Verwachte leestijd: 3 minuten

Enige tijd geleden heeft Microsoft een nieuwe Media Player voor Windows 11 aangekondigd. Deze Media player vervangt Groove Music en moet de opvolger worden zijn van de bekende Windows Media Player.

Windows 11 Media Player is Nu in De Store

De nieuwe Media Player werd vorig jaar september uitgerold naar testers met Windows 11 Dev kanaal, maar feedback van gebruikers suggereert dat de nieuwe app nu ook naar het productie kanaal van Windows 11 gaat.

De Windows Media player heeft nieuwe update waardoor de softwarevereiste zijn ingesteld op Windows 11 Build 22000. Dat betekent dat u de app nu kunt installeren via de Microsoft Store. Wanneer u de update niet in de Store ziet, kunt u de app handmatig installeren zolang uw apparaat Windows 11 Build 22000.346 of nieuwer draait.

Windows Media Player werd voor het eerst getoond tijdens een live podcast stream. Microsoft kondigde het herontwerp officieel aan in 2021. Nu wordt de Media Player al meer dan twee maanden getest en het lijkt klaar voor regelmatig gebruik. Bovendien maakt een nieuwe update voor Media Player ondersteuning voor systeem accentkleuren mogelijk.

In Windows 11 kan de Media Player nu de systeemaccentkleur volgen. Dat is mogelijk door de laatste update en het ingebouwde kleursysteem van de app genaamd “Zest” te vervangen. Als u de voorkeur geeft aan Zest, kunt u altijd teruggaan naar de standaard vorige stijl. Dit kunt u doen vanuit de instellingen van Media Player.

Windows 11 Media Player is Nu in De Store

De nieuwe Media Player is speciaal gebouwd met Windows 11 in gedachten en maakt gebruik van WinUI elementen, ronde hoeken, en meer. Op dit moment werkt Media Player alleen in Windows 11, maar het zal ook worden uitgerold naar Windows 10. Echter zonder afgeronde hoeken en Mica thema dat van toepassing is op de achtergrond van de app.

Mediaspeler vervangt Groove Music

De nieuwe Media Player zal de bestaande Groove Music Player vervangen en al zijn databases inclusief afspeellijst en uw opgeslagen medialocaties automatisch importeren zodra ze zijn bijgewerkt.

Onthoud dat de klassieke Windows Media Player nergens heen gaat. Als u de voorkeur geeft aan de klassieke Windows Media Player, kunt u deze nog steeds inschakelen via Optionele instellingen. Hoewel het vanzelfsprekend is dat de oude Media Player in een toekomstige versie van het besturingssysteem zal worden verwijderd.

Zoals eerder vermeld, is Media Player nu beschikbaar voor Windows 11 Build 22000.346 en nieuwer. Als u de player niet in de Store ziet, kunt u deze hier downloaden.

Het is onbekend wanneer de app voor alle Windows 11 versies beschikbaar is. Naast Media Player werkt Microsoft ook aan een nieuwe Kladblok app voor Windows 11.