Microsoft heeft dinsdag 27 juni update KB5014666 uitgebracht, met veel reparaties en verandering in Windows 10.

Preview Update Kb5014666 Windows 10 is Uit

Bijna één week na het uitbrengen van de preview update voor Windows 11. Brengt Microsoft nu een preview update uit voor Windows 10 met builds 19042.1806, 19043.1806 en 19044.1806. Waarbij Microsoft een bekend probleem heeft opgelost waardoor u de functie Wi-Fi-hotspot mogelijk niet kon gebruiken. 

Hoogtepunten

 • Een probleem is opgelost dat verhindert dat de Pashto taal in de talenlijst verschijnt.
 • Lost een probleem op dat van invloed is op het touchpad gebied dat reageert op een rechtermuisknop. De zone voor klikken met de rechtermuisknop.
 • Een bekend probleem is opgelost waardoor u de functie Wi-Fi-hotspot mogelijk niet kunt gebruiken. 

Windows 10, versie 21H2

Belangrijk: Gebruik KB KB5003791 om bij te werken naar Windows 10, versie 21H2.

Deze niet beveiligingsupdate bevat kwaliteitsverbeteringen. Belangrijke wijzigingen zijn onder meer:

 • Deze build bevat alle verbeteringen van Windows 10, versie 20H2.
 • Er zijn geen aanvullende problemen gedocumenteerd voor deze release. 
Preview Update Kb5014666 Windows 10 is Uit

 Windows 10, versie 21H1

Belangrijk: Gebruik KB KB5000736 om bij te werken naar Windows 10, versie 21H1.

Deze niet-beveiligingsupdate bevat kwaliteitsverbeteringen. Belangrijke wijzigingen zijn onder meer:

 • Deze build bevat alle verbeteringen van Windows 10, versie 20H2.
 • Er zijn geen aanvullende problemen gedocumenteerd voor deze release.

Windows Server, versie 20H2

Belangrijk: Gebruik KB KB4562830 om bij te werken naar Windows 10, versie 20H2.

Deze niet beveiligingsupdate bevat onder andere kwaliteitsverbeteringen. 

Belangrijke wijzigingen voor Windows 10

Belangrijke wijzigingen zijn onder meer:

 • Voegt IP-adres controle toe voor inkomende Windows Remote Management (WinRM)-verbindingen in beveiligingsgebeurtenis 4262 en WinRM-gebeurtenis 91. Hiermee wordt een probleem opgelost waarbij het bron-IP-adres en de machinenaam voor een externe PowerShell-verbinding niet worden geregistreerd.
 • Server Message Block (SMB) redirector (RDR) toegevoegd voor specifieke openbare File System Control (FSCTL) code FSCTL_LMR_QUERY_INFO.

Afdruk functies

Kennis making met de volgende afdrukfuncties en scanfuncties:

 • IPP via USB-ondersteuning – Microsoft ondersteunt Internet Print Protocol (IPP) voor netwerkprinters vanaf 2018 met de release van Windows 10, versie 1809. We breiden nu IPP-ondersteuning uit naar USB-printers.
 • Print Support App (PSA) API’s – Met behulp van het PSA-framework kunnen printerfabrikanten de printerfunctionaliteit en gebruikerservaring uitbreiden. Zie Handleiding voor het ontwerpen van app-ontwerp voor ondersteuning voor meer informatie.
 • Afdrukken met pincode voor IPP en Universal Print – Standaard afdrukdialogen bevatten nu een gebruikersinterface om een ​​pincode in te voeren.
 • eSCL Mopria Scan-protocol: Windows ondersteunt nu het eSCL Mopria Scan-protocol. Het kan worden gebruikt met Mopria-gecertificeerde scannerapparaten.

Wat is het eSCL Mopria Scan-protocol

eSCL is een scanprotocol zonder stuurprogramma. Het is een http(s) en xml gebaseerd voor alle communicatie. de standaard is gemaakt door Mopria.

eSCL is de standaard communicatiemethode in MacOS en wordt vaak AirPrint Scanning of AirScan genoemd.

In Linux zijn er twee verschillende back-ends voor SANE om eSCL te ondersteunen SANE-AirScan SANE-eSCL. SANE-AirScan ondersteunt ook het WSD-protocol.

Er is nu ook een manier om een ​​Windows-scanner te delen via het eSCL-protocol. Hiervoor is het gebruik van SANE-AirScan op de Linux-client vereist. Het is gratis voor persoonlijk gebruik en meestal geschreven in PHP. Hierdoor kan uw op Windows aangesloten scanner worden gedeeld met Linux, MacOS, ChromeOS, Android of iOS. Zie ScannerShare.com.


