Windows 12: een grap of niet?

Verwachte leestijd: 3 minuten

Echt, Windows 12? Waar Windows 11 nog altijd een grote bouwplaats is? Ja, u leest het goed, Windows 12. Nadat Microsoft zijn update belofte uit 2015 verbrak met de laatste Windows uit Windows 10. En ondertussen met Windows 11 op de proppen kwam, gaat over enkele weken de opvolger van van Windows 11 in de steigers: Windows 12.

Tweet Ontwikkeling Van Windows 12

Grap of niet?

Volgens informatie van Deskmodder start Microsoft in maart al met de voorbereidingen voor het opvolger product van Windows 11: Windows 12. Uiteraard is vooraf gezocht naar medewerkers die extra ondersteuning zouden gaan bieden aan het Windows ontwikkelteam. Maar SwiftOnSecurity bevestigt ook de informatie over Windows 12:

Volgens een bron bij Microsoft is Windows 12 al in ontwikkeling en zijn er (twee TPM’s nodig).

— SwiftOnSecurity (@SwiftOnSecurity)

Na het publiceren van een Tweet waarin wordt beweerd dat er aan Windows 12 wordt gewerkt en “twee TPM’s” zou hebben, (is een grap (red.)) heeft Swift on Security een tweede Tweet geplaatst waarin staat dat de eerste niets meer was dan een grap. Deskmodder.de beweert echter dat er in maart 2022 een nieuwe versie van Windows zal worden ontwikkeld. Een eerdere versie van dit artikel had Swift op de tweet van Security aangehaald als bevestiging van de nog steeds serieuze beweringen van Deskmodder.

Tweet Ontwikkeling Van Windows 12

Wie denkt: cool, dan komen er straks de eerste builds van Windows 12, zal bedrogen uit komen. Want in tegenstelling tot Windows 11 wil Windows 12 dit keer volledig afscheid nemen van alles wat we van Windows 10 (en alle eerdere Windows-versies) kennen. Microsoft zou volledig van nul willen beginnen. Als dit bekend klinkt, kunnen we zeggen: u heeft gelijk!

Windows 12 in plaats van Windows 10X

Tweet Ontwikkeling Van Windows 12

Met Windows 10 X was Microsoft al begonnen met het elimineren van alle legacy problemen. Het systeem zelf werd vervolgens in de koelkast gezet en functies ervan zoals het menu Start werden in plaats daarvan geïntegreerd in de reguliere Windows 11. Met Windows 12 moet dit systeem worden uitgebreid en volledig worden ontwikkeld.

Dus u zou eindelijk afscheid kunnen nemen van oude zaken en u kunnen concentreren op een modern, slank besturingssysteem. Een systeem dat nog steeds ondersteuning biedt voor klassieke Win32-applicaties, zij het waarschijnlijk in een gevirtualiseerde vorm.

De informatie over de twee TPM modules van SwiftOnSecurity daarentegen is niet meer als grap bedoeld. Maar het onderwerp apparaat beveiliging krijgt bij Microsoft sinds enkele maanden een hogere prioriteit dankzij de nieuwe beveiliging chip Pluton, die ze willen introduceren.

Met grote voorzichtigheid genieten

Veel websites die tot nu toe hebben gerapporteerd over de start van de ontwikkeling van Windows 12. Noemen allemaal interne Microsoft bronnen als de grondleggers van de geruchten. Toch willen we voorlopig met de nodige voorzichtigheid genieten.

Microsoft heeft zelf nog niets gezegd, nog bevestigd, over een mogelijke opvolger van Windows 11.