meer informatie over elke achtergrondafbeelding.

Microsoft schakelt ook standaard Windows Spotlight op het bureaublad in voor nieuwe apparaten of schone installaties met Windows 11.

De update zal uw voorkeur niet wijzigen en u kunt de functie altijd uitschakelen via Instellingen. Naast Spotlight-integratie heeft Microsoft ook tal van fouten in de optionele update verholpen, waaronder een fout die mogelijke prestatieproblemen veroorzaakt.