Verwachte leestijd: 3 minuten

Ondanks dat het een jaar lang geen ondersteuning meer heeft, lijkt Windows 7 nog steeds minstens 100 miljoen gebruikers te hebben. Microsoft heeft al enige tijd geen cijfers vrijgegeven voor Windows 7-gebruikers. Maar uit onlangs verzamelde informatie uit verschillende gebieden, wijzen de cijfers erop dat ten minste 100 miljoen mensen het besturingssysteem gebruiken; zonder ondersteuning.

Nog 100 Miljoen Gebruikers Met Windows 7

Wat u moet weten

  • Volgens verschillende analisten heeft Windows 7 nog steeds zeker 100 miljoen gebruikers.
  • Microsoft heeft de ondersteuning voor Windows 7 begin 2020 beëindigd.
  • Besturingssystemen die niet worden ondersteund, ontvangen geen beveiligingsupdates.

Waarom geen ondersteuning

Microsoft heeft verklaard dat na 10 jaar product ondersteuning voor Windows 7 te leveren, het stopt met ondersteuning. Het werd uitgebracht op 22 oktober 2009. Deze periode van 10 jaar is nu afgelopen en Microsoft heeft de ondersteuning voor Windows 7 beëindigd. Zodat zij hun investeringen kunnen richten op de ondersteuning van nieuwere technologieën en fantastische nieuwe ervaringen. De specifieke datum van einde van ondersteuning voor Windows 7 was 14 januari, 2020. Er worden geen technische ondersteuning en software-updates ter bescherming van uw pc meer geleverd voor het product vanuit Windows Update. Microsoft raadt je ten zeerste aan om over te stappen naar Windows 10, om te voorkomen dat je in een situatie komt waarin je service of ondersteuning nodig hebt die niet langer beschikbaar is. [/box]

Nog 100 Miljoen Gebruikers Met Windows 7
Bron: Microsoft.com

Het exacte aantal mensen die nog gebruik maken van Windows 7 is vrij ingewikkeld om uit te zoeken. Het bepalen van het marktaandeel van een besturingssysteem is geen exacte wetenschap, met verschillende verkooppunten die verschillende cijfers aanreiken en door verschillende methoden te gebruiken. Bovendien is het niet eenvoudig om het exacte aantal Windows pc’s met een willekeurige versie van Windows te achterhalen.

De statistieken

Nog 100 Miljoen Gebruikers Met Windows 7
Bron: NetMarketShare

Microsoft schat dat alle versies van Windows samen een gebruikersbestand hebben van 1,5 miljard. NetMarketShare heeft een marktaandeel van 21,7 procent in Windows 7. StatCounter Global Stats heeft Windows 7 met een marktaandeel van 17,7 procent. Het Digital Analytics Program van de Amerikaanse overheid stelt dat het gebruik van Windows 7 is gedaald tot 7 procent, hoewel het vermeldenswaard is dat het Digital Analytics Program van de Amerikaanse overheid het werkelijke gebruik van pc’s op Amerikaanse websites meet, niet het totale aantal pc’s met een besturingssysteem.

Het variëren van deze cijfers is niet de schuld van analisten, maar creëert wel een groot venster (woordspeling) van cijfers om mee om te gaan. Zelfs met conservatieve schattingen lijkt het erop dat nog steeds minstens 100 miljoen mensen Windows 7 gebruiken.

Tenslotte

Ook al is het aantal van 100 miljoen gebruikers hoog, het aantal gebruikers is aanzienlijk lager dan waar Windows 7 eind 2019 was.