Andere reparaties en verbeteringen

 • Een probleem is opgelost dat de Cloud Clipboard-service beïnvloedt en synchronisatie tussen machines voorkomt na een periode van inactiviteit.
 • Lost een probleem op dat verhindert dat de Pashto-taal in de talenlijst verschijnt.
 • Schakelt het InternetExplorerModeEnableSavePageAs groepsbeleid in. Meer info: Microsoft Edge Browser Policy Documentatie.
 • Lost een probleem op dat van invloed is op het touchpad-gebied dat reageert op een rechtermuisknop (de zone voor klikken met de rechtermuisknop). Meer info: Zone voor rechtsklikken.
 • Lost een probleem op dat van invloed is op sommige certificatenketens naar rootcertificeringsinstanties die lid zijn van het Microsoft Root Certificatie Program. Voor deze certificaten kan de status van de certificaatketen zijn: Dit certificaat is ingetrokken door de certificeringsinstantie.
 • Een probleem is gelost op dat leidt tot een fout-negatief wanneer u scripts uitvoert terwijl Windows Defender Application Control (WDAC) is ingeschakeld. Hierdoor kunnen App Locker gebeurtenissen 8029, 8028 of 8037 in het logboek worden weergegeven terwijl dat niet zou moeten.
 • Lost een probleem op dat het gebruik van Encrypted File System (EFS)-bestanden via een Web-based Distributed Authoring and Versioning WebDAV verbinding verhindert.
 • Een probleem is opgelost dat ertoe leidde dat een domeincontroller Key Distribution Center (KDC)-gebeurtenis 21 onjuist schrijft in het systeemgebeurtenislogboek. Dit gebeurt wanneer het KDC een Kerberos Public Key Cryptography for Initial Authentication (PKINIT)-verificatieverzoek met een zelf ondertekend certificaat voor sleutelvertrouwensscenario’s (Windows Hello for Business en Device Authentication) met succes verwerkt.

Meer reparaties en verbeteringen

 • Lost een probleem op dat ertoe leidde dat het LocalUsersAndGroups -beleid voor configuratie serviceproviders (CSP) mislukt wanneer u de ingebouwde groep Administrators wijzigt. Dit probleem treedt op als het lokale beheerdersaccount niet is opgegeven in de lidmaatschapslijst wanneer u een vervangingsbewerking uitvoert.
 • Een probleem is opgelost waarbij verkeerd ingedeelde XML invoer een fout kan veroorzaken in DeviceEnroller.exe. Dit voorkomt dat CSP’s op het apparaat worden afgeleverd totdat u het apparaat opnieuw opstart of de XML corrigeert.
 • Lost een probleem op dat ertoe leidde dat Microsoft NTLM-verificatie met behulp van een externe vertrouwensrelatie mislukt. Dit probleem treedt op wanneer een domeincontroller die de verificatieaanvraag van 11 januari 2022 of later voor Windows-updateservices bevat, zich niet in een hoofddomein bevindt en niet de rol van de globale catalogus heeft. De getroffen bewerkingen kunnen de volgende fouten registreren:

De beveiligingsdatabase is niet gestart.

 • Het domein had de verkeerde status om de beveiligingsbewerking uit te voeren.

0xc00000dd (STATUS_INVALID_DOMAIN_STATE).

 • Een probleem is opgelost dat van invloed is op apparaten die zijn ingeschreven voor Update Compliance en waarop de niet beveiligingsupdates van april 2022 voor Windows of latere updates zijn geïnstalleerd. Meer info: Windows-updates bewaken met update-compliance. Apparaten die zijn ingeschreven in andere Windows-configuratieprogramma’s voor diagnostische gegevensprocessors of die een gecombineerde inschrijving hebben met een van deze programma’s en Update-naleving worden niet beïnvloed.
 • Lost een bekend probleem op waardoor u de functie Wi-Fi-hotspot mogelijk niet kunt gebruiken. Wanneer u probeert de hotspotfunctie te gebruiken, kan het hostapparaat de verbinding met internet verliezen nadat een clientapparaat verbinding heeft gemaakt.

Tenslotte

Als u eerdere updates hebt geïnstalleerd, worden alleen de nieuwe updates in dit pakket gedownload en op uw apparaat geïnstalleerd.