Een snellere indexering voor Windows verkenner

Verwachte leestijd: 3 minuten

Windows 11 Build 22526 gaat nu naar gebruikers in het Dev Kanaal. Het komt echter niet met nieuwe functies of grote verbeteringen. Volgens de release opmerkingen bevat de preview update van vandaag allemaal kleine reparaties. Waaronder ook wijzigingen onder de motorkap om de ervaring met Air Pods te verbeteren.

Windows 11 Build 22526 Uitgebracht
Microsoft experimenteert met ALT+TAB in Windows 11

Deze cumulatieve update heet Windows 11 Insider Preview 22526 (rs_prerelease). Het is binnen een paar minuten gedownload en geïnstalleerd. Om de wijzigingen op het besturingssysteem toe te passen, moet u Windows instellingen openen en deelnemen aan het Dev Kanaal van het Windows Insider programma. Vervolgens dient u te controleren op updates.

ALT+TAB interface

De meest opvallende verandering in deze update is de introductie van een nieuwe ALT+TAB interface. Het is weer een zogenaamde A/B test, wat betekent dat de ene tester de functie wel krijgt en een andere niet. De nieuwe gebruikersinterface is een windowed versie van de ALT+TAB ervaring, die momenteel op volledig scherm wordt uitgevoerd. Microsoft zegt dat de nieuwe gebruikersinterface een experiment is. Wat betekent dat het mogelijk niet in de publieke versie terecht zal komen. De feedback van Insiders zal de sleutel zijn om te bepalen of het blijft of niet.

Build 22526 is niet gebonden aan een bepaalde release, maar de wijzigingen die zijn opgenomen in de preview update van vandaag zullen tegen het einde van de zomer voor iedereen beschikbaar zijn. Dat komt omdat Sun Valley 2 in de zomer klaar zal zijn en de meeste wijzigingen van build 22526 zal bevatten.

Onthoud dat Build 22526 een DEV versie is uit het Dev Kanaal en u dient een goede back-up achter de hand te hebben omdat Windows 11 in dit kanaal niet stabiel is.

Nieuw in Windows 11 Build 22526

Daarnaast introduceert Microsoft ook ondersteuning voor breedbandspraak bij het gebruik van Apple AirPods producten. Deze wijziging komt ten goede aan AirPods, AirPods Pro of AirPods Max. Na de update van de functievoorbeelden zal uw geluidskwaliteit voor spraakoproepen in sommige gevallen aanzienlijk verbeteren.

Windows 11 Build 22526 Uitgebracht

De Windows 11 update zou het indexeren van bestandslocaties ook sneller moeten maken, zodat gebruikers snel belangrijke bestanden in Verkenner kunnen vinden.

Voor zakelijke klanten heeft Microsoft een wijziging aangebracht om Credential Guard standaard in te schakelen in Windows 11 Enterprise. Dit is van toepassing op pc’s met een E3- en E5-licentie als ze bij een onderneming zijn aangesloten.

Andere verbeteringen

Andere verbeteringen zijn:

  • Er is een probleem opgelost dat het zoeken in Verkenner kon verhinderen waardoor vervolgens explorer.exe crashte.
  • Problemen opgelost met de uitrol van recente zoekopdrachten.
  • De resolutie is verbeterd van app pictogrammen die in zoekresultaten verschijnen.
  • Problemen met de Spotlight collectie zijn opgelost.
  • Microsoft heeft een probleem opgelost waarbij het Windows widgets bord mogelijk niet de juiste resolutie heeft.
  • Er is nog een fout opgelost waarbij het Widgets bord tijdelijk leeg zou zijn.
  • Een fout controle opgelost met KMODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED. Remote desktop gebruikers kwamen dit tegen bij een poging om af te sluiten of opnieuw op te starten.