Lek geeft zicht op tabbladen in kladblok

Verwachte leestijd: 2 minuten

Een uitgelekte schermafbeelding heeft een interne versie van Kladblok met tabbladen onthuld.

Kladblok Krijgt Tabbladen in Windows 11

Wat u moet weten

  • Door een lek van een interne build is een afbeelding van Kladblok voor Windows 11 online verschenen.
  • De schermafbeelding onthult een vroege versie van Kladblok met tabbladen.
  • De app wordt de nieuwste app met tabbladen, na Verkenner, in Windows 11.

Eerder dit jaar voegde Microsoft tabbladen toe aan de Verkenner in Windows 11. Dat gebeurde na feedback van veel Insiders die er al jaren om hadden gevraagd. Met deze functie kunnen gebruikers meerdere mappen in één venster openen, net zoals gebruikers dat al jaren gewent zijn in een een webbrowser.

Nu de bestandsverkenner tabbladen heeft, lijkt het erop dat Microsoft de functie graag wil toevoegen aan een andere ingebouwde Windows 11 app. Een schermafbeelding van een interne versie van Kladblok is online geplaatst en onthult een nieuwe tabbladeninterface in de app.

Kladblok Krijgt Tabbladen in Windows 11

De schermafbeelding werd gespot in een, inmiddels verwijderde, tweet. Die was gepost door een Microsoft-medewerker, die de tabbladen als nieuw noemde. De schermafbeelding toont een versie van Kladblok met bovenaan een vertrouwelijke waarschuwing met de tekst:

Vertrouwelijk: Bespreek geen functies of maak geen schermafbeeldingen.

Kladblok Krijgt Tabbladen in Windows 11

Net als in Verkenner

Net als tabbladen in Verkenner, samen met de meeste andere apps met tabbladen, verschijnen de tabbladen bovenaan de app. Zij stellen de gebruiker in staat om meerdere .txt bestanden in hetzelfde venster te openen. We gaan ervan uit dat de functie op schema ligt om op een bepaald moment te worden uitgebracht in het productie kanaal van Windows 11. Het is waarschijnlijk dat deze nieuwe versie van Kladblok in de komende weken wordt aangekondigd voor Windows Insiders in preview. Zoals dat ook werd gedaan met het herontwerp van de app.

Hopelijk betekent dit dat deze nieuwe Notepad-app de komende maanden officieel wordt uitgerold, mogelijk samen met een aanstaande Windows 11 Moment-update. De opname van tabbladen in Kladblok zal een leuke toevoeging zijn voor ervaren gebruikers van Kladblok. De vraag blijft nu: aan welke app voegt Microsoft hierna nog tabbladen toe?