Verwachte leestijd: 3 minuten

Op 20 september werd Windows 11 versie 22H2 vrijgegeven aan consumenten. Samen met de eerste feature drop met de codenaam Moment 1 begon Microsoft in oktober met de uitrol van een bijgewerkte gebruikersinterface voor de taakbalkoverloop, tabbladen in Verkenner, voorgestelde acties en verschillende andere verbeteringen. Ook kwam het bedrijf met een nieuwe Foto’s app.

De Derde Grote Update Voor Windows 11 22h2

Microsoft komt nooit vroegtijdig naar buiten over toekomstige functie-updates, maar we weten dat de tech gigant werkt aan de update Moment 2 voor Windows 11 versie 22H2. Deze zal tussen januari en maart verschijnen. Net als Moment 1 moet de tweede Moment-update ook nieuwe functies in versie 22H2 mogelijk maken.

Microsoft is niet echt toegewijd aan een specifiek schema voor het uitgeven van functies, er is dus een kans dat we in de toekomst meer Moment updates zullen zien. De referenties in de preview-builds lijken erop te wijzen dat mogelijkheden van Moment 3 voorlopig niet kunnen worden uitgesloten.

Beta 22623.885 introduceerde een nieuwe snelheidsfunctie genaamd ‘MTestUx14′, ID 41655236. Het lijkt een andere speciale ’test’-ID te zijn, vergelijkbaar met 39145991 (NWMTest1) en 39281392 (MTestUx13)

Bron: Twitter.com

In de preview-builds zijn er verwijzingen, zoals in bovenstaande citaat, naar een nieuwe snelheidsfunctie genaamd MTestUx14. Deze lijkt te verwijzen naar een tot nu toe onbekende update Moment 3. Microsoft heeft MTestUx13 gebruikt voor Moment 2, dus het is mogelijk dat de sprong in het ID-nummer een ander Moment update vertegenwoordigt, waarschijnlijk Moment 3.

De Derde Grote Update Voor Windows 11 22h2

Het is nog te vroeg om te zeggen wat er in Windows 11 Moment 3 zal zitten. De releasedatum, verwachten we deze niet voor de zomer van 2023.

Windows 11 23H2 staat nog steeds op de kaart

Volgens bronnen binnen Microsoft, is zij overgestapt op een nieuw engineeringschema. Volgens het nieuwe schema keert Windows teruggekeerd naar een ontwikkelingscyclus van drie jaar. Dat is voor de belangrijkste versies van het besturingssysteem. Met andere woorden, er komt geen grote upgrade voor Windows 11 tot de volgende OS-release, die Windows 12 zou zijn.

Eerder suggereerden diverse rapporten dat Microsoft Windows 11 versie 23H2 geannuleerd zou hebben om zich te concentreren op kleine functiedalingen en Windows 12. Nu begrijpen we dat Windows 11 versie 23H2 zal krijgen. Er zal geen nieuwe versie van het besturingssysteem worden uitgegeven.

De Derde Grote Update Voor Windows 11 22h2

Met andere woorden, Moment 3 zou vergelijkbaar kunnen zijn met een activeringspakket gebaseerde op de functie-updates die Windows 10 heeft gekregen. Windows 11 23H2 nog steeds met tal van grote en kleine verbeteringen komen. Zo zal het bijvoorbeeld functies van het actieve ontwikkelingskanaal bevatten, maar ook enkele nieuwe onbekende functies.

Microsoft mikt op een release in 2024 voor een belangrijke nieuwe versie van Windows 11 of een nieuw product; misschien wel Windows 12?.

Als u echt om nieuwe functies geeft, dan zult u de nieuwe aanpak van Microsoft leuk vinden. Omdat het meer functies en verbeteringen betekent, maar minder grote veranderingen.