Als onderdeel van de Sun Valley update krijgt Windows 10 een nieuwe interface met Windows 10X-achtig Actie Centrum en afgeronde hoeken. De Sun Valley update is intern ook bekend als ‘Windows 10 ++’ en zorgt voor een ingrijpende visuele verjonging van de Windows-ervaring.

Windows 10 Met Modern Ontwerp Gelekt

In de preview builds lijkt Microsoft een prototype te testen voor een nieuwe flag die de hoeken van vensters gladstrijkt. Waaronder ook het Startmenu en UWP apps.

De vlag is getiteld “Rounded Window Corners Prototype” het verwijdert de scherpe randen om het langverwachte esthetische uiterlijk van Windows 10 te kunnen leveren.

De wijziging van de afgeronde hoeken zal heel subtiel zijn. Het zal alleen van toepassing zijn op de moderne gebieden. Met andere woorden, het Startmenu, de inbox apps, het Actiecentrum, de Instellingen en andere moderne gebieden respecteren de Windows 7 of macOS achtige afgeronde hoeken.

Windows 10 Met Modern Ontwerp Gelekt

De subtiele veranderingen zullen merkbaar zijn en geven de interface een moderner uiterlijk dat beter past bij andere besturingssystemen.

Microsoft heeft afgeronde hoeken gebruikt tot Windows 8. Dat was toen de Metro-interface met scherpe randen het overnam.

We weten natuurlijk niet zeker of het zal gebeuren, maar de nieuwe referenties die in de build worden opgemerkt. Dat suggereert dat Microsoft deze ontwerpwijziging nog steeds overweegt.

Windows 10 herontwerp geruchten

De rapporten van het herontwerp van Windows 10 kwamen voor het eerst naar voren toen Panos Panay het nieuwe hoofd werd van zowel Windows cliënt als hardware bij Microsoft. Panos Panay heeft beloofd dat het bedrijf meer zal investeren in Windows 10. De innovatie zal versnellen om ervoor te zorgen dat Windows als het beste besturingssysteem wordt beschouwd.

Windows 10 Met Modern Ontwerp Gelekt

We hebben al diverse verbeteringen gezien in Windows 10, waaronder nieuwe Fluent Design pictogrammen. Maar ook het verwijderen van pictogram achtergronden uit het menu Start.

Microsoft zal vermoedelijk de schakelaar op de nieuwe flag voor sommige gebruikers in de aankomende builds vrijgeven. Indien succesvol, wordt aan het einde van het jaar de uitrol naar alle Windows 10 gebruikers verwacht.

Rapporten hebben gesuggereerd dat het herontwerp van Windows 10 in de herfst van 2021 zal worden onthuld met versie 21H2-update.