Verwachte leestijd: 3 minuten

Windows 11 is de nieuwste versie van het desktopbesturingssysteem van Microsoft. Wellicht weet u dat het op 5 oktober zal worden uitgerold naar compatibele hardware. Hoewel Microsoft de releasedatum van Windows 11 heeft aangekondigd, zal die update pas begin 2022 officieel beschikbaar zijn op de meeste apparaten.

Windows 11 Krijgt Updates Verbeteringen

Steeds meer apparaten krijgen wekelijks of maandelijks updates voor Windows 11, waardoor gebruikers toegang hebben tot nieuwe functies en verbeteringen. U kunt zien welke apparaten compatibel zijn met Windows 11 door de PC Health Check Tool te installeren. Onthoud dat de lijst met ondersteunde CPU’s definitief is.

Voorafgaand aan de uitrol heeft Microsoft bevestigd dat er in de komende weken aanvullende reparaties en verbeteringen zullen worden uitgebracht. In de release opmerkingen van Build 22468 merkte Microsoft op dat reparaties niet gebonden zijn aan een specifieke release. Dus sommige verbeteringen en reparaties zouden kunnen verschijnen in de cumulatieve updates.

Nieuwe functies

Verder test Microsoft een nieuwe functie waarmee gebruikers enkele statistieken over de VPN verbinding kunnen zien. Op dezelfde manier krijgen we ook een nieuwe instellingsoptie om de pop-up voor recente zoekopdrachten uit te schakelen. Die verschijnt wanneer u de muisaanwijzer op het zoekpictogram in de Windows taakbalk plaatst.

Windows 11 Krijgt Updates Verbeteringen
Plaats de muis op het Zoek pictogram voor de Zoekgeschiedenis.

Deze optie wordt aangeboden onder taakbalk gedrag in taakbalk instellingen. Bovendien test Microsoft talloze reparaties die later dit jaar in het productiekanaal zullen worden vrijgegeven.

Windows 11 Krijgt Updates Verbeteringen

Ook werkt Microsoft aan een nieuwe wijziging die de betrouwbaarheid van flyouts zou verbeteren, wanneer u de muisaanwijzer op het zoekpictogram plaatst. Microsoft heeft een probleem opgelost dat verhinderde dat recente bestanden werden weergegeven wanneer u naar apps zoals Word zoekt.

Voor Windows Verkenner heeft Microsoft een wijziging aangebracht die moet voorkomen dat het contextmenu minder vastloopt wanneer u met de rechtermuisknop op bestanden in OneDrive locaties klikt. Er komt ook een oplossing voor een probleem waarbij de shruggie kaomoji \_(ツ)_/ op de verkeerde positie wordt weergegeven.

Windows 11 Krijgt Updates Verbeteringen
shruggie kaomoji

Aankomende reparaties

Er wordt door Microsoft ook gewerkt ook aan deze reparaties:

  • Problemen door een fout met het renderen van tekst kon leiden, is opgelost.
  • Een fout die verwijderde apps terug kan brengen nadat het systeem opnieuw is opgestart, is verholpen.

Houd er rekening mee dat deze verbeteringen nog steeds getest worden. De meeste wijzigingen voor dit jaar worden overgezet naar Windows 11 versie 21H2.

Wanneer u niet kunt wachten op Windows 11, kunt u het op 5 oktober installeren met de Media Creation Tool en ISO-images. U kunt ook apparaten kopen waarop Windows 11 vooraf is geïnstalleerd. Ook al zal de update uiteindelijk worden aangeboden aan oudere compatibele pc’s over de hele wereld.

Afhankelijk van de fabrikant en de stuurprogramma’s die u gebruikt, is het mogelijk dat u enige tijd moet wachten.