Verwachte leestijd: 3 minuten

Tijdens een evenement, van begin april, kondigde Microsoft verschillende nieuwe functies aan die naar Windows 11 komen. Hier onder de nieuwe snap lay-out bewegingen, mappen in het menu Start. Verder ook de mogelijkheid voor tabbladen in de Verkenner, maar deze specifieke functie ontbreekt nog. Het zal waarschijnlijk niet debuteren met Windows 11 versie 22H2.

Microsoft Tabbladen in Verkenner Onderweg

Tabbladen in de Verkenner is een van de grootste updates van de Verkenner in jaren. Naast tabbladen krijgt de Verkenner een nieuwe zijbalk en een donkerdere donkere modus. Ook is er een nieuwe Thuis weergave waarmee u recent gebruikte bestanden zoals afbeeldingen of video’s binnen de integratie met OneDrive kunt bekijken.

De ondersteuning voor tabbladen van de Verkenner is blijkbaar een groot probleem. Veel gebruikers vragen zich af waar het blijft. Microsoft heeft inmiddels bevestigd dat het nog steeds werkt aan tabbladen voor Verkenner. Het zal echter niet verschijnen in de productieversie van Windows 11 versie 22H2. Dat betekent dat een stabiele Verkenner met tabbladen nog ver weg is.

Microsoft Tabbladen in Verkenner Onderweg's in tab

In antwoord op een vraag op de tabbladen van de Verkenner voor Windows 11, herhaalde de Microsoft Program Manager dat gebruikers mogelijk moeten wachten op de functie. De komst ervan is heel onzekerheid. Hierna volgde deze officiële opmerking:

Functies zoals tabbladen in Verkenner zullen verschijnen voor Windows Insiders in de Dev- en Bèta-kanalen, wanneer ze klaar zijn. We zijn niet zo “release” gebaseerd als vroeger, zoals we in deze blogpost in februari vermeldden.

Dit maakt duidelijk dat Windows 11 22H2 niet wordt geleverd met tabbladen in Verkenner, maar het is mogelijk dat de functie in de toekomst in versie 22H2 wordt ingeschakeld via een aantal cumulatieve of functie-ervaringen.

Verkenner met tabbladen nader bekeken

Tabbladen in Verkenner verschenen in februari en maart van dit jaar in één van de preview builds. Het werd later bijgewerkt met ondersteuning voor slepen en neerzetten voordat het weer werd verwijderd. Net als in uw webbrowser kunt u met de rechtermuisknop klikken in de Verkenner en op de optie ‘Openen in nieuw tabblad‘ klikken. Hiermee opent u een specifieke map in een nieuw tabblad.

Microsoft Tabbladen in Verkenner Onderweg

Het is ook mogelijk om de geopende tabbladen in Verkenner opnieuw te ordenen door het tabblad binnen of buiten de app te selecteren en te slepen.

Tabbladen is een van die ontbrekende functies die jaren geleden al in Windows had moeten zitten. Binnenkort zou het beschikbaar kunnen zijn. Maar misschien moet u nog wachten tot later dit jaar om de functie te kunnen proberen. Ondertussen is er officieel met geen woord over gesproken wanneer de tabbladen in de Verkenner naar het Windows Insider-programma komen.

Volgens bronnen is Windows 11 Build 22621 de RTM build voor versie 22H2, Sun Valley 2. De functie update wordt naar verwachting eind van de zomer of in de herfst gelanceerd. Ingewijden wijzen erop dat de uitrol in september of oktober zal plaats vinden.