Waarschuwing antivirusbedrijf Sophos: Windows 11 KB5013943 laat apparaten crashen met BSOD

Verwachte leestijd: 2 minuten

Microsoft heeft onlangs een cumulatieve update uitgebracht om een ​​aantal problemen en fouten in Windows 11 op te lossen. Het lijkt er echter op dat Windows 11 KB5013943 het gevreesde Blue Screen of Death (BSOD) veroorzaakt op sommige systemen met specifieke stuurprogramma’s, waaronder die antivirussoftware ondersteunen van derden.

Sophos Windows 11 Update Veroorzaakt Bsod

Sophos heeft bevestigd dat de update Windows 11 KB5013943 voor het besturingssysteem Blue Screen of Death veroorzaakt. Dat wil zeggen een stop foutcode die ervoor zorgen dat de desktop niet meer reageert en de pc opnieuw wordt opgestart. Dit alles vanwege compatibiliteitsproblemen van diverse stuurprogramma’s en de update van Patch Dinsdag van mei 2022.

Een gebruiker die de Blue Screen of Death-fouten tegenkwam, beschreef hun probleem in Reddit.

Sinds het updaten naar deze build, kreeg BSOD 10-15 minuten in het spelen van Hitman 3. Het blauwe scherm toont letterlijk voor 1 seconde, dus ik kon niet eens zien welke fout er werd weergegeven.

Een andere gebruiker voegde daar aan toe dat deze Blue Screen fouten ondervonden met vage foutcodes zoals APC_INDEX_MISMATCH op hun primaire en secundaire machines, inclusief de virtuele machines.

Getroffen gebruikers hebben beweerd dat de BSOD onmiddellijk wordt geactiveerd nadat hun apparaten zijn bijgewerkt naar de nieuwste versie.

Hoewel Microsoft de rapporten van de Blue Screen of Death-fout die Windows 11-machines treft nog niet heeft erkend, heeft Sophos bevestigd dat de update ervoor kan zorgen dat uw apparaat niet meer kan worden opgestart.

Klanten die Windows 11 gebruiken met Sophos Home kunnen een BSOD/Stop scherm tegenkomen na het installeren van Windows Update KB5013943 en het opnieuw opstarten van hun machines.

Zo laat antivirusbedrijf Sophos weten op hun site in hun ondersteuningsdocumenten.

Oplossing voor BSOD

De symptomen zijn dat u niet bij het bureaublad kunt komen. Ook niet nadat u de computer opnieuw hebt opgestart of uitschakelt en na de installatie van Windows Update KB5013943. Dit omvat een Stop Error Index Mismatch-bericht, blauw scherm.

Zo merkte het beveiligingsbedrijf op.

Om de BSOD-fouten op te lossen, raadt Sophos aan om de update te verwijderen. Volg daarvoor de volgende stappen:

  • Open Instellingen.
  • Ga naar Windows Update, aan de linker kant.
  • Onderbreek Windows updates; om te voorkomen dat de update opnieuw wordt geïnstalleerd.
  • Pauzeer updates gedurende 7 dagen.
  • U klikt op Geschiedenis van updates.Sophos Windows 11 Update Veroorzaakt Bsod
  • Zoek de optie Updates verwijderen onder het gedeelte Verwante instellingen.Sophos Windows 11 Update Veroorzaakt Bsod
  • Selecteer de update.
  • Zoek naar KB5013943 en verwijder het.
  • Herstart uw systeem.